Møter Kolstad i europacupen – Drammen

Møter Kolstad i europacupen

Det blir helnorsk møte i 1. kvalifiserende runde til EHF European League. DHK møter eliteseriekollega Kolstad.

-En trekning er jo det den er, og ikke noe vi skal bruke mye energi på. Men jeg synes først og fremst at det er synd for norske herrehåndball at dette ødelegger muligheten for å få med to norske lag i EHF European League kommende sesong. Nå vet vi jo at Kolstad får et veldig godt lag, og at dette blir vanskelig, men vi skal forberede oss godt for disse to møtene, sier DHK-trener Kristian Kjelling.
Kolstad starter med hjemmekamp helgen 27.-28. august, med returkamp i Drammenshallen helgen etter.

Kjelling synes også det er litt leit å spille europacup mot norske lag. Slik DHK gjorde i semifinalen i fjorårets European Cup. Da var Nærbø motstander i to kamper.
-Litt av det som er morsomt med europacup er jo å reise ut i Europa og møte litt annen type motstand, ofte med en annen håndballkultur. Nå får vi to møter med Nærbø og to mot Kolstad i løpet av noen måneder, og det blir europacuperfaringen, mener Kjelling.

Hermann Gabriel Vildalen scoret noen av sine mål på vei mot fjorårets toppscorertittel mot Kolstad. Nå får han nye sjanser mot trønderne i to europacupkamper i høst. Foto Roy Johnsen.

Kolstad-trener Stian Gomo sa til klubbens egen nettside før trekningen at det hadde vært greit å møte noen andre enn DHK. Men han fikk det altså ikke slik.
– Det er både fordeler og ulemper med denne trekningen. Jeg velger å fokusere på det positive: Vi møter et lag som vi kjenner godt og som vi kan forberede oss mot med video. Men når det er sagt, så er sikkert ikke Drammen den letteste motstanderen vi kunne ha trukket, var Gomos umiddelbare kommentar da trekningen var unnagjort, og det lå et helnorsk oppgjør på bordet.
Gomo trener Kolstad sammen med tidligere landslagstrener Christian Berge, og som et ledd i klubbens storsatsing er allerede tidligere DHK-målvakt Torbjørn Bergerud, Magnus Gullerud, islendingene Sigvaldi Gudjohnsson og Janus Smarasson, i tillegg til landslagsspiller Vetle Eck Aga på plass til den kommende sesongen.

Da lagene ble henholdsvis nummer to (DHK) og fire i serien forrige sesong, vant de en kamp hver. DHK vant 32-26 hjemme 1. desember, mens Kolstad vant sin hjemmekamp i mars 31-30. Forøvrig Christian Bergs første kamp på trøndernes laglederbenk.

12 lag er seedet direkte inn til puljespillet i European League, mens de tolv neste kvalifiserer seg gjennom kvalikrunde 2. Den spilles som hjemme- og bortekamp 27.9 og 4.10. Blant lag som må spille 2. kvalifiserende runde er tidligere mesterligavinnere som Flensburg Handewitt, Montpellier og Bidasoa.
Totalt blir det altså 24 lag i gruppespillet som deles inn i fire puljer a seks lag.

Slik ble EHF European League Men 2022/23 1. kvalifiserende runde

Rebi Balonmano Cuenca (ESP) vs Bjerringbro-Silkeborg (DEN)
Dobrogea Sud Constanta (ROU) vs Chambery Savoie MB HB (FRA)
CS Minaur Baia Mare (ROU) vs FTC (HUN)
HC Cocks (FIN) vs Aguas Santas Milaneza (POR)
IK Sävehof (SWE) vs AHC Potaissa Turda (ROU)
Gornik Zabrze (POL) vs GC Amicitia Zürich (SUI)
ALPA HC Hard (AUT) vs HC Eurofarm Pelister 2 (MKD)
Kolstad Handball (NOR) vs Drammen HK (NOR)
IFK Kristianstad (SWE) vs Trimo Trebnje (SLO)
BM Logroño La Rioja (ESP) vs TBV Lemgo Lippe (GER)