Kent-Harry takker av etter fire år – Drammen

Kent-Harry takker av etter fire år

Etter fire år som Kristian Kjellings assistenttrener gir Kent-Harry Søberg seg.

-Det er både vemodig og kjipt, men alt har sin tid. Jeg har vært heldig og har fått være med på en flott håndballreise, og har fått en mulighet til se på nært hold det som ligger bak en toppsatsing. Både gjennom det arbeidet Kristian har lagt ned, og det spillerne har vist gjennom sin profesjonelle innstiling til det de holder på med, sier Kent-Harry.

Han hadde en mulighet til å fortsette videre, men Kristian Kjelling ønsket å involvere ham mer i arbeidet, både med analyse og et kantspillerprosjekt. Med en krevende jobb og fortsatt treneransvaret for HK-72s 06-årgang fikk Kent-Harry det ikke til å gå opp.
-Da måtte jeg redusert engasjementet i HK-72, og det ønsket jeg ikke. Nå har jeg 12-13 sesonger som ungdomstrener, og det er det jeg går for i fremtiden også, og jeg ønsker å være min beste utgave for disse guttene som har en viktig Bring-sesong foran seg, forklarer han.

Fire år har Kent-Harry Søberg vært assistenttreneren til Kristian Kjelling. Nå gir han seg, og skal konsentrere seg helt og fullt om HK-72s 06-årgang. Foto Roy Johnsen.

Kent-Harrys vei inn i DHK gikk først gjennom en hospiteringsordning HK-72 – spillerne hadde med St-Hallvard. Da den ordningen ble videreført i DHK, fulgte Kent-Harry som trener for gruppen med, og han ble raskt innlemmet som Kjellings assistent.
-Jeg kjente jo bare Kristian gjennom hans aktive karriere, men har lært ham å kjenne som en fantastisk dyktig og grundig trener. Det har vært veldig interessant å få et innblikk i hvordan et slikt håndballhode tenker, og hvordan han omsetter dette i praksis på trening og i kamp.
-Det har vært et privilegium, og imponerende hvordan han har klart å få maksimalt ut av den til enhver tid tilgjengelige spillegruppen slik at det har blitt tre bronsemedaljer og en sølvmedalje i min periode i klubben, mener Kent-Harry.
-Men dessverre ingen finaler, sukker han.

Som HK-72-trener er han veldig fornøyd med at spillere som Ola Hoftun Lillelien og målvaktene Sander Drange Heieren og Sander Akerli har etablert seg i topphåndballen. I tillegg til flere som har vært innom DHK, men som nå spiller på nivået under.
-Det er tilfredsstillende å se at lokale spillere som virkelig ønsker å bli gode i idretten sin får det til, og spesielt reisen til Ola har vært spennende. Han har jeg jo trent siden han var elleve år. DHK har vært flinke til å slippe til talentfulle unggutter, men når klubben er nummer to i Norge, så skal også nåløyet for å ta en plass over tid være trangt, mener Kent-Harry.

Fire år i DHK har gitt ham mange fine opplevelser, men høyest rager fortsatt europacupkampen borte mot tyske Kiel. DHK reiste med en virkelig skadeskutt tropp til bortekampen, men overrasket alle med å følge tyskerne til 16-14 halvveis etter storspill av unggutten Sander Akerli i mål. Til slutt ble det 34-23 etter at flere skader reduserte DHK enda mer underveis.
-Opplevelsen med 7000 tilskuere på tribunen var i seg selv minneverdig, men også kontrastene vi opplevde med Kiel-turen søndag, og så til seriekamp borte mot Nærbø onsdag, minnes Kent-Harry.
Han legger ikke skjul på at årets sesong, med seriesølv, semifinale i NM. semifinale i sluttspillet og semifinale i europacupen, er den beste sesongen med Kjelling og han i førersetet.
-Det var kjipt med stang ut i flere av de viktigste kampene, men vi ble sårbare med en kvantitativ tynn stall, mener Kent-Harry.

Han var i vinter bare en underskrift unna å bli DHK nye daglige leder når Arne Dokken nå gir seg, men i aller siste fase valgte han å si nei.
-Jeg var veldig trigget for den jobben, og var nesten innenfor døren, men manglet en tilfredsstillende svar på et for meg viktig spørsmål. Det hadde vært spennende å være med, for DHK går inn i noen spennende tider med nytt styre, ny daglig leder, ny kontormedarbeider og nye speakere på kampene, sier Kent-Harry Søberg.
Og selvfølgelig ny assistenttrener for Kristian Kjelling.

DHK takker Kent-Harry for de fire årene han bidro i klubben, og ønsker ham lykke til med ungdomsarbeidet i HK-72.