Endelig er alle på plass – Drammen

Endelig er alle på plass

Alle de fem nykommerne var endelig på plass til DHKs andre trening etter den korte sommerferien. Hermann Gabriel Vildalen kom en dag etter de andre etter å ha vært hjemme i Kristiansand og fått sin første dose med koronavaksine.

For August Olsen Storbugt og August Baskår Pedersen var det meste nytt og ukjent da de møtte i Drammenshallen mandag til deres første trening i ny klubb. Olsen Storbugt kommer fra Halden, mens Baskår Pedersen avsluttet en lang sesong med danske Bjerringbro-Silkeborg så sent som i midten av juni.

August Baskår Pedersen har hatt en lang sesong med sin danske klubb Bjerringbro-Silkeborg, og har tatt det litt rolig på de første øktene til DHK. Foto Roy Johnsen

For Markus Niva (Bækkelaget), Andre Bergsholm Kristensen og Hermann Gabriel Vildalen (begge ØIF Arendal) var det ikke mye nytt – de har både vært med på DHK-treningene en lang stund allerede, og de har spilt treningskamper.
Noe nytt var det for alle, for Kjetil Gaustad hadde gjort en kjempejobb sammen med lagets nye utstyrsleverandør, og da spillerne møtte i garderoben til første økt mandag, sto bagene klare med alt det nye treningstøyet fra Select.

Mandag og tirsdag var det først og fremst fysiske tester som sto på programmet, og fysisk trener Lars Rune Haslestad strålte som en sol etter at resultatene var registrert. Her hadde helt klart alle gjort jobben sin med egentreningen i juli.

Markus Niva tok ut alt på løpstesten, og alle de fysiske testene viste at DHK-spillerne hadde gjort hjemmeleksene under sommertreningen. Nivå som nesten ikke var til å kjenne igjen etter den korte håndballferien. Et tapt veddemål med kompiser medførte både snauklipping og ny hårfarge. Foto Roy Johnsen.

Etter styrketestene tirsdag hadde trener Kristian Kjelling en teoretisk gjennomgang av grunnprinsippene ved lagets forsvarsspill, før det bar ut i hallen for å øve på den delen av spillet i praksis.

Litt teori ble det også tid til på dag 2 av den nye sesongen. Trener Kristian Kjelling tegner og forteller om forsvarsspillets prinsipper. Foto Roy Johnsen.

Og mye øving blir det fremover.
Og det blir treningskamper og turnering.
Fredag 6. august kommer Kolstad på besøk til kamp i Sandehallen, mens Halden er motstander dagen etter, lørdag 7. august. Denne gangen i Reistad Arena. Begge kampene vil bli åpne for et begrenset antall tilskuere etter gjeldende koronaregler for slike arrangement.
Onsdag 11. august kaster DHK i gang årets Skjærgårdsleker på Nøtterøy med danske Mors Thy på den andre banehalvdelen. Den kampen spilles klokken 17.00 i Nøtterøyhallen.
Nyopprykkede Kristiansand er turneringens andre motstander i gruppespillet dagen etter, med kampstart kl. 20.30 i samme hall. Ønsker noen å se disse kampene må man gå inn på arrangørens hjemmeside og se hvordan man skaffer seg adgang.
Øvrige lag i eliteklassen er Runar, Nøtterøy, Sandefjord, Bækkelaget, nederlandske KRAS Volendam, danske Ribe Esbjerg, Haslum, Fyllingen,
Avslutningen av Skjærgårdslekene spilles lørdag (semifinaler i A-,B- og C-sluttspillet) og søndag (finale 17.25).

August Olsen Storbugt , lagets nye strekspiller, fikk vist at han er en spiller med mye energi da laget trente litt håndball etter styrketestene tirsdag. Foto Roy Johnsen.

Fredag 20. august er det treningskamp mot Haslum i Sandehallen klokken 17.00, mens Runar er motstander i lagets siste treningskamp foran serieåpningen. Den kampen spilles i Sandefjord tirsdag 24. august klokken 17.45.
Serieåpningen blir den tv-sendte kampen mot Elverum i Drammenshallen tirsdag 31. august.