Sier opp fast jobb for å bli en bedre håndballspiller – Drammen

Sier opp fast jobb for å bli en bedre håndballspiller

Oskar Olafsson har sagt opp fast jobb, og skal begynne å studere igjen. På den måten håper han å bli en enda bedre håndballspiller.

Oskar Olafsson er en bærebjelke i DHK, og en av de første trener Kristian Kjelling skriver ned på blokken sin når han tar ut lag til kamp. Kjelling ynder å omtale Olafsson og Espen Gommerud Våg som eliteseriens beste midtforsvarere.
Nå har Olafsson bestemte seg for å ta noen grep for å bli en enda bedre håndballspillere. Han har sagt opp fast jobb hos sin arbeidsgiver de fire siste årene, og skal bli student. I første omgang skal han benytte våren til å ta opp fag på BI, for så å søke eiendomsutviklingsstudiet ved Norges Miljø- og biovitenskapelige universitetet (NMBU) på Ås fra høsten av.
-Jeg har hatt en fantastisk arbeidsgiver i Union Eiendomskapital i fire år, men det har kostet en del å få hverdagen til å gå opp med full jobb, pendling fra Oslo, kombinert med topphåndball med ofte to treningsøkter om dagen og reiser til kamp både på hverdager og over langhelger, forteller Oskar.
Han ønsker å få mer kontroll over hverdagen rettet inn mot en enda tøffere håndballsatsing.
-Jeg er en enda bedre håndballspiller når jeg får hvilt nok innimellom treninger og kamper. På dager med to økter har jeg ofte vært tidlig på jobben, for så å jobbe noen timer mellom øktene, og så ta opp igjen jobben hjemme på kveldstid, forteller han.

Oskar Olafsson har ord på seg for å være en veldig god forsvarsspiller. I fjor fikk han også mye tillit og spilletid i angrep, mens litt skadetrøbbel har gitt mye forsvarsspill igjen denne sesongen. Her stopper han Haslums Anders Røe i en seriekamp i høst. Foto Roy Johnsen.

Spillerintelligent
Da Oskar skrev under en ny toårsavtale med klubben i januar i fjor, fremhevet trener Kristian Kjelling Olafssons personlighet som et av hans største pro.
– Du trenger ikke heve stemmen til ham. Han er så spillerintelligent at han bare trenger et lite vink, så løser han utfordringene. I tillegg er han en viktig del av kapteinsgruppen samen med Gøran (Sørheim), og har etter hvert tatt en lederrolle i spillergruppen.
-Jeg har aldri hørt ham klage en eneste gang i løpet av de snart fem sesongene jeg har trent ham, sa Kjelling for et år siden.
Olafsson har ikke klaget i høst heller, men han innrømmer at første halvdel av sesongen har vært krevende. Først fikk han trøbbel med en legg, før en skulderskade gjorde at det ble mindre eller ikke noe angrepsspill i det hele tatt i sesongens 16 første kamper. Der han i fjor høst sto med drøye tre mål i gjennomsnitt per kamp i de tolv kampene som ble tellende, er han i år nede på 1,7 mål i snitt. Her spiller det selvfølgelig også inn at Hermann Gabriel Vildalen er tilbake og bekler venstrebacken som han gjør.
Men forsvarsspillet har Oskar holdt på samme nivå som tidligere.
-Nå har Gommis (Espen Gommerud Våg) vært flink til å løfte fram meg som makker når er blitt spurt om sin fremgang, så da får jeg vel være lojal og betale tilbake med å si at det er rett og slett deilig å stå der i midtforsvaret sammen med ham. Men jeg ønsker jo selvfølgelig å bidra begge veier, men spesielt skulderskaden har gjort det mer utfordrende i høst, forklarer han.

Oskar har lurt seg med på noen kontringer og har vært aktiv i ankomstfasen, så det er blitt noen mål på ham denne sesongen også. Foto Roy Johnsen.

Følger med på Island
Hektisk hverdag til tross, Oskar passer på å få med seg så mye som mulig fra det pågående europamesterskapet i Slovakia og Ungarn. Av naturlige grunner holder han et ekstra øye på Island. Han var jo selv litt involvert i innledningen av kvalifiseringen til mesterskapet. og var både på samling med Island, og han fikk med seg en kamp. Men han kom ikke lenger enn til benken. Siden satte koronaen en stopper for noe mer med landslaget.
-Jeg tenker ikke så mye på at sjansen glapp, men tenker på at det var gøy å få oppleve det jeg gjorde sammen med dem. Det er et sinnssykt høyt nivå på spillergruppen, det er bare å se på klubbnavnene bak spillerne. På grunn av koronaen som satte en stopper for både samlinger og flere kamper, så fikk jeg aldri kjent helt ordentlig på det. Men det var gøy å få være en liten del av det en liten stund.
– Og det er morsomt å se hvilke steg laget har tatt. De spiller morsom håndball, og blir en liten joker i dette mesterskapet, spår Oskar Olafsson.

Island fikk med seg to poeng fra innledende spill, men tapte 28-24 for Danmark i første kamp i hovedrunden. Senere i sluttspillet møter de Frankrike (22.1), Kroatia og Montenegro.

Avlyst
DHK hadde avtalt treningskamp mot Haslum fredag 22. januar, men den kampen er avlyst på grunn av mye usikkerhet rundt omikronviruset og smittesituasjonen i øyeblikket. Foreløpig står treningskampen mot Runar torsdag 28. januar på planen, men vestfoldingene er en del plaget med smitte og karantener akkurat nå de også.