Markus spiller for ny DHK-kontrakt – Drammen

Markus spiller for ny DHK-kontrakt

Markus Foslund Niva skrev bare en ettårskontrakt med DHK i fjor våres. Han hadde bestemt seg for å legge opp. Men trener Kristian Kjelling lokket ham til å prøve èn sesong, og nå er gleden ved håndball tilbake, og han spiller for ny kontrakt.

Da Kristian Kjelling tok kontakt med Markus Foslund Niva i fjor våres hadde han akkurat takket nei til ny kontrakt i moderklubben Bækkelaget. Der og da var det hans tøffeste avgjørelse rundt alt som angår håndball. Han hadde vært i BSK siden han var åtte år, og hadde kompisene der.
– Jeg var egentlig mentalt ferdig med håndball, men alt ved det Kjelling fortalte, vekket noe i meg. Først var jeg tilbake på trening. Deretter ble det kontrakt, forteller Markus.
I midten av mai var han DHK-spiller på en ettårskontrakt, og det valget har han ikke angret på en eneste gang.
– Det har vært mitt morsomste år som håndballspiller. Jeg hadde hatt det fint hele veiene oppover i Bækkelaget også, med gode trenere og fine lagkamerater. Men den gleden jeg hadde som yngre, som forsvant etter hvert, den har jeg nå funnet tilbake til.

På tilmålt tid i sine 18 seriekamper så langt er det blitt 16 spillemål på Markus Foslund Niva. Foto Roy Johnsen

Markus løfter fram det å være på lag med så mange profesjonelle utøvere, og ha så dyktige trenere og flott støtteapparat som viktige trivselsfaktorer.
– Jeg har funnet meg til rette både i spillergruppen og i garderoben, og det er gøy å være en del av det laget opplever nå. Det jeg har vært med på så langt har overgått alle mine forventninger til dette året. Vi er på sølvplass i serien, vi kom til semifinalen i NM og vi er videre i europacupen. Nå har jeg bare lyst til å fortsette med håndball, så sånn sett er jeg ikke klar for å gi meg i DHK ennå, sier han.

Trener Kristian Kjelling løfter fram fremgangen i forsvarsspillet som noe av det mest positive ved utviklingen til Markus denne sesongen. Foto Roy Johnsen.

Kristian Kjelling bekrefter at han allerede har avtalt å snakke med Markus den nærmeste fremtiden.
– Både klubben og Markus har en intensjon om å snakke sammen nærmere, så får vi ta det derfra, sier Kjelling.
Han er veldig fornøyd med ungguttens utvikling siden han kom i mai i fjor. Markus har vært på laget i alle de 18 seriekampene så langt.
– Markus har utviklet seg hele veien, og har også blitt en veldig god forsvarsspiller. Sammen med Ola (Hoftun Lillelien) danner han et veldig sterkt par på høyrekanten vår, sier Kjelling.
De to har til sammen sørget for 71 spillemål fra DHKs høyreside, der Ola med mest spilletid har stått for 55 av dem.

Lørdag klokken 16.00 er Markus og de andre DHK-spillerne klare for nye utfordringer. Da kommer russiske SKIF Krasnodar til lagenes første møte i 1/8-finalene i European Cup. Returkampen spilles en uke senere i Krasnodar, ved Svartehavskysten, ikke langt fra grensen til Georgia.