Lå under med ti mål – DHK reddet uavgjort mot Haslum – Drammen

Lå under med ti mål – DHK reddet uavgjort mot Haslum

DHK lå under med ti mål på det meste for Haslum, men reddet i land 36-36 i lagets siste kampaktivitet før serien starter opp igjen søndag med hjemmekamp mot Nærbø.

DHK brukte 20 minutter på å skjønne at det var kamp da de møtte Haslum i treningskamp i Drammenshallen. Da ledet et friskt og fartsfylt Haslum hele 19-9! Svakt forsvarsspill, få, om noen redninger å snakke om i det hele tatt, og tekniske feil og bomskudd i angrep preget denne perioden.

Det tok 20 minutter før den første DHK-spillerne var ute og ga en Haslum-spiller litt motstand og utfordringer i angrep. Her gjør August Olsen Storbugt det litt vanskeligere for Benjamin Hallgren. Foto Roy Johnsen

Fikk noen redninger
Så plutselig endret kampen helt karakter. Nikolay A. Øen kom inn for Andrè Bergsholm Kristensen mellom stengene i Sander Drange Heierens fravær, August Olsen Storbugt og Oskar Olafsson tettet til i et midtforsvaret som hadde vært lekk fra start, og framover løftet en Viktor Pettersen Norberg i flott form for tiden de andre medspillerne opp på et anstendig nivå i det offensive spillet. Og ti minutter ut i andre omgang ledet plutselig DHK 26-24 etter en Markus Foslund Niva – kontring.
-Dette var egentlig som forventet med sentrale spillere akkurat tilbake etter korona og isolasjon. I tillegg var det mye slurv i starten fra dem som har vært friske og har deltatt på treningene, forklarer trener Kristian Kjelling.
Han har holdningen at det han ikke kan gjøre noe med, det lar han seg ikke stresse av. Selv om det er fire dager til serien kastes i gang igjen med hjemmekamp mot Nærbø.
-Vi har vært hardt rammet som flere andre, og det er som det er. Vi har ikke hatt èn trening siden vi tok juleferie med alle spillerne, og det har vært amputert og vanskelig gjennom hele januar, sier Kjelling.

Viktor Pettersen Norberg ble lagets toppscorer med elleve mål mot Haslum. Han var også frisk da DHK slo Follo i lørdagens treningskamp. Foto Roy Johnsen

Trengte kampen
Selv om mye ble bedre de siste 40 minuttene mot Haslum, skal nok laget være glad for at de fikk muligheten til å spille denne kampen. Egentlig skulle Nærbø-kampen vært spilt torsdag 3. februar, men ble etter ønske fra begge lag flyttet til søndag klokken 15.00. Dermed rakk DHK to treningskamper i oppkjøring til seriespillet.
Gøran Sørheim tror det skal holde.
-Vi skal være oppe og klare til Nærbø-kampen. At vi ikke har fått trent med hele laget i januar, og bare rakk to ok treningskamper, det får vi ikke gjort noe med. Nå gjelder det å få spilt inn laget igjen på de siste treningene, sier Sørheim.
Han er enig i at de første 20 minuttene mot Haslum var begredelige.
– Det var forferdelig dårlig. Haslum straffet oss hardt da vi kom ut og ikke var i nærheten av å være på topp. Det må vi i hver eneste kamp skal vi fortsette å ta poeng slik vi har gjort i hele høst, sier Gøran.
Han forklarte snuoperasjonen slik:
– Vi var konsentrerte, vi tok bedre vare på ballen de siste 40 minuttene, og hevet oss på alt vi gjorde. Jeg er sikker på at de siste 40 minuttene gjør at vi tar med oss en god følelse inn mot Nærbø-kampen søndag, sier han.

Det er alltid mye følelser og intensitet i spillet til Sindre Aho når Haslum er motstander. Så også i onsdagens treningskamp der Aho flere ganger ble liggende igjen i angrep etter å ha blitt tatt hardt. Men så ble han også belønnet med fem mål. Foto Roy Johnsen

Norberg scoret det siste
DHK ledet med et par mål flere ganger etter pause, men Haslum kom tilbake hver gang. Etter en periode med få redninger og flere bomskudd var plutselig bæringene i ledelsen igjen, men Viktor Pettersen Norberg ordnet 36-36 med minuttet igjen å spille. For øvrig hans ellevte mål for dagen.
DHK har nå møtt Haslum åtte ganger på det siste året, i serie, cup og treningskamper, og dette var den første gangen DHK ikke vant.

DHK spilte uten Hermann Gabriel Vildalen mot Haslum.

Lettelsene i koronatiltakene gjør at søndagens kamp mot Nærbø kan spilles med publikum på anviste plasser.

I Espen Gommerud Vågs sykefravær har August Olsen Storbugt brukt tiden godt. Både i midtforsvaret og på streken i angrep. Mot Haslum scoret han fire mål, og gikk foran med oppofrende forsvarsspill da DHK snudd kampen. Foto Roy Johnsen.