Björkman-Myhr tilbake i DHK – Drammen

Björkman-Myhr tilbake i DHK

Målvakten Andreas Björkman-Myhr er enige med Drammen HK om en toårskontrakt. Den tidligere DHK-målvakten har spilt i Follo HK de tre siste sesongen.

-Alle stjerner har stått i riktig posisjon, for plutselig falt veldig mye på plass i løpet av kort tid, forteller Andreas Björkman-Myhr.
Da det ble klart at han skulle forlate 1. divisjonslaget Follo HK etter denne sesongen, var det plutselig mye snakk om spill utenfor Norges grenser. Og Frankrike ble nevnt i håndballmiljøet på Ski og Langhus.
Men nå er det klart at DHK – målvakten fra årene 2017-2019 er tilbake neste sesong i klubben han både er cupmester med (2017), og han har sølv- og bronsemedaljer fra seriespill.
-DHK kom sent på banen, men den spontane følelsen da dette gikk i orden var at det kjentes supert å få komme tilbake til klubben, forklarer han.

Andreas Björkman-Myhr var og kikket på da DHK møtte Halden på hjemmebane i Drammenshallen i februar. Her i samtale med sportslig leder Kjetil Gaustad. Foto Roy Johnsen.

Kjempefornøyd
Kristian Kjelling er veldig fornøyd med at de har funnet erstatteren til Sander Drange Heieren som forlater DHK etter denne sesongen til fordel for dansk håndball.
-Da Andreas forlot oss forrige gang snakket vi løselig om at han måtte jo komme tilbake til Drammen. Nå er det klart, og jeg er kjempefornøyd med løsningen. Andreas er en sympatisk og fin kar, og en god målvakt som leverte storkamper da han var her sist, og han har fortsatt utviklingen i Follo HK med både mye spilletid, gode kamper og stort ansvar i form av å være kaptein, sier Kjelling.
– Han og målvaktkollega Andrè (Bergsholm Kristensen) har noe av det samme vesenet i seg og måten å stå i mål på, og jeg er sikker på de vil trives sammen, sier DHK-treneren.

Kjøpt leilighet
Andreas forlot DHK sommeren 2019 for å komme nærmere kjæresten Anine Follestad Gjessing som begynte på fengselsbetjentutdannelse i Halden. Han flyttet til Ski mens hun gikk på skole i Østfold. Nå er hun ferdig utdannet, og halvveis i pliktåret, og paret kjøpte seg leilighet i fjor høst, og flyttet til Spikkestad der hun er fra.
-Kun noen hundre meter fra hennes foreldre, røper svensken.
Ved siden av håndballen var han vært målvakttrener for de aldersbestemte lagene i Ski IL, og han ledet målvaktakademiet Follo HK har arrangert for alle samarbeidsklubbene i nærområdet. Da han og Anine flyttet til Spikkestad i høst, fikk han lærerjobb på Høvik skole i Lier.

Andreas Björkman-Myhr har blitt mer stabil og tre år eldre siden sist han spilte i DHK, mener han selv. Foto Tor Solstad.

Spilt med flere
Han er glad for at han kommer til en klubb der han ikke starter helt på bar bakke. Han har blant annet spilt med Oskar Olafsson, Hermann Gabriel Vildalen, Espen Gommerud og Gøran Sørheim, og han kjenner godt til hvordan Kristian Kjellings håndballfilosofi har satt sitt merke på laget. Björkman-Myhr har voktet målet både i treningskamper og i seriekamper mot DHK.
-Jeg kjenner mange av spillerne, og jeg vet at Kjelling liker å spille et forsvars som passer fint til min spillestil, sier 26-åringen.
-Og Kjelling er jo flink til både å skape kultur og bygge lag, og jeg er veldig klar for å ta et nytt steg i Drammen.

Vil avslutte med opprykk
Follo HK har to seriekamper igjen, mot Falk hjemme og Viking (Stavanger) borte. Og så venter kvalifiseringsspill til eliteserien. Det er allerede klart, uavhengig av resultatene i serieavslutningen.
-Det vil være en drøm å sette punktum for kapittelet mitt med Follo HK med et opprykk til eliteserien igjen. Jeg har vært kaptein de to siste sesongene, og vi har hatt så mye uflaks med avbrutte serier, skader og korona de to siste årene, at nå fortjener vi at det går vår vei, mener han.