Koronapreget DHK – slapp til mange unggutter mot Follo – Drammen

Koronapreget DHK – slapp til mange unggutter mot Follo

Trener Kristian Kjelling slapp til et knippe unggutter fra samarbeidsklubbene da DHK slo 1. divisjonslaget Follo 34-28 i lagets første kamp siden 21. desember.

Koronasituasjonen har satt sitt preg på DHK i lang tid nå, og mot Follo i lørdagens treningskamp manglet fortsatt Oskar Olafsson, Espen Gommerud Våg og Andrè Bergsholm Kristensen. Og Sander Drange Heieren som fikk sjansen da Norge sikret 5. plassen i EM fredag ettermiddag. Kristoffer Raastad-Hoel som skal operere skulderen 8. februar har trent i hele januar, men var nå plassert på tilskuerplass.
Tilbake på laget etter sykdom og karantene var Sindre Aho, Hermann Gabriel Vildalen og Viktor Pettersen Norberg. Vildalen spilte kun 15 minutter mot Follo.
Norberg var frisk i kampen i Stil Arena på Langhus lørdag ettermiddag.
-Det har vært både rart og litt kjedelig å være smittet og syk. Vi skulle jo brukt januar til å bygge opp den fysiske formen igjen, men det er blitt veldig amputert. Jeg har vært satt tilbake, og har vært tungpustet i lang tid. Nå begynner det å kjennes bra ut. Jeg var nok heldig som fikk dette såpass tidlig, allerede rundt nyttårsaften, og har nok en fordel i forhold til dem som nå er ute av spill og trening, sier Viktor.

August Olsen Storbugt (i midten) fikk sjansen i midtforsvaret i Oskar Olafsson og Espen Gommerud Vågs sykdomsfravær. Først 15 minutter sammen med Hermann Gabriel Vildalen, deretter resten av kampen sammen med unge David Kalvø Valderhaug. Foto Roy Johnsen

Blir stresset
Trener Kjelling innrømmer at han ikke liker situasjonen, og at han blir litt stresset av det hele.
-Men det er så lite jeg kan gjøre med det annet enn å ta det som det kommer. Nå er det bare snakk om å preppe dem som er tilgjengelig til en hver tid, og i treningskampene vi rekker før serien starter opp igjen jobber vi slik vi ville ha gjort uavhengig av hvem som bekler de forskjellige rollene, forklarer Kjelling.
Mot Follo var ingen av målvaktene Drange Heieren og Bergsholm Kristensen tilgjengelig , og dermed slapp Kjelling til tidligere DHK-spiller Nicolai A. Øen og unggutten Sindre Oppegård fra G-18-laget til IL ROS. De leverte samlet en redningsprosent på 33, og fikk godkjent for det.
Henrik Hartz Hagen, Endre Svåsand og Andreas Oustorp har trent i lang tid med DHK, og fikk spilletid mot Follo. Det gjorde også nykommeren Theodor Sjøgren på venstrekanten.
-Det er fint at de som nå har stilt opp på trening for oss i perioden med mange av de faste ute av det hele også fikk noen minutter i kamp, og både Henrik og Nikolai kom veldig bra fra det, mener Kjelling.

Henrik Hartz Hagen brukte minuttene han fikk på banen godt Foto Roy Johnsen

Han delte også ut noen klapp på skuldrene til sine mer erfarne spillere også. Med solide forsvarsspillere som Olafsson og Gommerud Våg borte, fikk August Olsen Storbugt og David Kalvø Valderhaug 45 sammen i midtforsvaret for første gang.
Det gikk veldig bra, i følge Kjelling.
– August var også veldig god da Follo kom med sitt syv mot seks-spill, roser treneren.

August Olsen Storbugt fikk mye spilletid mot Follo. Foto Roy Johnsen

Frisk Norberg
De to lagene kom begge med et høyt tempo fra start, og de byttet stort sett mål de ti første minuttene. DHK kom et par mål foran etter tolv minutters spill, og siden så de seg ikke tilbake. Viktor P. Norberg var som nevnt veldig frisk, Ola Hoftun Lillelien det samme, og David Kalvø Valderhaug viste med hell fram skuddarmen sin flere ganger. Og det hele ble sydd sammen av Gøran Sørheim og Sindre Aho.
Follos overtallsspill, sammen med flere spillerbytter, ga DHK noen utfordringer, men noen Øen-redninger på rad ga DHK en femmålsledelse inn mot pause. Halvveis sto det 20-16.
DHK ledet 29-23 halvveis ut i andre omgang, men en ny runde med Follo-spill syv mot seks, og igjen fordeling av spilletid på mange, ga en del bomskudd på slutten. Likevel endte det med seksmålsseier, 34-28.

Ola Hoftun Lillelien var treffsikker både på kontringene og i etablert angrepsspill fra høyrekanten mot Follo. Foto Roy Johnsen

Møter Haslum
DHK skulle startet opp med seriespill mot Nærbø på hjemmebane torsdag 3. februar, men lagene er blitt enige om å utsette den kampen til søndag 6. februar klokken 15.00 på grunn av de rådende forholdene. Dermed rekker DHK en treningskamp til før det braker løs, og den spilles mot Haslum onsdag 2. februar kl. 15.30 i Drammenshallen.
-Det ville blitt tøft å gå rett på seriekamp mot Nærbø uten et par treningskamper i bagasjen. Nærbø har jo ikke hatt noe smitte, og har spilt flere treningskamper allerede, forteller Viktor Pettersen Norberg.

David Kalvø Valderhaug fikk verdifull spilletid både i forsvar og i angrep mot Follo. Foto Roy Johnsen

Utsatt mot Nærbø
DHK skulle startet opp med seriespill mot Nærbø på hjemmebane torsdag 3. februar, men lagene er blitt enige om å utsette den kampen til søndag 6. februar klokken 15.00 på grunn av de rådende forholdene. Dermed rekker DHK en treningskamp til før det braker løs, og den spilles mot Haslum onsdag 2. februar kl. 15.30 i Drammenshallen.
-Det ville blitt tøft å gå rett på seriekamp mot Nærbø uten et par treningskamper i bagasjen. Nærbø har jo ikke hatt noe smitte, og har spilt flere treningskamper allerede, forteller Viktor Pettersen Norberg.

Ingen førte noen fullverdig kampfakta fra treningsoppgjøret, derfor kan vi dessverre heller ikke bringe DHKs målscorere.