Sander kåret til Årets målvakt – Drammen

Sander kåret til Årets målvakt

Vår egen Sander Drange Heieren er kåret til Årets målvakt i eliteserien.

Spillerne og trenerne i årets eliteserie for herrer har talt, eller stemt om du vil: DHKs Sander Drange Heieren har vært årets beste målvakt.
-Dette er veldig stort, og det kom litt ut av det blå for meg, sier Sander.
Selv var han ikke helt sikker på hvem han selv stemte på, men mener å huske at det var enten Trond Tjomsland i Haslum eller Nikolai Wiig i Bækkelaget.
– Det var jo så mange gode kandidater, mener Sander.

Han er selvfølgelig storfornøyd med sesongen. Ikke bare leverte han storspill kamp etter kamp og ble stemt inn på rundens lag flere ganger, men spillet hans var også en viktig årsak til DHKs bronsemedaljer. Og spillet åpnet døren for proffspill i danske Holstebro fra høsten 2022.
– Jeg har hatt et stort ansvar i DHK, og har jo følt at jeg må være på topp i hver eneste kamp. Og skal jeg være god i kamp, så må jeg jo være god på treningene. Både for at utviklingen min skal fortsette, og for å ta med den gode følelsen inn mot kampene. Sånn sett føler jeg at jeg har levert under et stort press gjennom hele sesongen, og det har nok trigget meg, forteller han.

Han er også veldig klar på at det har vært godt å ha den gamle eliteseriemålvakten Goran Rajkovic som målvaktstrener i DHK denne sesongen.
-Det er kjekt å ha en som skjønner seg på det å være målvakt, og som kjenner gamet. Det har hjulpet veldig å ha en på trening og på benken i kamp som ser de små detaljene som ofte er forskjellen på redning og mål i mot. Goran har vært en god samtalepartner, mener Årets målvakt.

DHK – trener Kristian Kjelling legger heller ikke skjul på at prisen er høyst fortjent.
– Det var vel den mest forutsigbare kåringen etter årets seriespill, og det er bare å gratulere. Det Sander har prestert i årets sesong er så solid, og langt over det vi kunne forvente når han sto der med hele ansvaret alene, og en helt avgjørende faktor for at vi tok bronsemedaljene i år også, sier Kjelling.

Da han ble utfordret på å tippe resten av årets lag på herresiden, bommet DHK-treneren kun på to spilleplasser.
– Det var ikke så vanskelig, sier Kristian.

Slik ble Årets lag: