Hermann tilbake i den blå DHK-drakten – Drammen

Hermann tilbake i den blå DHK-drakten

Hermann Ranneberg Vildalen er igjen klar for den blå DHK-drakten. Vildalen sa opp i ØIF Arendal for en stund siden, og har nå skrevet under en treårskontrakt med DHK.

Trener Kristian Kjelling er i ferd med å sette sammen en spillertropp som virker veldig spennende foran neste sesong. Tirsdag ble kantspilleren August Barkås Pedersen hentet fra danske Bjerringbro-Silkeborg, og tidligere i vinter ble det klart at Haldens talentfulle strekspiller August Olsen Storbugt blir DHK – spiller fra sommeren av.
I går ble det offisielt at Espen Lie Hansen ikke får forlenget kontrakten i DHK, og i dag ble det klart at Hermann Ranneberg Vildalen har skrevet under for de tre neste sesongene i DHK.

Hermann Ranneberg Vildalen viste sitt potensiale forrige gang han ikledde seg den blå DHK-drakten, og har følge trener Kristian Kjelling utviklet spillet sitt siden den gangen. Foto DHK

-Jeg har fulgt Hermann over lang tid, også etter at han forlot oss så raskt høsten 2018. Nå åpnet det seg mulighet for at han kunne komme tilbake, og selv med mange andre muligheter, så falt valget hans på oss. Det er vi glad for, sier Kjelling.
Han gleder seg igjen til å kunne jobbe med venstrebacken på 203 centimeter.
– Hermann er en fantastisk gutt og en god håndballspiller. Mange ser ham bare som en avslutter, men Hermann har utviklet vurderingsspillet sitt mye, han er flink i samarbeidet med strekspilleren, og han er sammen med mye annet en veldig godt midtforsvarer, legger DHK-treneren til.

Kristian Kjelling mister Espen Lie Hansen, Joakim Andre Hykkerud, Jesper Meinby og Alexander Ørjevik Westby neste sesong, men er veldig fornøyd med å ha hentet inn Hermann Ranneberg Vildalen, August Baskår Pedersen og August Olsen Storbugt. Foto Roy Johnsen

Dro tidlig sist
– Jeg blir garantert lenger denne gangen, lover Vildalen.
Han ikledde seg den blå DHK-draktene høsten 2017, etter en overgang fra daværende St.Hallvard. I begynnelsen av august 2018, da trener Kjelling virkelig var i ferd med å samle et topplag, rakk akkurat Vildalen å score 16 mål i en turneringskamp mot eliteseriekollega Kolstad før danske Ribe Esbjerg kom på banen og bød DHK så mange penger for ham at han var solgt fem dager etter Kolstad-kampen.
– Planen er selvfølgelig å være lenge i DHK denne gangen. Jeg trenger en trener som Kristian Kjelling nå. Han har spilt venstreback selv, han er flink til å kommunisere de små viktige detaljene. og han er en av de beste treneren jeg har møtt på, sier Hermann.
– Kristian forstår meg på en annen måte enn det andre trener har gjort, og han vet å trykke på de rette knappene, legger han til.


Ville hente ham tilbake i 2018
-Jeg vet at han gir meg trygghet, og at jeg vil få tid til å gjøre det bra over tid. Bedre enn jeg har vært en periode. Jeg er sikker på at det er dette valget som vil gi karrieren min et løft.
Vildalens opphold i danske Esbjerg ble rekordkort, og allerede i desember 2018 var det over etter veldig lite spilletid. Kjelling forsøkte å hente ham tilbake til DHK, men prisen var for høy. ØIF Arendal kom på banen, og sikret seg sørlendingen. I begynnelsen av april ble spillerne i ØIF permittert med begrunnelse i pandemien og at det var små muligheter for at eliteserien kom i gang igjen i Norge. Vildalen benyttet seg av muligheten til å si opp kontrakten med 14 dages varsel.
Nå er han klar for DHK.

Jeg er bare 25 år, og har de beste håndballårene foran meg

Herman Ranneberg Vildalen

Lang reise
Hermann Ranneberg Vildalen legger ikke skjul på at det har opplevdes å være på en lang reise siden han forlot DHK i august 2018. Og at ikke alt har gått på skinner.
– Mange har hatt meninger om meg og mine valg, men jeg har lært ikke å bry meg så mye. Jeg har gjort mange erfaringer som menneske underveis, jeg er er blitt roligere, og trygg i spillet mitt. Under Kjellings kyndige ledelse skal jeg ta nye steg. Jeg er bare 25 år, og har de beste håndballårene foran meg. Landslagsambisjonene er der, og jeg er sikker på at trening og spill i DHK vil hjelpe meg på den veien, sier Vildalen.
Han debuterte for Norge mot Island i april 2018, og scoret ni mål på de fire første landskampene. På de syv neste ble det mindre spilletid, og ingen mål. Den siste landskampen var mot Hviterussland i januar i år.
Hermann startet på en førskolelærerutdanning mens han var i DHK sist, og tok det opp igjen da han kom til Arendal. Følger han planene sine og studieprogresjonen, er en bachelorgrad på plass neste vår.