Sindre tar neste steg – tatt ut på rekruttlandslagssamling – Drammen

Sindre tar neste steg – tatt ut på rekruttlandslagssamling

Viktor Petersen Norberg får selskap av lagkameraten Sindre Aho på rekruttlandslagets samling i Sverige denne uken.

Søndag kveld fikk Sindre Aho en telefon fra landslagstrener Geir Erlandsen. Han ønsket at DHK-spilleren skulle pakke utstyret, og bli med på treningssamling og kamper med rekruttlandslaget i Sverige denne uken. Der vil også Viktor Petersen Norberg treffe igjen sine tidligere lagkamerater Sander Drange Heieren, Aksel Horgen, Thomas Boilesen og August Baskår Pedersen.
-Det var en veldig hyggelig beskjed å få. Erlandsen sa de hadde registrert utviklingen min det siste halvåret, og at jeg har vært god for DHK, sier Sindre.
Han synes det hele er spennende, og at han passerer en milepæl i egen karriere. Fra før har han et halvt hundre aldersbestemte landskamper, fordelt på åtte junior-, 32 ungdoms- og tolv juniorlandskamper. Alle i perioden 2012-2017 da han spilt sin foreløpig siste landskamp i juniorlandskampseieren over Island i juli 2017. Totalt står han registrert med 119 mål på disse kampene.
Nå tar han neste steg i utviklingen.

Sindre Ahos spillestil gjør at han ofte ender opp i slike situasjoner: To eller flere forsvarere som henger rundt ham for å stoppe DHK-spilleren på vei mot mål. Her fra en kamp mot Sandefjord. Foto Roy Johnsen.

-Jeg utvikler meg på hver eneste trening og hver eneste kamp med DHK, og denne innkallelsen er en bekreftelse på at jeg igjen har tatt et steg videre, sier Sindre.
Han tok også et steg yrkesmessig da han tidligere i år ble ansatt som finansiell rådgiver hos DNB. En hyggelig arbeidsgiver legger alt til rette for at han kan fortsette toppsatsingen som håndballspiller. Og de var positive denne gangen også da varselet om at han ble borte hele uken med landslagsoppdrag kom helt i siste liten.

Styrketreningen Sindre Aho og de andre DHK-spillerne nedlegger er viktig for å være forberedt på alle de trøkkene de får gjennom kamper og treninger. Sindre har fått sin del, men friskmelder seg, og sier at det bare er med noen vondter i bagasjen til landslagssamling i Sverige. Foto Roy Johnsen


-Min nærmeste ledelse i DNB er veldig positive til at jeg driver toppidrett, og vet samtidig at jeg gjør jobben jeg skal når jeg er der. Vanligvis er jeg på plass før lysene er tent i bygget om morgenen, og da er det stille rundt meg, og jeg får tatt unna mye arbeid, forklarer han.
Etter planene skal landslaget avslutte treningssamlingen med å spille et par kamper mot Sverige i Göteborg i slutten av uka.
DHK har selvfølgelig spillefri i landslagsperioden, og spiller sin neste kamp torsdag 20. oktober. Da er det 5. runde i NM hjemme mot Bodø. Søndag 23. oktober er det bortekamp i serien mot Haslum.