Krigeren August er ikke temmet – er bare blitt smartere – Drammen

Krigeren August er ikke temmet – er bare blitt smartere

Flere mål og færre utvisninger. Så enkelt kan August Olsen Storbugt måle utviklingen sin etter overgangen fra Halden til Drammen Håndballklubb foran denne sesongen.

Strekspilleren, som fyller 22 år i slutten av april, fremstår som oftest som en rolig og reflektert kar. Derfor kan han innrømme at han er blitt overrasket over flere ting etter overgangen til DHK.
-Jeg brukte veldig lang tid på å ta en rolle i Halden. I DHK ble jeg raskt komfortabel både i laget og i garderoben. Både kulturen og spillerguppen har overrasket meg, forteller Olsen Storbugt.
Og da med positivt fortegn.
-Profesjonaliteten i klubben er skyhøy, spillergruppen er sammensveiset og man står opp for hverandre. Og det er takhøyde. Og utfordringene sportslig har gjort meg til en mye mer komplett spiller.
-Sånn sett er alle mine forventninger innfridd, fastslår han.

Alle DHK-spillerne har sin dedikerte plass i garderoben, så også August Olsen Storbugt. Foto Roy Johnsen

Smartere
Tall er veldig målbart, også innen lagidretter, og i sin siste sesong i Halden, som ble veldig amputert, endte han opp med 1,7 mål i gjennomsnitt og 1,5 utvisninger per kamp. I DHK denne sesongen, etter 16 serieomganger, er målsnittet økt til 1,9 (31 mål) og antall utvisninger redusert til 0,9.
Da han ble presentert som DHK-spiller i fjor våres, fikk han merkelappen kriger på seg av trener Kristian Kjelling.
Er han blitt temmet?
-Absolutt ikke. Krigeren er ikke borte, han har bare lært seg når den egenskapen skal hentes fram. Til situasjoner der det er naturlig og nødvendig. Jeg er rett og slett blitt en mye smartere spiller. DHK har en helt annen måte å spille forsvar på enn det jeg er vokst opp med, og med mer smartness i vurderingene er spillestilen endret, og jeg er blitt en mye bedre spiller, mener Olsen Storbugt.

Østfoldingen er flink til å skaffe seg rommene på streken. Foto Roy Johnsen

Studier på vent
Da han spilte for Halden bodde han hjemme hos foreldrene i Sarpsborg, og pendlet til trening og kamper. Nå har han flyttet for seg selv i Drammen.
Det og er en del av læringen han går igjennom.
-Jeg valgte å legge høyskolestudiene i økonomi og administrasjon på vent da jeg flyttet til Drammen. Først og fremst for å kunne styre hverdagen i mye større grad. Ved å lytte til andre, og prøve og feile, forsøker jeg å optimalisere treningshverdagen med trening, kosthold, søvn og litt sosialt, og ser en veldig verdi i å lære hvordan og hvorfor. På den måten har jeg kunnet konsentrere meg om å bli en bedre håndballspiller, sier østfoldingen.

Smartness i spillestilen er det området August Olsen Storebugt mener han har hatt størst utvikling på etter overgangen til DHK. Antall utvisninger har sunket per kamp. Her har han valgt å forsøke å blokker en Follo-spiller sammen med Hermann Gabriel Vildalen. Foto Roy Johnsen.

Trener Konnerud
Med håndball på timeplanene store deler av døgnet blir det mye sosialt sammen med lagkameratene Hermann Gabriel Vildalen, Andrè Bergsholm Kristensen og Sindre Aho som også er nye drammensere av året.
– Men jeg snakker jo med andre fra Drammen når jeg treffer dem på butikken og på treningssenteret, røper han.
Og så bygger han et nettverk med nye bekjentskaper på Konnerud der han trener klubbens 2006-årgang på jentesiden. For øvrig sammen med den gamle DHK-kjemper Knut-Helge Jakobsen. Også han strekspiller.
-Jeg er på trening med dem tre ganger i uken, og jeg er overrasket over mye tid det tar å være godt forberedt til treninger og kamp, og til å ha et sånt ansvar. Det er min første trenerjobb, og som spiller er du jo vant til å komme til ferdig opplegg. Nå er det dem som har de forventingene til meg. Men jeg lærer mye, ikke minst pedagogisk, av å lede og styre en slik gjeng, sier han.

Når situasjonen krever det, er ikke August Olsen Storbugt sein om å hente fram krigeregenskapene. Da kan det komme et gult kort i ny og ne. Foto Roy Johnsen.

Åpent for publikum
DHK starter opp seriespillet igjen søndag klokken 15.00 med hjemmekamp mot Nærbø. Den kampen er åpen for publikum på tilviste plasser.
Da lagene møttes i høst vant DHK 39-26 i det som var starten på en tøff kampperiode med serie, NM og europacupkamper på Færøyene.
Her kan du tabellsituasjonen før serien kastes i gang igjen for DHK:

https://www.handball.no/system/kamper/turnering/?turnid=402553

Nå venter en tøff februar måned, mens det er tre seriekamper i mars og to i april.
Slik spilles DHKs seks kamper i februar:
6.2 Nærbø hjemme
9.2 Sandefjord borte
12.2 Krasnodar, Russland hjemme
19.2 Krasnodar, Russland borte
23.2 Bergen borte
27.2 Runar hjemme.