To gode målvakter da Runar ble slått – Drammen

To gode målvakter da Runar ble slått

Først sto Andrè Bergsholm en kjempeomgang fra start, og så fulgte Andreas Björkman-Myhr opp storspill han også i den omgangen han fikk spille. Dermed ble det kun 21 mål på Runa, mens DHK scoret 30.

En ni-målsseier la seg jo høre i sesongens første treningskamp, og 30 mål mot et såpass godt forsvarslag som det Runar normalt er, er også verdt å notere seg. Og det på en kveld der begge treneren vil oppsummere med at de fortsatt har en del å jobbe med.
Men for Andrè Bergsholm Kristensen var det en god bekreftelse på at sesongen i fjor sammen med målvaktkollega Sander Drange Heieren og målvakttrener Mads Fjelddalen ga ham litt mer innhold i verktøykassa.
-Førstesesongen i DHK har gitt meg mer selvtillit og trygghet, og mye av det Mads (målvakttrener Fjelddalen) og jeg har funnet fram til har fungert for meg. Jeg stoler på meg selv og det vi driver med, og det er godt å gå inn i en sesong der du ikke trenger å lete og finne på noe nytt, sier Andrè.
I kjent målvaktstil toner han ned det faktum at han hadde en redningsprosent på over 50 i den omgangen han spilte.
-Det var vel greit det. En fin førstekamp, og det etter en uke med fin progresjon.
Og så er han rask til å løfte fram sin nye makker.
-Andreas er en kjempefin fyr, og det var moro at han fikk det ut i kamp allerede i sin første kamp med oss, sier målvakten.
Andrè slapp inn til mål på 21 skudd, mens Andreas slapp inn elleve mål den omgangen han sto, og endte nok på samme redningsprosent han også.

Andrè Bergsholm Kristensen og Sander Drange Heieren gjorde det til en gimmick å løfte tommelen etter gode prestasjoner, og Andrè har vært rask til å lære opp Andreas Björkman-Myhr slik at tradisjonen blir holdt ved like. Foto Roy Johnsen.

DHK ledet kampen fra start til mål, og var i lange perioder gode defensivt, og de var flinke til både blokkere og styre distanseskuddene fra Runar-backene. De var ikke like flinke til å sette trykk og komme etter i andrebølgen de første 30 minuttene, men da de fikk en grei ledelse etter pause, og det ble tyngre for Runar-spillerne å motivere seg for returløpene, ble det noen flott kontringsmål.
Men det hadde Runar-også etter angrep der DHK-slurvet og rotet det til for seg selv med dårlig timing på samtidige bevegelser.


-Først og fremst vil jeg si at vi leverte en solid og bra gjennomført første treningskamp. Jeg ønsket innsats og energi, det er det spillerne må jobbe litt ekstra med i en tung treningsperiode, og det kom de med. Så fikk vi til noe av det vi har jobbet litt med i forsvarsspillet vårt, og så ble det litt stakkato og noe slurv i angrepsspillet som vi ikke har jobbet noe spesielt med så langt, sier trener Kristian Kjelling.
Han brukte uttrykket overpasningsspillende for å forklare hvorfor angrepsspillet ble som det ble. Med det mente han at alle spillerne led av at de dyttet fra seg ballen videre til naboen slik at han kunne ta initiativ.
– Da ble det litt mange pasninger i perioder, mener treneren.
-Men som det alltid er på denne tiden, så har vi fortsatt litt å jobbe med.
Der kom det.

Kampfakta:
Treningskamp 3. august:
Drammen HK – Runar 30-21 (12-10)

Brandengahallen.
DHK: Andrè Bergsholm Kristensen og Andreas Björkmann Myhr – Kristoffer Raastad – Hoel 3, Kristian Rammel 4, Sindre Aho 3, August Olsen Storbugt 1, Viktor Petersen Norberg 2, Markus Niva 2, Gøran Sørheim 1, Espen Gommerud Våg 1, Oskar Olaussen 4, Ola Lillelien 3, David Haugstvedt 1, Ole-Henry Dahl 5.
Toppscorer Runar: Robin Wulvik 6.