Halden først ut i noen viktige DHK-uker – Drammen

Halden først ut i noen viktige DHK-uker

Trener Kristian Kjelling gjennomførte Camp Kristian i påsken. Mens alle vi andre nøt solskinnsdagene, pisket Kjelling spillerne gjennom daglige treningsøkter. Gjennom hele påsken.

Kristian Kjelling ga spillerne tre dager fri etter at Elverum ble slått i siste serieomgang lørdag 9. april, men fra onsdag 13. har spillerne trent hver eneste dag gjennom påsken, og etter treningen tirsdag slo han fast at laget er klart for det som venter.
-Vi er best når vi trener mye. Og gruppa vil det. Alle vi er sikre på at vi er bedre etter noen dager med trening enn vi ville vært med noen dager fri i påsken, forklarer Kjelling.

Her kommer trener Kristian Kjelling med de siste ordene foran det første kvartfinalemøtet mellom DHK og Halden. Foto Roy Johnsen

Og det er ikke småtteri som ligger i potten denne våren. Sølvmedaljene ble sikret i god tid foran serieavslutningen, og nå venter kvartfinalespill mot Halden i sluttspillet. I tillegg til semifinalene i europacupen mot Nærbø. Alt i løpet av 14 dager hvis kvartfinalene mot haldenserne går til tre kamper.
DHK starter hjemme både mot Halden og Nærbø.
-Det blir noen viktige uker, og vi har en gylden sjanse for både semifinalen i sluttspillet, og finale i europacupen, mener DHK-treneren.

Tenker Halden
Så gjelder det å holde tungen rett i munnen, og ta en oppgave om gangen. For det er menneskelig å drømme om europacupfinale i slutten av mai når det venter kamper mot Halden og Nærbø, to lag som DHK i manges øyne vil være favoritter mot. Halden vant 34-30 hjemme, mens DHK slo dem 37-29 etter en flott andreomgang i Drammenshallen. Nærbø ble først slått 39-26 på bortebane i serien, før det ble 37-31 hjemme.
-Vi er blitt gode til å ta, og konsentrere oss om den kampen vi kan gjøre noe med akkurat i øyeblikket. Jeg har så langt ikke hørt noen snakke om Nærbø og europacup. Til det er respekten for Halden i en kvartfinale stor, mener Kjelling.
Selv har ham samlet inn all den informasjonen han trenger til møtene med de to eliteseriekollegene, men det er bare den delen som omhandler Halden han har bearbeidet og presentert for spillerne gjennom videoklipp og treninger.
– Når kampen blåses av onsdag kveld, skrur vi bryteren over på Nærbø nærmest umiddelbart , og gjør de nødvendig forberedelsene fram mot den første semifinalen lørdag. Og når den er ferdigspilt, er det bare å koble tilbake til Halden igjen, sier Kjelling.
Og slik vil det forhåpentligvis veksle mellom sluttspill og europacup gjennom mai måned også.

Sindre Aho scoret seks mål, og ble kåret til banens beste da DHK slo Halden i hjemmekampen i serien. Aho har vært ute med en ankelskade i serieavslutningen, men har trent for fullt de siste dagene, og er klar for kvartfinalemøtene mot Halden. Foto Roy Johnsen.

Sultne
Han kan love at spillerne er virkelig sultne på å gjennomføre et skikkelig sluttspill. For det er lenge siden DHK har vært med helt fra til finalen. Faktisk helt tilbake da Ole Gusta Gjekstad var trener. Da vant laget sluttspillfinalen i 2007, og de tapte finalen året etter. Siden har det vært noe semifinaletap, mens i nær fortid ble det et stopp i kvartfinalene for Kolstad i 2019, mens ØIF Arendal brøt DHKs hjemmefordel i semifinalene i 2018, og vant 2-1 etter at DHK hadde utliknet til 1-1 etter seier på Sørlandet. I 2020 og 2021 ble det ikke arrangert noe sluttspill på grunn av korona.
– De siste årene har vi vært veldig plaget med skader og sykdom gjennom sesongene, og har kommet helt tomme til sluttspillet. Nå har vi hatt alle spillerne tilgjengelig over lang tid, og de er både godt trent og de er sultne, lover Kristian Kjelling.

Er du ikke i Drammenshallen, kan du se kampen live på Direktesport: https://www.direktesport.no/event/d959d486-e297-4383-91a5-8b66b75b6a6c

Eller du kan følge den live på NHFs nettsider: https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7558796

Her er vårens viktige datoer:
Sluttspillet:
Kvartfinaler, best av tre kamper:
20. april DHK -Halden, 27. april Halden – DHK. Ev 3. kamp 4. mai DHK-Halden.
Semifinalene spilles best av fem kamper: 8. mai, 11. mai, 18. mai, 25. mai, 1. juni.
Finaler, best av fem kamper: 4. juni, 7. juni, 10. juni, 13.juni, 16.juni.

EHF European Cup:
Semifinaler, hjemme- borte:
23. april kl. 20.00 DHK-Nærbø, 1. mai kl. 18.00 Nærbø-DHK.
Finaler hjemme-borte: 21. mai og 28. mai.