DHK henter norsk venstrekant fra danske BSV – Drammen

DHK henter norsk venstrekant fra danske BSV

DHK har sikret seg venstrekanten August Baskår Pedersen for de to neste sesongene. Trener Kristian Kjelling karakteriserer overgangen fra danske Bjerringbro-Silkeborg som et lite scoop for DHK.

-August er først og fremst en veldig god spiller, og han har vært usedvanlig god i Danmark. Spesielt det siste halvåret har han vært suveren på venstrekanten til BSV, forteller Kjelling.
Han har gode relasjoner både til klubben og treneren som tidligere spiller i klubben, og ser alle deres kamper.
-Det er egentlig litt utopisk at August ender opp hos oss. Det trodde jeg ikke var mulig. Han har gått litt under radaren blant flere gode norske venstrekanter der ute, og er egentlig for god for DHK. Men pandemien og spillerlogistikken rundt omkring på grunn av den, gjorde det mulig for oss å hente ham nå, legger han til.

August Baskår Pedersen tar steget fra dansk topphåndball i Bjerringbro-Silkeborg til Drammen Håndballklubb. Foto BSV.

Baskår Pedersen var på utgående kontrakt, og BSV signerte i januar Henrik Tilsted fra svenske Sävehof. For øvrig den samme venstrekanten som Alexander Ørjevik Westby skal erstatte i Göteborg-klubben.
En liten runddans som altså endte med at Baskår Pedersen nå er DHK-spiller de to neste sesongene.

Da jeg var 12-13 år reiste vi ofte til Drammen for å se Joakim (Hykkerud) spille for DHK, så jeg føler at jeg allerede har et forhold til klubben

August Baskår Pedersen

NTG-elev
26-åringen fra Notodden flytte allerede som 16-åring til Bærum for å gå på Norges Toppidrettsgymnas, og gikk gradene i Haslum. I 2016 valgte han å signere for ØIF Arendal, mens turen gikk videre til Danmark og toppklubben BSV i 2018.
Så langt denne sesongen har han scoret 74 spillemål i serien i en klubb som ble nummer fire. Akkurat nå spiller de en sluttspillserie der seriemester GOG venter lørdag.
-Jeg gleder meg veldig til å komme hjem igjen. At det ble DHK skyldes nok flere faktorer. Først og fremst har jeg hatt en veldig god kommunikasjon med Kristian (Kjelling) underveis, det klaffet bra med timingen med at jeg var på utgående og Alexander (Ørjevik Westby) var på vei til Sävehof. Og så kommer jeg mye nærmere Notodden med familie og venner. Jeg har jo ikke bodd der på ti år, forteller Baskår Pedersen.
Han innrømmer også at DHK har en spesiell plass hos ham.
– Da jeg var 12-13 år reiste vi ofte til Drammen for å se Joakim (Hykkerud) spille for DHK, så jeg føler at jeg allerede har et forhold til klubben , forteller Baskår Pedersen.

Debut i 2010
Han debuterte i eliteserien for Haslum allerede i 2010, og har selvfølgelig møtt mange DHK-utgaver, både med bæringene og med ØIF Arendal. Der spilte han en periode med Sindre Aho, mens han var på yngrelandslag med Oskar Olafsson før DHK-backen valgte Island som sitt landslag.
Kristian Kjelling har fulgt utviklingen hans tett, og har likt det han har sett. Baskår Pedersen innrømmer da også at karrieren og utviklingen begynte å skyte fart for alvor forrige sesong, for så å ta skikkelig av denne sesongen.
– Jeg føler jeg har prestert på et veldig høyt nivå, spesielt det siste halvåret, sier han.

Landslagsambisjoner
Og legger ikke skjul på at ambisjonene strekker seg langt.
– Jeg er sikker på at jeg vil fortsette utviklingen i DHK, og selvfølgelig har jeg landslagsambisjoner. Det er nok riktig som Kjelling sier, at jeg har gått litt under radaren, så da får jeg bare vise meg fram fra dag èn i DHK og i norsk eliteserie igjen. Jeg har tro på det arbeidet som blir lagt ned i DHK, og jeg er sikker på at det laget som Kjelling driver og bygger opp nå, er klare for å ta steget først fordi ØIF Arendal allerede denne sesongen, og så ganske rask utfordre Elverum på toppen, mener August Baskår Pedesen.