Gøran friskmelder seg europacupkampen – Drammen

Gøran friskmelder seg europacupkampen

Gøran Sørheim forlot banen etter en hodesmell i onsdagens seriekamp mot Sandefjord, men friskmeldte seg etter treningen fredag.

-Det gikk greit, og jeg er med lørdag, forsikret Gøran Sørheim etter at fredagens treningsøkt var over.
Han måtte se avslutningen på den spennende bortekampen mot Sandefjord onsdag fra benken etter at han ble liggende lenge nede etter å ha fått en smell mot hodet litt ut i den andre omgangen.
Gøran har vært utsatt for lignende skader tidligere, og er det noe man tar på alvor, så er det hodeskader.
Men denne gangen synes det å gå bra.

Gøran Sørheim syntes restituert på fredagstreningen etter smellen han fikk mot hodet onsdag. Foto Roy Johnsen

Bra håper også trener Kristian Kjelling det går i lørdagens europacupkamp mot russiske SKIF Krasnodar. Kjelling har brukt dagene etter uavgjortkampen mot Sandefjord til å studere russerne.
Han har et positivt inntrykk av den unge laget som kommer til Drammenshallen klokken 16.00 lørdag. Mange av spillerne er i aldersgruppen 19 til 23 år, og så er det noen med mer rutine i alderen 27-33 år.
-Jeg har sett et par seriekamper og de siste europacupkampene deres på video, og har et inntrykk av et velspillende og ganske ungt russisk lag. De har et par fysisk solide spillere, de er flinke til å spille med sine strekspillere, og ellers har de mange mindre og raske spillere. På mange måter er det et komplett lag hvor det er vanskelig å sette fingeren på noen direkte svake ledd, mener Kjelling.

Kristian Kjelling har lastet ned SKIF Krasnodars siste kamper fra russisk håndball-TV, og kunne vise spillerne ferske klipp av lørdagens europacupmotstander. Bildet her er fra forberedelsene til en tidligere seriekamp her hjemme. Foto Roy Johnsen

Han løfter fram venstrekanten Vet Chan Suan og en av målvaktene som de mest fremtredende spillere ut fra det han har sett på video. Chan Suan scoret henholdsvis ti og seks mål da Krasnodar vant sine tredjerundekamper over slovakiske MSK Povaska Bystrica. Russerne valgte å spille begge kampene på bortebane, og vant 25-22 og 28-27. I andre runde slo de et tyrkisk lag 30-29 borte og 26-24 hjemme.

Sliter i serien
I den hjemlige serien har det ikke gått like bra, og i øyeblikket ligger de tredje sist, på 10. plass, med to seire og en uavgjort på sine første 18 kamper. De startet opp igjen seriespillet etter EM-pausen med å tape hele 37-20 sist helg for topplaget CSKA Moskva.
– Jeg regner det som en 50-50-sjanse om vi går videre. Kanskje en dreining mot 60-40 i favør dem fordi de avslutter med hjemmekamp, spår Kjelling.
Han har ikke glemt at både laget og han holdt hodene kalde da det dro seg til med jevn kamp og straffekastkonkurranse da de slo Dukla Praha på bortebane i den forrige runden. Etter å ha tapt på hjemmebane i den første kampen.
-Vi er blitt flinke til å holde roen når det koker, det stemmer det, sier Kjelling.
Med Gøran Sørheim med i troppen, og August Olsen Storbugt tilbake etter positiv koronatest og karantene, disponerer han for en gangs skyld alle spillerne til kamp.

Nærbø er også med i EHF European Cup, og jærbuene åpner også med hjemmekamp, mot rumenske CSM Focsani 2007.
Bækkelaget ble slått ut i den forrige runden.