Kom tilbake med gode opplevelser fra landslagssamling – Drammen

Kom tilbake med gode opplevelser fra landslagssamling

Fire DHK-spillere reiste på samling med rekruttlandslaget, og fire spillere kom veldig fornøyde hjem igjen.

-Å være på landslagssamling er jo det nærmeste du kommer å leve som profesjonell. Det var to treningsøkter om dagen, fem måltider servert og godt med søvn og hvile. Jeg stortrivdes, og det var helt optimalt med tanke på å prestere på treningene, forteller Espen Gommerud Våg.
Han hadde selskap i forrige ukes samling i Trondheim med lagkameratene Andrè Bergsholm Kristensen, Hermann Gabriel Vildalen og August Baskår Pedersen.
Gommerud Våg var på sin første landslagsopptreden siden han spilte seks ungdomslandskamper helt tilbake i 2013.
-Jeg husker ikke så mye fra den gangen, men lærte raskt nå hvordan det er å være på landslagssamling. Og jeg må bare få sagt hvor profesjonelt det hele var. Fra vi møttes på Gardermoen for avreise til Trondheim til vi pakket sammen etter ferdig samling.
Faren for koronasmitte var selvfølgelig et tema, og alle spillerne ble testet for korona kvelden før de skulle reise, og de ble testet ved ankomst hotellet i Trondheim. Så ble de testet hver morgen så lenge de var på samling. To spillere som var tatt ut testet positivt, og ble ikke med på samlingen.

Det både hørtes og syntes at Espen Gommerud Våg var tilbake på klubbtrening igjen mandag ettermiddag. Her har han fått med seg talentet Eivind Wassend fra Konnerud (t.v.) i forsøket på å stoppe Gøran Sørheim og August Storbugt Olsen (i midten). Foto Roy Johnsen.

Uvant uten Oskar
Gommerud Våg har ord på seg for å være mer enn en habil forsvarsspiller, og det var den delen av spillet han mener han kom best unna med. Han innrømmer dog at det var uvant ikke å ha DHK-makker Oskar Olafsson ved siden av seg i midtforsvaret. Både på trening og i lørdagens treningskamp mot Kolstad.
-Jeg savnet Oskar i starten, og det var rart ikke å ha ham ved siden av meg. Du bruker jo litt tid på å bli kjent med, og komfortabel med makkeren din. Spesielt i midtforsvaret. Men det gikk fint, og jeg tør påstå at jeg var ganske god i den delen av spillet i blant annet treningskampen. Og så var det godt å lære og kjenne spillere du kanskje skal spille kamp sammen med ved en senere anledning, sier Gommerud Våg.

Terpet detaljer
Målvakten Andrè Bergsholm Kristensen har hatt jevnere med landslagsopptredener enn Gommerud Våg, og var godt kjent med rutiner og alt som landslagssamlinger fører med seg.
– Jeg trives veldig godt å være håndballspiller under slike rammer. God mat var det også, og sportslig gikk det veldig bra for min del. Jeg kjenner jo målvakttrener Sindre Walstad både fra min tid i Sandefjord, og fra yngrelandslag de siste årene. Vi snakket veldig mye under samlingen, og vi brukte mye tid på videoanalyse. En dag brukte vi vel over to timer på å analysere 20 minutter med videoklipp, og da var vi helt nede på detaljnivå, forteller DHK-målvakten.
-Det er hele tiden snakk om en bevisstgjøring av hva vi til enhver tid gjør når vi står mellom stengene, og sånn sett er det ikke så mye annerledes fra hvordan vi jobber i DHK med vår egen målvakttrener (Mads Fjelddalen ), mener Andrè.
Han innrømmer at det gir mersmak å være i landslagsdiskusjonen.
-Da er det bare snakk om å være god nok, da, smiler han.

August Baskår Pedersen mener det var helt optimalt å reise på landslagssamling den første uken i det nye året. Og så var det litt deilig å være tilbake på klubbtreningene også. Foto Roy Johnsen

Tøft nivå
Både August Baskår Pedersen og Hermann Gabriel Vildalen bruker ord som profesjonelt og optimalt om dagene i Trondheim. Og at det også var en fin anledning for å komme i gang med forberedelsene til siste halvdel av klubbsesongen. Spillerne kom jo fra en kort juleferie, og trente en fysisk økt og en håndballøkt hver dag under samlingen.
– Det var så deilig bare å kunne konsentrere seg om treningen, og som spiller på rekruttlandslaget så vet du jo at du er i bildet for noe mer. For egen del så hadde jeg en veldig fin samling, men jeg vet jo også at jeg må prestere hver dag i klubb, og på hver økt når det er samlinger. Det er mange gode venstrekanter i Norge, sier August.
Hermann G. Vildalen har vært flink til å styre belastningen på sine utsatte knær på klubbtreningene, og han opplevde at landslagsledelsen også var flink til å porsjonere ut riktig mengder med både fysisk trening og håndballøkter i hall.
– Samtidig er det så mange gode spillere at det blir et veldig høyt nivå på det som foregår på treningene, og det i seg selv gir en bra belastning, forteller Hermann.
Alle fire fikk forståelsen av at det ville bli en ny samling i mars, og at aprilsamlingen vil bli sammen med A-landslaget i forbindelse med deres VM-kvalifiseringskamper denne våren.

Mange syke
Sander Drange Heieren reiste med resten av det norske EM-laget til slovakiske Kosice mandag ettermiddag, mens Kristoffer Raastad-Hoel, Sindre Aho, Ola Hoftun Lillelien, Viktor Petersen Norberg alle var syke, og deltok ikke på DHK-trening mandag. Det har åpnet for at mange unge spillere fra IL ROS, HK -72 og Konnerud har fått god erfaring disse første dagene i 2022.