Tøff kamp om spilletid på venstrekanten – Drammen

Tøff kamp om spilletid på venstrekanten

Det blir hard kamp om spilletiden på venstrekanten, og for første gang siden 2014 vil det være en lokal spiller som blir førstevalget.

Ikke siden Jan-Richard Brække Lislerud gikk ut av dørene som DHK-spillere etter 2014-sesongen har DHK hatt en lokal spiller som førstevalget på venstrekanten. Etter Jani hadde først Erik S. Alm hevd på plassen. Så i tur og orden Adrian Aaberg, Alexander Ørjevik Westby og August Baskår Pedersen, alle spillere som ble hentet til klubben.
Nå har Kristian Kjelling til og med to lokale spillere å fordele spilletiden mellom; Kristoffer Raastad-Hoel fra Røyken og Ole-Henry Dahl fra Glassverket. Sistnevnte tilbake etter en flott sesong i Fjellhammer.
Kristoffer har gått læretiden de tre siste sesongene, først med Aalberg, så med Ørjevik Westby og sist sesong med Baskår Pedersen foran seg.

Kristoffer Raastad-Hoel (foran) er tilbake etter skulderoperasjon og opptrening, og skal gi Ole-Henry Dahl kamp om spilletiden på venstrekanten. Foto Roy Johnsen

-Det har vært veldig lærerikt å stå bak spillere som har vært veldig gode. Alle tre hadde også perioder der de var skadet, eller på vei tilbake fra skade, så jeg har fått mange sjanser, og de sjansene føler jeg at jeg har tatt godt vare på, forteller Kristoffer.
Han legger ikke skjul på at han har vært tålmodig, og at han har jobbet hardt i skyggen av førstevalgene. Det siste halvåret opplevde han selv å havne på tribunen med en skulderskade som til slutt endte opp med en operasjon. Månedene utenfor spill brukte han til å bygge opp en solid fysikk, og da han kom tilbake til de tradisjonelle testene etter sommerferien, var han best av samtlige i alt som hadde med sprint og spenst å gjøre.
Tett fulgt av Ole-Henry, kollega og konkurrent på venstrekanten.

Ole-Henry Dahl er tilbake etter en flott sesong i Fjellhammer. 67 seriemål ble det på ham der, inkludert åtte mot DHK. Syv i det første møtet i Lørenskoghallen, og ett i returkampen i Drammenshallen i våres. Foto Roy Johnsen.

-Det er gøy med to gamle skolekompiser, lagkamerater og også motstandere opp gjennom ungdomsårene på venstrekanten, og flott at Kristian (Kjelling) viser oss så stor tillit og ikke henter inn noen nye på den spilleplassen, sier Kristoffer.
Ole-Henry er kjempefornøyd med å være tilbake i blått igjen, som han sier det, og opplever å ha blitt tatt godt i mot i spillergruppen etter sesongen i Fjellhammer. En sesong der han fikk både tillit og mye spilletid. Og 67 seriemål på samvittigheten. Da han skrev under for DHK i våres sa han blant annet til dhk.no at DHK er det beste stedet han kan utvikle seg videre. Her kjenner han alle med den tryggheten det gir, og han trenger ikke begynne på nytt i en ny klubb en gang til.
Og sammen med kameraten Kristoffer skal han ta ytterlige steg.
-Vi skal samarbeide og konkurrere, og begge unner jo hverandre å gjøre det bra, sier Ole-Henry.
Da han spilte for Fjellhammer bodde han i Drammen, gikk på skole i Horten og pendlet til Lørenskog for trening og kamper. Denne høsten tar han et halvår med økonomi og ledelse på UiS i Drammen, før han avslutter det påbegynte studiet i Horten i vårhalvåret.
Kristoffer starter opp studier på Norges Idrettshøgskole i høst, et krevende studium, men med toppidrettsutøverstatus får han tilrettelagt den praktiske undervisningen sånn at han slipper løpe orienteringsløp i Nordmarka hele dagen før han spiller seriekamp på kvelden.

Best på test. De lynvingene på venstrekanten viste på sommerens tester at det ikke skal stå på hurtighet og spenst når alvoret starter opp. De var gjengangere på 1. og 2. plassene med Kristoffer et lite hode foran Ole-Henry. Men det er ballen som skal kastes i mål, da. Foto Roy Johnsen