Signerte ny strekspiller – Drammen

Signerte ny strekspiller

DHK har signert strekspilleren August Olsen Storbugt for de to neste sesongene. Storbugt bytter fra Halden når inneværende sesong er ferdigspilt.

Det var ikke fordi drakt nummer 17 var ledig at 20 – åringen, opprinnelig fra Sarpsborg, valgte å signere for DHK. Men han innrømmer at han er glad i det nummeret.
– Det var vel mer hele pakken Kristian Kjelling presenterte for meg, med med spillestil, ambisjoner og spillergruppen som lokket, forteller August.
Han har fire sesonger bak seg i Halden, og har spilt nesten 50 aldersbestemte landskamper, og han var kaptein fra oppstarten av på 2000-landslaget med blant annet Viktor Petersen Norberg, Ola Lillelien og Ola Romsaas. Han spilte U21-VM med to år eldre spillere, og han skulle vært på rekruttlandslagssamling i høst. Men den ble avlyst.

Spilt med flere DHK`ere
– Jeg har spilt med både Ola og Ola i tillegg til Viktor og Kristoffer Raastad – Hoel, og selv om jeg bare flytter en drøy time hjemmefra, så gir det en liten trygghet å kjenne noen dit du kommer.
Olsen Storbugt kombinerer spill i Halden med deltidsstudier i økonomi og administrasjon ved høyskolen i grensebyen.

Strekspilleren August Olsen Storbugt bytter fra Halden til DHK neste sesong. Foto: Hans Petter Wille.

Han ser på seg selv som en toveis-spiller, det vil si at han spiller både forsvar og angrep, og han kan bekle flere av posisjonene i midtforsvaret.
– Kjelling omtalte meg som en kriger, og jeg er nok en sånn type som liker å ta ansvar, og jeg ønsker jo å være en matchvinner, røper han.
Det ble han fem sekunder før slutt i en europacupkamp i fjor mot russiske St. Petersburg, da Halden til slutt vant 46-45 sammenlagt.

Jeg er klar for å ta et steg videre, og DHK er helt klart et steg opp for meg

August Olsen Storbugt

Da lokalavisen Halden Arbeiderblad lille nyttårsaften sprakk nyheten om at han skulle forlate Halden ved sesongslutt ville han ikke røpe hvilken klubb det dreide seg om. Men han innrømmet at det var en toppklubb, og at det hadde vært en vanskelig beslutning.
– Det var en vanskelig beslutning å ta, fordi jeg trives veldig godt i Halden. Her er det et flott miljø, med mange ildsjeler. Jeg har blitt godt tatt vare på, og fått mye tillit. Etter fire år i HTH føler jeg meg likevel klar for nye utfordringer og tror det er bra for min utvikling med forandring nå, sa han.
Til dhk.no utdyper han det litt mer.
– Jeg er klar for å ta et steg videre, og DHK er helt klart et steg opp for meg, sier han.

Innstillingen
Kristian Kjelling er veldig klar på hva det var hos Olsen Storbugt som vekket hans interesse. Han hadde fulgt strekspilleren i de tre-fire siste årene gjennom yngrelandskamper og samlinger der hans egne spillere har vært med, og han så noe han likte. Det fikk han også bekreftet etter at strekspilleren ble Halden-spiller.
– Innstilling, fightervilje og masse glød. Og det at han kan spille begge veier, er ingen ulempe, sier Kjelling.
Han har full forståelse for at unggutten trengte tid på å bestemme seg.
– Jeg skjønner at det var vanskelig å velge bort Halden. Han er glad i stedet og klubben og i menneskene der. Og det skjønner jeg godt, for det er sånn jeg også opplever klubben der nede. Og så er det en stor avgjørelse for en ung spiller når det vil bety flytting hjemmefra og alt det fører med seg, legger han til.
– Men han skjønte at Drammen var veldig interessert, og jeg tror nok vi fortsatt er en attraktiv klubb å komme til, mener Kjelling.

Olsen Storbugt fullfører selvfølgelig sesongen for Halden, og har som mål å spille sluttspill med klubben til våren før han bytter til DHK. 28. mars kommer han til Drammenshallen og møter sine nye lagkamerater i årets siste serieomgang.

August Olsen Storbugt er en fysisk strekspiller, som også spiller i midtforsvaret til Halden. Her i aksjon mot DHK i høst. Foto: Hans Petter Wille.

Les hva Halden Arbeiderblad skriver om overgangen: Halden Arbeiderblad – Derfor velger HTH-August (20) spill i Drammen (ha-halden.no)