Sander mister treneren – Goran blir Reistad-trener – Drammen

Sander mister treneren – Goran blir Reistad-trener

DHKs målvaktstrener Goran Rajkovic takker for seg, og blir ny trener for Reistad-jentene i 1. divisjon de to neste årene.

–Jeg vil savne DHK. Både klubben, spillerne og de andre i støtteapparat. Jeg har så mye å takke alle for som ga meg denne tilliten og sjansen til å være målvaktstrener i klubben, sier Goran.
– Jeg har kommet til et punkt i karrieren der jeg må etablere meg som hovedtrener, og jeg er veldig glad for den tilliten Reistad nå har gitt meg.
I tillegg til jobben han nå er i ferd med å forlate, har han også spillererfaring som målvakt i DHK i 2013. Han gjorde også et lite comeback da både Mathias Kolstad Holm og Andreas Björkmann-Myhr begge ble langtidskadde høsten 2018. Et comeback som blant annet bragte ham til europacupspill mot THW Kiel foran godt over 6000 tilskuere i Sparkasse Arena.
Etter at ha ga seg som spiller, har han for det meste vært målvaktstrener.
-Sander (Drange Heieren) har jeg trent siden han kom som ung rekruttspiller til St.Hallvard. Da trente jeg også Robin Paulsen Haug, og det er inspirerende og morsomt å se deres utvikling. Nå ser jeg bare frem til at Sander markere seg i landslaget, og kanskje etter hver i Bundesliga.

Goran Rajkovic (t.v.) takker for seg som trener for Sander Drange Heieren og de andre DHK-målvaktene etter denne sesongen. Nå blir han hovedtrener for Reistads kvinnelag i 1. divisjon. Foto Roy Johnsen.

Goran begynte å snakke med Reistad om et mulig engasjement allerede for noen måneder siden, men det ble offisielt først for kort tid siden da klubben gikk ut og meldte at samarbeidet med trener Geir Oustorp ville bli avsluttet etter denne sesongen.
– Jeg har jo trent kvinnelag tidligere, blant annet da jeg spilte i Kolstad i Trondheim. Da trent jeg klubbens kvinnelag i 2. divisjon.
Men nå må han bruke sommeren til å bli kjent med både Reistads spillere, og hvordan de har spilt under Geir.
– Vi skal hjem til Kroatia i sommerferien, men jeg sa til kona da dette gikk i orden at jeg må bruke tiden i den nede til å se video og analysere og planlegge. Så får hun gå på stranden med barna, ler Goran.
Noe han gjør veldig ofte. Humøret er et av kjennetegnene på den avtroppende målvaktstreneren i DHK.
Nå må han veldig raskt lære seg norsk kvinnehåndball.
-Jeg kjenner jo norsk herrehåndball veldig godt etter spill i DHK, Elverum og Kolstad, og nå de siste to sesongene som målvaktstrener i DHK. Men kvinnehåndball har jeg bare fulgt gjennom landslagets prestasjoner, forteller Goran.