Reddet ett poeng i en kamp som syntes tapt – Drammen

Reddet ett poeng i en kamp som syntes tapt

DHK-trener Kristian Kjelling gren på nesen over det laget hans presterte da de reddet uavgjort 34-34 mot Sandefjord etter en sterk sluttspurt.

Seks minutter ut i den andre omgangen i Jotunhallen ledet DHK 23-20, men åtte minutter senere var kampen snudd på hodet, og det var hjemmelaget Sandefjord som plutselig ledet 28-24.
Kjelling gjorde to grep for å vekke spillerne, og for å få flere til å melde seg på i jakten på viktige seriepoeng. Han sendte Ola Hofun Lillelien fram som spiss i et 5:1-forsvar, og vinket Sander Drange Heieren ut på benken, og spilte syv mot seks i angrep.
Det fikk han godt betalt for.
– Vi hentet opp en kamp som var tapt for oss. For etter 50 minutter fortjente vi ikke det ene poenget vi fikk. Kampen var jo så og si kjørt, men vi klatret å snu det, og det skyldes lagmoralen, syv mot seks-spillet og endringen til 5:1-forsvar på slutten, mener Kjelling.

Viktor Petersen Norberg leverte syv spillemål mot Sandefjord da DHK reddet ett poeng i Jotunhallen, hans gamle hjemmebane. Foto Roy Johnsen

Kunne endt begge veier
Med 40 sekunder igjen å spille utlignet Espen Gommerud Våg til 34-34. Men Sandefjord fikk en ballkontroll til. Den endte med at Anders Jansrud ble spilt fri med ti sekunder igjen å spille, men skudd kilte seg fast helt nede i den vestre stolperoten. DHK klarte å få et frikast ut av de få sekundene de fikk avslutte kampen med, men det direkte skuddet fra Hermann Gabriel Vildalen ble så vidt reddet av en for kvelden god Johan Bergquist. Han hadde ikke så veldig mange redninger, men de han hadde var veldig gode, og de kom på veldig avgjørende tidspunkt i kampen. Blant annet et syvmeterkast fra Hermann Vildalen godt inne i de ti siste minuttene.
Andrè Bergsholm Kristensen fikk lov å starte i DHK -målet på sin gamle hjemmebane, men led under av at han ikke fikk noen hjelp av forsvaret foran seg i første omgang. Men det var også flere skudd han normalt bør redde. Sander Drange Heieren kom inn etter pause, og åpnet flott, men han klarte heller ikke prege den omgangen han sto. De endte opp med elleve redninger til sammen.

Sindre Aho hadde en god offensiv dag på jobben, og fikk etter hvert mye oppmerksomhet fra Sandefjord-forsvaret. Aho ble lagets toppscorer med åtte mål. Foto Roy Johnsen.

Kollektivt svakt
-Det var ingen ting som stemte bakover. Forsvaret var svakt og målvakten kom heller ikke inn i det. Vi fikk det ikke til å stemme sammen, og det ble en kollektivt svak forsvarskveld, mener Kjelling.
Han mistet Gøran Sørheim på banen med drøye åtte minutter igjen så spille. Sørheim ble liggende lenge på gulvet, og holdt seg til hodet etter det som så ut som en takling. Han ble sittende resten av kampen på benken.
Sandefjord-guttene Sindre Aho og Viktor Petersen Norberg var på hugget gjennom hele kampen, og scoret henholdsvis åtte og syv mål. Hermann Gabriel Vildalen endte også opp med syv mål.
Viktor la ikke skjul på skuffelsen over prestasjonen.
-Det er vanskelig å vinne kamper når vi slipper inn 34 mål. Da blir alt vanskelig. Vi sto ikke sammen defensivt, flyttet ikke på beina, og hjalp ikle målvaktene. Slik kampen utviklet seg, der vi lå under med fire mål på det meste, så skal vi ikke kimse over det ene poenget vi tross alt fikk med oss. Det kunne fort blitt null, sier Viktor.

Gøran Sørheim ble støttet av banen av fysioterapeut Anders Knapstad etter en takling mot hodet. Dermed måtte han se avslutningen av kampen fra benken. Foto Roy Johnsen

Slik endte resten av serierunden: Bergen-Haslum 29-26, Tønsberg – Elverum 24-33, Kolstad-Kristiansand 32-28, Fjellhammer – ØIF Arendal 23-23, Bækkelaget – Runar 23-29.