Terningkast seks på kjøkkenet til Ola – Drammen

Terningkast seks på kjøkkenet til Ola

Ola Lillelien kan mer enn å trylle med ballen på høyrekanten. Her viser han at han har dreisen på kjøkkenet også.

Ola Lillelien tok utfordringen på strak arm da han ble utfordret på om han kunne noe annet enn å løpe fort, hoppe høyt og skyte lurt på motstandernes målvakt på håndballbanen.
– Kom på middag, da, så skal du få se, var svaret.

Det er viktig å finne ut hva man egentlig har handlet inn, og så bestemme seg for hvordan det skal tilberedes. Ola og Kristoffer la en god plan, og da ble sluttproduktet også bra. Alle foto Roy Johnsen


Ola har kjøpt seg leilighet i Drammen sentrum, og inviterte også med lagkompisen Kristoffer Raastad-Hoel en tirsdagskveld i mai etter en treningsøkt i Brandengahallen.
-Vi pleier å være flinke sosialt innad i spillergruppa, og har hatt grillaften i bakgården her hos meg. Vi koser oss også litt i garderoben hver fredag hvis det ikke er trening lørdag. Så har selvfølgelig pandemien lagt litt demper på mange av tiltakene, forteller Ola.

Google er et fantastisk verktøy, også når du skal lage mat. Ola ble anbefalt steketermometer, men det hadde han ikke i skuffen.


Råvarer ble kjøpt inn, og hverdagsmat en tirsdag ble byttet ut med et lite festmåltid som hadde stått seg like godt en lørdagskveld.
Entrecote med gratinerte poteter, bernaisesaus og stekte asparges, og is med både fersk frukt og en dæsj sjokolade til dessert.
Toppidrettsutøvere som de er, var det Pepsi Max i glassene, og ikke en utsøkt, håndplukket rødvin.
Ola bodde lenge hjemme hos mamma i Svelvik, og har gått fra å få alt servert til å måtte både stå for innkjøp, matlaging og kles- og husvask.

Selv om det ble et festmåltid, så var det hverdagsdrikke i glassene, altså Pepsi Max


– Jeg har lært meg å stå på egne bein. Jeg vet jo alt som må gjøres, men det deilige nå er at jeg styrer alt selv, og bestemmer når jeg gjør det som må gjøres, forteller han.
Kristoffer fortsatt bor hjemme i Spikkestad, og målet er å legge seg opp nok penger til selv å investere i noe eget. Inntil det skjer kan han komme både til dekket bord og ferdigvasket tøy.
– Jeg må brette sammen tøyet selv, da, prøver han seg med.

Da er det bare å hive innpå.

Gutta var effektive på kjøkkenet, og bare et kjapt google-søk for å finne ut hvordan biff skal stekes, og en rådføring om de skulle stekes i smør eller olje, trengtes før arbeidsfordelingen var klar. Det vil si Ola tok chef-rollen, og Kristoffer var løpegutten som hentet det som trengtes.
De gratinerte potetene godgjorde seg i ovnen, sausen ble overvåket og rørt mens stekehinnen kom på plass på biffene.
– Holder på saften i kjøttet, vet du, forklarte Ola.
Før biffene fikk hvile på svak varme.

Dessert hører også med som en avslutning på et herremåltid. Ola har allerede fem jobber han skal holde orden på, men kunne også gått rett inn som kelner.

Mens Kristoffer nyter godt av det som kommer på bordet hjemme hos mamma og papp, prøver Ola å lage mat fra bunnen av, og spise fornuftig.
– Jeg liker fisk, både hvit og rød, og kylling, men innrømmer at det også blir rødt kjøtt innimellom. Nødvendig når muskler skal bygges, vet du.
Ola som innrømmer at han synes det er kjedelig å lage mat til bare èn. Derfor morsomt med besøk.
– Jeg er best på frokost. Da koser jeg meg, og steller i stand med smoothie og alt som hører med, sier Ola.
DHK-gutta innrømmer at det ikke akkurat blir så mye matprat og diskusjon om andre huslige sysler i garderoben før og etter trening.
– Men noe lekker jo ut da, og vi tror ikke du ville bli traktert på samme måten hos Sander (målvakt Drange Heieren) som du gjorde her. Ryktene sier at kjøleskapet hans er ganske tomt, og at han er veldig god på tandori takeaway, røper de to kantspillerne.
Tar du utfordringen, Sander?

Ola viser fornøyd fram et velfylt kjøleskap, og jammen fant han en pose Bamsemums som han måtte sjekke om var gått ut på dato.