Niva valgte DHK og landslagskompisene – Drammen

Niva valgte DHK og landslagskompisene

Markus Foslund Niva (21) bytter ut kompisgjengen i Bækkelaget med landslagskompisene på 2000-kullet i DHK.

Høyrekanten takket nylig nei til ny kontrakt i klubben han har vært i siden han var åtte år, og takket ja til en samtale og noen treninger da DHK-trener Kristian Kjelling ringte ham og loddet stemningen.
Markus ble med på noen treninger, og brukte ikke lang tid på å takke ja til DHK.
Foreløpig for ett år.

Kristian Kjelling tegner og forteller Markus Foslund Niva hvordan DHK ønsker å spille, og hvilken rolle høyrekantene har i dette spillet. Foto Roy Johnsen

– Det blir veldig spennende. Avgjørelsen om å forlate Bækkelaget er den tøffeste avgjørelsen jeg har tatt så langt i min håndballkarriere. Jeg valgte DHK først og fremst fordi jeg føler meg trygg på at det er det beste alternativet for min utvikling. Det er en utrolig bra gjeng med et like bra treningsmiljø. Mange av spillerne kjenner jeg godt fra før, og i tillegg vet jeg at Kristian er flink med utvikling av unge spillere.

Samlet ga dette meg den nødvendige tryggheten på at dette var det riktige valget for meg på dette stadiet i karrieren, forteller Markus.
– For jeg kjente at det var på tide med noe nytt og nye utfordringer, legger han til.
Samtidig som han nå ser framover med DHK, tar han seg tid til å se bakover, og på den betydningen BSK har hatt for utviklingen hans.
– Jeg har jo vært i klubben siden jeg var åtte år, og har mange å takke for at jeg er der jeg er i håndballkarrieren min, sier han.

Markus debuterte for Bækkelaget i eliteserien mot Kolstad i 2018-sesongen, og har spilt 18 kamper på Norges yngrelandslag bestående av spillere født i 2000 og senere siden debuten på guttelandslaget i 2017. Der traff han DHK-spillere som Ola Lillelien, Ola Romsaas, Viktor Petersen Norberg, den nye målvakten Andrè Bergsholm Kristensen og den nye strekspilleren August Olsen Storbugt, i tillegg til Kristoffer Raastad-Hoel fra 2001-årgangen.
Ola Lillelien blir konkurrent om spilletid på høyrekanten.
– Det store innslaget av 2000-spillere var selvfølgelig med på å påvirke valget mitt. Ola og jeg har snakket sammen om dette, og vi ser ikke på oss selv som konkurrenter. Han er en god kompis gjennom tiden på landslaget, og vi er enige om at vi skal hjelpe hverandre i treningshverdagen, og løfte fram hverandres kvaliteter i kamp.
– Nei, det skal bli et godt samarbeide på høyrekanten til DHK, lover Markus.

DHK-treneren beskriver Markus F. Niva som en ung spiller med et høyt potensiale. På flere DHK-treninger har han vist at det ikke vil stå på spensten til 21-åringen. Foto Roy Johnsen.

Kristian Kjelling er veldig fornøyd med signeringen, og føler nå at han er i ferd med å få på plass en spillergruppe med bra dekning på de forskjellige spilleplassene.
Om Markus Foslund Niva sier han dette.
-Markus er en spennende, ung høyrekant med et stort potensiale som han ikke har fått ordentlig ut. Han kommer til oss med god spenst og fin skuddteknikk, sier Kjelling.

Markus er for øvrig i eksamensmodus for tiden. Han er i ferd med å avslutte det første studieåret i Medier og kommunikasjon.