Ødela gullfesten – slo Elverum 30-24 – Drammen

Ødela gullfesten – slo Elverum 30-24

DHK gjorde det ingen hadde klart før dem i eliteserien i år. De slo Elverum. Og det så klart som 30-24. På bortebane i fryktede Terningen Arena.

-Det var sinnssykt moro å legge en demper på gullfesten, og det var så deilig da det ble helt stille i hallen, forteller Andrè Bergsholm Kristensen.
1610 tilskuere hadde møtt opp i terningen Arena for å hedre årets seriemestere, og de kom for å se Elverum sette en historisk rekord ved å gå gå ubeseiret gjennom eliteserien. Etter de 25 tidligere seirene skulle det bare settes to streker under 26 da kampen mot DHK var unnagjort.
Men der ville Andrè og de andre DHK-spillerne ha et ord med i laget. DHK ledet fra start til mål, og vant hele 30-24 i Terningen Arena. Bare det at de holdt Elverum nede på 24 mål var en stor prestasjon i seg selv.

Andre Bergsholm Kristensen spilte igjen en flott kamp, og denne gangen mot Norges beste angrepslag Elverum. Foto Roy Johnsen.

-Forsvaret foran meg sto kjempebra, og jeg følte selv at jeg fulgte opp og var tilstede i samfulle 60 minutter. Jeg var bare noen centimetere unna enda flere redninger, men en ok kamp av meg, forteller Bergsholm Kristensen.
Han stoppet på en redningsprosent på nærmere 40, og fulgte opp storspillet fra onsdagskampen mot Fjellhammer.

Ledet hele veien
Allerede etter ti minutter ledet DHK 6-2 mot et hjemmelag som veldig tidlig viste at de ikke har helt der oppe etter en Paris-tur fra onsdag til fredag, med mesterligakamp mot PSG torsdag kveld. De tekniske feilene florerte, og DHK-spillerne var villige til å bruke farten og kontret så fort sjansen bød seg. Bergsholm Kristensen leverte redningene, og bare et syv mot seks-spill de ti siste minuttene av omgangen gjorde at hjemmelaget hadde litt heng på 14-10 til pause.
-Vi var tålmodige og gode, og det var litt godt å få kjenne på atmosfæren her oppe igjen. Det kan jo hende det blir nye turer opp hit i sluttspillet, sier Gøran Sørheim.
Kapteinen la ikke skjul på at det føltes godt å vinne borte mot Elverum.
-Jeg kan ikke huske sist gang vi vant her oppe, røper han.
Han mener forsvarsspillet var helt avgjørende. Det og de mange redningen til Bergsholm Kristensen.
-Begge lag manglet noen spillere, men de sto jo med veldig gode, og rutinerte spillere gjennom hele kampen, og det var deilig å få til et slikt forsvar mot dem, mener Sørheim.

Hermann Gabriel Vildalen (fra v.), Oskar Olafsson og Espen Gommerud Våg lot Elverum-spillerne få kjenne at det ville koste litt å trenge gjennom DHK-muren i forsvar. Foto Roy Johnsen.

Tøff utfordring
Bursdagsbarnet Oskar Olafsson (fylte 28 år lørdag) mener det er i nærheten av den ultimate utfordringen for et norsk håndballforsvar å møte Elverum. Og den testen besto DHK. Å slippe inn kun 24 mål i Terningen Arena er en sjeldenhet for et hvilket som helst lag.
– Å vinne på deres gullfest er bare moro. De er sinnssykt gode offensivt, i tillegg til ha et kjempegodt syv mot seks-spill. Det taklet vi bra, mener Olafsson.
Elverum Benyttet seg av den taktiske angrepsvarianten store deler av andre omgang også, men opplevde at DHK – ledelsen bare ble større og støtte. Åtte minutter ut i andre omgang ledet de 19-12 etter at Markus Foslund Niva stakk på en kontring etter nok en teknisk feil hos hjemmespillerne. Etter en god periode, spesielt av venstresiden med Hermann Gabriel Vildalen og August Baskår Pedersen ledet DHK hele 29-20, og da hadde også Elverum forsøkt med litt forskjellige forsvarsvarianter. Uten at det hjalp, for DHK var godt forberedt på det meste.

