Hjemmearena Drammenshallen – Drammen

Hjemmearena Drammenshallen

Velkommen til Drammen!
Drammen er Buskerud’s «hovedstad» og ligger ved munningen av Drammenselven. Lokalbefolkningen vil nok si at ‘Drammen ble skapt av elven’ og det er ingen tvil om at Drammens beliggenhet har gjort den til et naturlig havneområde i mange århundrer.

Vikingene benyttet Drammensfjorden for nærmere tusen år siden til å frakte inn godset fra utenlands tokter. Snorre Sagaene, datert fra 1070, beskriver hvordan vikingene seilte lang-skipene opp fjorden Drofn, som havnen ble kalt den gang. Navnet Drofn ble siden til bynavnet Drammen.

Jernbaneforbindelse med Oslo fikk byen allerede i 1870. I dag reiser du denne strekningen på 35 minutter (40km).

Drammens sentrale beliggenhet har gjort at byen i dag er en naturlig servicesenter for regionen. Tidligere tiders papirindustri har nesten forsvunnet og det er nå handel- og servicenæringer som rår grunnen.

 

Drammenshallen
Drammenshallen er byens største idrettshall og ligger sentralt på Strømsø i Marienlyst idrettspark.
Drammenshallen ligger nær E18-avkjøringen på Strømsø (på sydsiden av elven) der E134 møter E18. Ta av og kjør i retning sentrum (vestover) – du vil se Drammenshallen på venstre hånd etter ca. en halv km. kjøring.
Parkering
Etter åpningen av den nye kunstis/kungressbanen på Marienlyst, har parkeringsforholdene rundt Drammenshallen periodevis vært vanskelig. Under DHK’s hjemmekamper skal normalt porten mellom Drammenshallen og friidrettsbanen være åpen (hallens vestre side). Kjører man in her kommer man til hallens bakside og her er det som regel god plass.
Drammenshallen har fire hallenheter (4 håndballbaner), i tillegg er det i hallen gymsal, styrketreningsrom, speilsal og møterom for utleie. På dagtid brukes hallen av skoler. Hallen og øvrige lokaler leies ut til idrettslag og andre på kveldstid og helger.

Kapasitet
4 håndballbaner – opp til 4000 tilskuere

Bredbånd
Drammenshallen har montert trådløst bredbånd. Spørsmål kan rettes til Drammenshallen – tlf. 409 17 000.


Adresse og telefon:
Drammenshallen
Knoffsgt. 18, 3044 Drammen
Telefon 409 17 000

Drammen Håndballklubb’s kontorer er plassert i Drammenshallens kontorfløy:

Besøksadresse: Postadresse:
Drammen Håndballklubb
Knoffsgt. 18
3044 Drammen
Drammen Håndballklubb
Knoffsgt. 18
3044 Drammen
Telefon: (+47) 410 03 003
E-post: post@dhk.no
Kontaktpersoner:
Tale Lind  Administrasjonssjef