Kristian Kjelling: – Vi skal skape Norges beste målvaktspar – Drammen

Kristian Kjelling: – Vi skal skape Norges beste målvaktspar

DHK henter et av Norges største målvaktstalenter. Andre Bergsholm Kristensen har skrevet under en toårskontrakt med DHK.

Bergsholm Kristensen sa opp kontrakten med ØIF Arendal etter å blitt permittert 7. april, og skrev mandag under for Drammen Håndballklubb.
– Jeg skjønner at DHK igjen har noe spennende på gang, og jeg kjenner mange avspillerne fra tidligere. At Kristian Kjelling ønsket meg til klubben var også viktig, for jeg har hørt mye godt om det arbeidet han gjør med både enkeltspillere og med laget, forteller Bergshol Kristensen.

Andrè Bergsholm Kristensen hadde sin første halltrening med DHK mandag ettermiddag. På formiddagen ble han litt kjent med spillerne på lagets morgenøkt i styrkerommet. Foto Roy Johnsen


Han var ferdig med tre første sesongene av en femårskontrakt i ØIF, og innrømmer at det var en vanskelig avgjørelse å ta da permitteringen kom i april. Men at han først og fremst måtte tenke på sin egen utvikling.- Jeg trivdes i spillergruppen og det fungerte fint sosialt i Arendal. Det vil jeg gjøre i DHK også for jeg har spilt med mange av spillerne på aldersbestemte landslag, og vet at det er bra gutter og et veldig godt treningsmiljø. Men selvfølgelig er det trygt og greit å komme ny til en klubb der du kjenner såpass mange allerede, sier Andrè ( 21 år lørdag 15. mars).
Ola Lillelien, Ola Romsaas og Viktor Petersen Norberg er også en del av det 2000-kullet i Håndball-Norge.

Trener Kristian Kjelling er selvfølgelig strålende fornøyd med signeringen.
– Andrè er regnet som et av de største målvakttalentene i Norge, og tok eliteserien med storm da han som veldig ung kom til ØIF Arendal, forteller Kristian.

Trener Kristian Kjelling begynner å se konturen av et spennende lag, og kunne godt tenke seg å begynne å spille kamper med en gang. Foto Roy Johnsen

Kjelling har jobbet lenge med den opprinnelige Sandefjord-gutten etter at det ble klart at han var ferdig i Arendal. DHK-treneren har opplevd at unggutten er attraktiv på overgangsmarkedet. Og at han han er en dyktig målvakt med personlighet.
– Det har vært stor interesse rundt ham, både fra andre eliteserieklubber i Norge, og fra utlandet. Jeg tror han følte seg veldig ønsket i DHK – det viste vi hele veien, og det er offensivt gjort av ham, for det er ikke alle ambisiøse målvakter som ønsker å stå i tospann med en så god målvakt som Sander (Drange Heieren). Vi har ambisjoner som klubb og skal spille mange kamper neste sesong, og trenger et godt målvaktspar.
– Andrè skal få tillit og ro, og vi skal skape Norges beste målvaktpar, lover Kjelling.
At det også er en god investering for fremtiden er også en faktor, for Sander forlater jo DHK sommeren 2022, og reiser til Holstebro i Danmark. Da er det greit å ha en med erfaring som allerede er på plass.
– Jeg kjenner jo Sander fra tidligere, og han er en fin fyr. Vi har jo gått samme skolen med de samme målvaktstrenerne på aldersbestemte landslag, og jeg tror på et godt samarbeide der vi skal hjelpe og pushe hverandre videre. Og så vet jo alle at Sander drar videre etter neste sesong, sier Andrè.

Disse to målvaktene har ambisjoner om å fremstå som Norges beste målvaktspar neste sesong. Mandag hadde de sin første treningsøkt sammen, og fant tonen på direkten. Foto Roy Johnsen

Andrè er beskrevet som et idrettstalent med veldig god fysikk, han er god i flere idretter, og har blant annet vært med på å vinne Danacup i fotball. Han har vunnet Lerøy-serien med Sandefjord et par ganger, spilt NM-finale i aldersbestemte klasser, og han debuterte på A-laget til Sandefjord som 16-åring. Så langt har han rukket nærmere 40 aldersbestemte landskamper, og han er blitt kåret til beste målvakt i en landslagsturnering.
Og har har scoret tre mål på landslagene han har spilt på.

Her ser det ut som Andrè Bergsholm Kristensen er litt skeptisk til å spille sammen med Sander Drange Heieren. DHK-målvakten ble jo akkurat kåret til Årets målvakt i Norge. Men Bergsholm Kristensen gleder seg til å utvikle ferdighetene sine sammen med Sander. Foto Roy Johnsen.

Nå skal han spille for DHK de to neste sesongene.
Tidligere denne våren har strekspilleren August Olsen Storbugt (Halden), bakspilleren Hermann Ranneberg Vildalen (ØIF Arendal) og venstrekanten August Baskår Pedersen (Bjerringbro-Silkeborg) skrevet under for DHK.

Samtidig er det klart at Jesper Meinby, Joakim Andrè Hykkerud, Espen Lie Hansen, Nikolai Moe og Alexander Ørjevik Westby forlater klubben.