Sesongen over – sluttspillet avlyst – Drammen

Sesongen over – sluttspillet avlyst

Norges Håndballforbund bestemte mandag kveld at årets håndballsesong er over, og at det ikke blir noe sluttspill for eliteserielagene. DHK får plass i neste sesongs EHF-cup for tredjeplassen i serien.

-Det er synd, men på noen måter forståelig. Vi har fått komme med våre meninger, holdninger, innstillinger og ønsker, og kan bare respektere håndballforbundets avgjørelse, sier Svein-Erik Bjerkrheim, styreleder i DHK.
Han håper i det lengste at det skulle bli åpnet for et sluttspill når klubbene nå hadde får lov til å gjenoppta treningen igjen.
-Vi har forståelse for den usikkerheten og risikoen og de praktiske utfordringene som ville ligge der ved å gjennomføre et sluttspill, og må nå bare komme over denne utfordrende perioden for klubben, og rette tankene mot neste sesong, sier Bjerkrheim.
Han har innkalt til et styremøte tirsdag for å diskutere eventuelle konsekvenser dette kan gi for DHK som klubb.

Styreleder Svein-Erik Bjerkrheim smiler på dette bildet, men han hadde ikke mye å glede seg over mandag kveld da håndballforbundet avlyste resten av sesongen.

Imponert over spillerne
Trener Kristian Kjelling legger ikke skjul på at han er både skuffet og trist. Både han og spillerne hadde gledet seg veldig til å spille et sluttspill for å få en ordentlig avslutning på sesong, og både innstilling og innsats på mandagens trening viste at spillerne var i rute med tanke på et eventuelt sluttspill.
Kjelling er imponert over spillergruppen som har klart å holde motivasjonen oppe. De har tross alt ikke spilt en tellende kamp siden 18. desember 2020, men har trent for fullt siden med tanke på at håndballen kunne komme i gang igjen.
Men sånn ble det altså ikke.
– Jeg synes Norge har vært helt enormt flinke til å takle denne pandemien og alle de utfordringene samfunnet har blitt stilt overfor, men jeg må få si det føles litt rart at vi ikke kan spille håndball igjen før i september mens resten av Europa spiller ferdig sine sesonger, sier Kjelling.
-Nå blir det et styremøte tirsdag som sikkert vil lande på om vi kan fortsette å trener fremover med tanke på neste sesong.

DHK-trener Kristian Kjelling likte ikke at sluttspillet ble avlyst, og at sesongen dermed er over. Foto Roy Johnsen

EHF-cup til høsten for DHK
Norges Håndballforbund sendte mandag kveld ut en melding til klubbene der man kunne lese at sluttspillet for herrer avlyses i sin helhet. Halvspilt serie legges til grunn for endelig tabell. Dette betyr at Elverum er seriemester. Kristiansand TH rykker opp fra 1. divisjon, mens ingen lag rykker ned fra 1. divisjon.
Kvalifiseringsspillet mellom Sandefjord, Viking, Follo, Halden, Falk og Nøtterøy om tre plasser i eliteserien håpes gjennomført innen utgangen av mai. Det betyr 14 klubber i eliteserien for herrer neste sesong. 

Europacupplasser for sesongen 2021/2022 er vedtatt tildelt som følger, basert på plasseringer i seriespillet og NM:
Europa League 1: Elverum (seriemester)
Europa League 2: ØIF Arendal (Nummer 2 i seriespillet)
EHF Cup 1: Nærbø (NM-finalist)
EHF Cup 2: Drammen (Nummer 3 i seriespillet)

Færrest mulig kamper
– I behandlingen av saken er sportslige og medisinske faktorer vedlagt. Vi har hele veien vært i dialog med myndighetene, og at antallet håndballkamper blir lavest mulig, gjør det også mer sannsynlig at vi får lov til å komme i gang, forteller håndballpresident Kåre Geir Lio til håndballforbundets egne nettsider.

– Vi vet at det har vært en frustrerende og usikker sesong for mange klubber. Enkelte har iverksatt permitteringer. Jeg vil samtidig fremheve klubbenes innsats: De har vært veldig flinke i kommunikasjonsformen mot Norges Håndballforbund gjennom denne perioden, de har vært flinke i kommunikasjonsformen utad, og de har ikke minst løst utfordringene knyttet til egen drift på beste vis. Det skal de all ros for, sier Kåre Geir Lio.