Hermann med ni mål da DHK slo Nøtterøy med tolv mål – Drammen

Hermann med ni mål da DHK slo Nøtterøy med tolv mål

Nøtterøy orket 15 minutter i hver omgang, Drammen HK samfulle 60 minutter, og dermed ble det komfortable 36-24-seier på bortebane onsdag kveld.

-Det var fin disiplin og en grei gjennomføring. Det er alltid småting å plukke på selv i slike kamper der den ikke har noen spesiell betydning for noen av lagenes tabellplassering, men alt i alt var dette en fin kamp der mange fikk spilletid, sier trener Kristian Kjelling.
– Og så fikk vi betalt for videoanalysene våre etter hvert, for vi trengte å justere oss inn mot en aktiv og skuddivrig Kennie Boysen, forklarer han.

Hermann Gabriel Vildalen scoret ni mål, og ble kåret til DHKs beste av en en jury i hallen, David Kalvø Valderhaug svarte på tildelt spilletid med seks mål på syv skuddforsøk. Foto Roy Johnsen.

DHK hadde noe av de samme startvanskene som mot Suhr Aarau i europacupen søndag da de møtte Nøtterøy i eliteseriekamp onsdag kveld. De manglet litt intensitet i forsvarsspillet, de kom seg ikke langt nok fram, og ga heller ikke målvakt Sander Drange Heieren spesielt god hjelp i starten.
Det ga hjemmelagets veteran Kennie Boysen fritt spillerom.
Men trener Kristian Kjelling slapp fram vekselsvis Ola Hoftun Lilleien og Sindre Aho litt mer offensivt i forsvar, og i løpet av minutter, endret kampen helt karakter. DHK orket mye, presset hjemmelaget til bomskudd og tekniske feil, og fikk løpt på kontringer. Fra 8-7 til Nøtterøy etter 15 minutter, sto det 16-9 til DHK etter 30 minutter.

Hjemmelaget åpnet andre omgang friskest, og var bare fire mål bak etter 12-13 minutter ut i andre omgang. Igjen slapp Kjelling fram vekselsvis Hoftun Lillelien og Aho, og før det var spilt 50 minutter, ledet DHK med ti mål, 27-17.

Ola Hoftun Lillelien hadde fem målgivende pasninger, men scoret kun en gang på Nøtterøy-målvakten Dragan Kondic som var en av hjemmelagets beste så lenge han sto i mål. Hoftun Lillelien brukte mye krefter i det offensive forsvarsspillet i hver omgang da DHK stakk fra for alvor begge gangene. Foto Roy Johnsen.

Så slapp både Kjelling og trenerkollega Robert Hedin innpå flere unggutter, og det ble bytte av mål resten av omgangen.
Til det sto 36-24 til slutt.
Da hadde spesielt David Kalvø Valderhaug grepet sjansen han fikk med mye spilletid. Han hadde to mål på to skudd før pause, og han fulgte opp med fire mål på fem forsøk de ti siste minuttene.
IL ROS-spillerne Henrik Hartz Hagen og Endre Svåsand fikk også spilletid. Svåsand scoret også mål fra høyrekanten, mens Hartz Hagen fikk lov til å spille midtforsvar sammen med rutinerte Espen Gommerud Våg.

Kjelling lot August Baskår Pedersen få en omgang på venstrekanten etter korona-avbrekket som holdt ham borte fra helgens europacupkamp, mens han beholdt Gøran Sørheim på benken i samfulle 60 minutter. Theodor Sjøgren tok veldig godt vare på sjansen han da fikk på venstrekanten, og scoret fire mål på fem forsøk.
– Jeg er veldig fornøyd med at både David og Theodor griper sjansen, og presterer som de gjør, og så klarer både Endre og Henrik seg veldig bra i dette selskapet, sier Kjelling.