Kristian Kjelling vet hvordan han ønsker at DHK skal fremstå, og han fikk mange, gode svar tilbake fra spillerne i bortemøtet mot Elverum. Foto Roy Johnsen

Proff gjennomføring
Seks måls seieren gjorde DHK-trener Kristian Kjelling både stolt og glad.
-Først og fremst for måten vi gjennomførte kampen på. Jeg var redd vi ikke skulle være helt påskrudd til en kamp som verken ville løfte oss oppover eller nedover på tabellen. Og at Elverum hadde rekorden med 26 strake seire å spille for. Men jeg merket det på oppvarmingen at min frykt var ubegrunnet. Vi er et lag i flyt, og spillerne står opp og kjemper for hverandre hele veien, sier Kjelling.
Han tror ikke kampen vil bety så mye dersom lagene vil møtes igjen i sluttspillet. Til det mener han Elverums tøffe program de siste dagene preget dem. Og begge lag manglet sentrale spillere. Hos DHK satt Sindre Aho ankelskadd på tribunen, mens Ola Hoftun Lillelien var hjemme på grunn av sykdom. Begge spillere som har kapasitet til å gjøre en forskjell.

Hermann Gabriel Vildalen var en av dem som bidro til at det ble stille på tribunene i Terningen Arena lørdag kveld. Hans syv mål gjorde også at han ble toppscorer i eliteserien denne sesongen med sine 170 mål. Foto Roy Johnsen.

Toppscorer
En som hadde noe ekstra å spille for i DHK, var Hermann Gabriel Vildalen. Han ledet toppscorerlisten i eliteserien foran siste serierunde. Vildalen plusset på syv nye mål til de 163 han hadde fra tidligere, og med 170 mål var han nettopp syv mål foran Runars Christoffer Rambo på 163 og Gabriel Setterblom, Kolstad, som endte på tredjeplass på toppscorerlisten med 160 mål.
-Jeg har veldig gode lagkamerater som setter meg opp i veldig gode avslutningssituasjoner som gjør at jeg skyter mye. Og jeg har en trener som lar meg fortsette selv om det blir noen bom også. Men det viktigste i dag var å stoppe Elverums seiersrekke, og ta med to poeng på bussen hjem, sier Vildalen.
Han heller la ikke skjul på at det ga en god følelse å være det eneste norske laget som har vunnet over Elverum denne sesongen.
-Når vi er påskrudd slik som i dag, kan vi slå hvem som helst. Til og med Elverum i Terningen Arena, mener han.
Og det gjorde jo DHK.

Kampfakta:
Elverum – Drammen HK 24-30 (10-14)
Terningen Arena – 1610 tilskuere.
Dommere: Ismet Kvakic og Tommy A. Eriksen.
DHK: Andrè Bergsholm Kristensen og Sander Drange Heieren – August Baskår Pedersen 6, Hermann Gabriel Vildalen 7, August Olsen Storbugt 2, Viktor Petersen Norberg 4, Markus Foslund Niva 2, Espen Gommerud Våg 6, Oskar Olafsson 1, Gøran Sørheim 2, Endre Svåsand, Henrik Hartz Hagen, David Kalvø Valderhaug, Theodor Sjøgren.
Toppscorer Elverum: Tobias Grøndahl.

Øvrige resultater: Bergen -Nærbø 32-32, Sandefjord – Halden 28-33, Haslum-Runar 29-28, Kristiansand – ØIF Arendal 22-31, Nøtterøy – Fjellhammer 24-41, Kolstad – Bækkelaget 25-29.

Runar blir nummer tre, og Sandefjord rykker ned sammen med Bergen og Nøtterøy.

Kolstad, Nærbø, ØIF Arendal, Bækkelaget og Halden er de fem lagene som følger Elverum, DHK og Runar til kvartfinale trekningen mandag.

Kristiansand, Fjellhammer og Haslum må ut i kvalifisering for å beholde plassen i eliteserien. Haslum sikret seg den retten med et vinnermål 15 sekunder før slutt mot Runar.