Vegard tilbake i DHK – ny daglig leder – Drammen

Vegard tilbake i DHK – ny daglig leder

Vegard Svalebjørg var både spiller og salgssjef i DHK rundt tusenårsskiftet. Nå kommer han tilbake - som ny daglig leder etter Arne Dokken som går av med pensjon til sommeren.

-Jeg har fortsatt en passion, eller lidenskap om du vil, for håndball og et hjerte som banker for DHK, og nå får jeg drive med noe jeg virkelig brenner for, sier Vegard Svalebjørg.
Han har vært i det han omtaler som ordentlig arbeide siden han takket for seg i DHK. Han kom til klubben som spiller, og avsluttet som salgssjef under Svein Erik Bjerkrheims ledelse da han styrte klubben på starten av 2000-tallet.
-Det jeg har holdt på med de siste 15 årene har vært jobb for meg. Å jobbe i en klubb eller et idrettslag er noe helt annet, og veldig forskjellig fra jobben jeg har nå har hatt som Key Account Manager i IT- bedriften Visolit Norway. Der har jeg hatt ansvaret for noen av bedriftens største kunder, og har hatt et team med fagfolk rundt meg, forteller Vegard.
– Men det er som selger og kremmer jeg føler at jeg er som best. Den læretiden jeg gikk under Svenna formet meg. Hos ham lærte jeg meg hvordan tilnærme seg andre folk og hvordan behandle dem, legger han til.

Vegard Svalebjørg har allerede vært i hallen og truffet spillerne og trener Kristian Kjelling. Foto Roy Johnsen

Han kom til DHK fra Notodden rundt 1997, og hadde totalt åtte sesonger med spill og salg i DHK. Under trenere som Gunnar Gunnarsson, Bent Dahl, Karl Erik Bøhn og Basti Rasmussen var han med på et par tapte NM-finaler, europacupspill, seriemedaljer og sluttspillseier
I den perioden traff han også Linda som han giftet seg med. Hun var inne på sponsorsiden i klubben. Etter en periode i Oslo, flyttet familien til Asker der Vegard engasjerte seg i håndball. Først som A-lagstrener på herresiden, og deretter som trener for egne barn født i 2006 og 2010. To veldig gode årganger i Asker, ifølge treneren.
Vegard var også trener sammen med Anders Ruud Gundersen i 2008 i da nystartede St. Hallvard HK.

Bjerkrheim og Svalebjørg brukte ikke så lang tid på å finne tonen da temaet daglig leder kom på bordet.
-Svenna spurte om jeg hadde lyst, og det hadde jeg. Og da ble det sånn. Selvfølgelig er det en risiko man løper ved å gå fra en trygg, fast jobb i det private til å lede den daglige driften i en håndballklubb. Men lander man ikke alltid på beina,da? undrer Vegard.
Han snakker varmt om drømmejobben og flere muligheter enn utfordringer.
-Hvor vanskelig kan det være da, er hans inngang til det hele.
Han er glad for å kunne drive med noe han virkelig brenner for, og har tro på å bygge lag og relasjoner. Dialog er viktig på veien.
Det eneste som bekymrer ham litt, er å bli for alene i administrasjonen.
-Jeg har noen tanker og ideer om organiseringen, men det får vi ta med styre og stell og alle dem rundt klubben utover våren, sier Svalebjørg.

Arne Dokken varslet for ett år siden klubbens ledelse at han ønsket å gå av med pensjon 1. september, og han synes klubben har brukt tiden godt.
-Det er flott at de nå har landet på Vegard, og jeg både håper og tror at det er et godt valg. Det er ikke bare å spasere seg inn i en daglig leder-jobb innen idretten, og det blir mye for ham å sette seg inn i. Den hjelpen skal jeg nok bidra med gjennom sommeren, sier Dokken.
– Alt det formelle kan læres, men utfordringen i en slik organisasjon er å se helheten med styre, ansatte, trenere, spillere, samarbeidspartnere og frivillige, avslutter Dokken.