DHK henter Theodor Sjøgren fra Fold – Drammen

DHK henter Theodor Sjøgren fra Fold

Konnerud-gutten Theodor Sjøgren (22) har takket ja til å bli DHK-spiller ut sesong. Sjøgren kommer fra Fold og skal erstatte skulderskadde Kristoffer Raastad-Hoel.

Kristoffer Raastad-Hoel pådro seg en skade i den venstre skulderen da han falt forkjært i europacupkampen mot Praha i november, men har både trent og spilt kamper siden da. Høyrehendt som han er, har det ikke gått ut over selve skuddavviklingen, men i samråd med det medisinske apparatet i klubben fant man ut at det var best å få orden på den venstre skulderen nå, og ikke vente til etter sesongslutt. Inngrepet i skulderen vil bli utført 8. februar, og på den måten skal han etter planen være klar til neste sesong.
I hans sted har trener Kristian Kjelling hentet inn 22 år gamle Theodor Sjøgren. Opprinnelig fra Konnerud, men med både eliteserie- og 1. divisjonserfaring fra St.Hallvard og Fold gjennom de fire-fem siste årene.

Konnerud-gutten Theodor Sjøgren legger ikke skjul på at det har vært en liten drøm å få spille for DHK i eliteserien. Foto Roy Johnsen

Sjøgren er selvfølgelig veldig fornøyd med at Kjellings øyne falt på ham da han søkte etter Raastad-Hoels erstatter ut sesongen. Venstrekanten ble permittert sammen med resten av spillertroppen i midten av desember, og valgte han etter hvert å si opp sin kontrakt. Da hadde han levert et snitt på 4,6 mål per kamp for laget som ligger som nummer ti i 1. divisjon.
-Det åpnet seg en mulighet i DHK, og da grep jeg den, er Theodors enkle forklaring på hans ja til Kristian Kjelling.
Før han forklarer litt mer.
-Dette er en gyllen mulighet for meg, og for en fra Konnerud er det stort å få spille i en av landets beste klubber i hjembyen sin. Det har jo vært en liten drøm å få spille i DHK etter hvert, røper han.
Venstrekanten er kjempeglad for den veien han har fått sjansen til å gå. Gjennom spill, først i St.Hallvard, deretter i Fold, i både eliteserien og i 1. divisjon, har han fått mye spilletid og masse erfaring.
-Det har vært perioder med mange bomskudd og få fulltreffer, og det har vært perioder med mange fulltreffer og få bomskudd. Alt i alt har det vært en fine læretid med alle muligheter for å utvikle seg, sier Theodor.
Han ser fram til å lære av enda mer av mer erfarne August Baskår Pedersen på venstrekanten.
-I fjor hadde jeg en større rolle i Fold med flere unge spillere bak meg. Nå er det jeg som vil stå bak en toppspiller, og vil ha muligheten til å lære mer. Jeg skal ta til meg det jeg kan dette halvåret, forsikrer han.
22-åringen bor fortsatt hjemme på Konnerud, og studerer til eiendomsmegler på BI.

Theodor Sjøgen blir beskrevet som både rask og teknisk, og tok med seg noe av det mot Ola Hoftun Lillelien da han trente med DHK for første gang mandag. Foto Roy Johnsen

Spennende prosjekt
Trener Kristian Kjelling er ikke i tvil om at han fant den beste vikaren da han så etter mulighetene for å hente inn en ny venstrekant midt i sesongen.
-Jeg kjenner godt til Theodor, og i han får vi en både dyktig og teknisk spiller, mener Kjelling.
En som kjenner enda bedre til Sjøgren, er DHKs målvakttrener Mads Fjelddalen. Han var hovedtrener i Fold før han kom til DHK i fjor sommer.
Han er overrasket over at Sjøgren fortsatt var i Fold etter nedrykket fra eliteserien.
-Jeg var sikker på at han ville bli plukket opp av en eller annen eliteserieklubb. Han snittet med mellom fem og seks mål per kamp i en klubb som rykket ned, og har vist at han har nivået inne. Det handler om å få det ut hver gang han får sjansen, og jeg er sikker på at han vil gjøre det når han nå får sjansen i en så god klubb, sier Fjelddalen.
-Et spennende prosjekt, mener han.

Theodor Sjøgren rakk å score 35 mål på åtte kamper for Fold før det endte med permitteringer og senere oppsigelse av kontrakten i 1. divisjonsklubben. Foto Roy Johnsen

Spiller treningskamper
DHK sliter litt med sykdom og karantener som så mange andre eliteserielag gjør i øyeblikket, men har likevel valgt å spille treningskamp mot Runar på bortebane torsdag ettermiddag. Etter planene er det også avtalt en kamp mot 1. divisjonslaget Follo på bortebane lørdag formiddag.
Serien starter igjen med hjemmekamp mot Nærbø torsdag 3. februar klokken 18.00.