-Glad for å kunne møte gode lag som Elverum og Kolstad – Drammen

-Glad for å kunne møte gode lag som Elverum og Kolstad

Viktor Petersen Norberg fikk mye juling mot Elverum mandag kveld, og er forberedt på like tøffe tak når Kolstad er motstander i Drammenshallen lørdag kveld. For tredje gang denne sesong.

Vi leser bare 8. oktober lørdag, men likevel er DHK klar for sitt tredje møte med Kolstad så langt denne sesongen. De to første var riktig nok europacupkamper, og trønderne vant begge to. Nå er det seriespill og kamp om poeng som gjelder.
-Vi begynner jo å bli godt kjent med dem nå, og ingen av lagene har vel noen hemmeligheter for hverandre. Kampene har kommer så tett nå, så ingen av lagene har vel hatt tid til å legge på så mange varianter av allerede opptegnet spill. Mye vil stå og falle på individuelle ferdigheter, mener Viktor Petersen Norberg.

Viktor Petersen Norberg er veldig klar på at tapet for Elverum, det var både han og de andre spillerne ferdige med allerede på bussturen hjem mandag kveld. Nå har de en god treningsuke bak seg, og valgte en tidligøkt fredag formiddag for å få noen flere timer mellom siste trening og kampstart klokken 18 lørdag kveld. Foto Roy Johnsen

Han møtte reale mannfolk i bortekampen mot Elverum mandag, og er forberedt på like tøffe tak i angrep i Drammenshallen lørdag kveld.
– De har et par tøffinger i Magnus Gullerud og Vetle Eck Aga i sitt midtforsvar, og spiller en fysisk tøff håndball, mener Viktor.
Han er toppscorer med 18 spillemål på et DHK-lag som har scoret i underkant av 30 mål per kamp i løpet av de fire første seriekampene. Til sammenligning er Magnus Langeland toppscorer hos Kolstad med sine 30 spillemål. Kolstad som scorer i gjennomsnitt 33 mål per kamp. Kolstad er ubeseiret på de fire første seriekampene.
Viktor og Langeland skal på rekruttsamling i Sverige til uka. Dit skal også Langelands lagkamerat Gabriel Setterblom. Viktor reiser som eneste DHK-spiller til trening og kamper utenfor Göteborg, men treffer igjen tidligere DHK`ere som Sander Drange Heieren, Thomas Boilesen, August Baskår Pedersen og Aksel Horgen.
-Det hadde jo vært greit å reise til Sverige og møte de Kolstad-spillerne som skal på samling med en seier i bagasjen. Men det viktigste er å hente seriepoeng, ikke hva jeg tar med meg på samling, sier Viktor.
Han vet at DHK har kvaliteter i laget til å slå Kolstad. Kvaliteter de tok fram i hver sin omgang i de to europacupkampene. Men samlet gjennom to ganger 60 minutter var ikke DHK gode nok.
-Vi tok med oss nyttig erfaring fra de to møtene med dem, og vi tok med oss erfaring fra en god andreomgang mot Elverum mandag, mener han.
Så gjelder det å sette det sammen til 60 gode minutter.

Trenerne Kristian Kjelling og Vegard Saua må klekke ut en god plan for spillerne foran det tredje møtet med Kolstad denne høsten. Her fra hjemmekampen i europacupen i begynnelsen av september. Foto Roy Johnsen.

Trener Kristian Kjelling vet også at nøkkelen ligger der. Han så ingen antydning til hengehoder etter tapet for Elverum, og mener laget har hatt en fin treningsuke.
-Vi traff Elverum på dagen deres, og gutta vet hvor de står i forhold til det som venter lørdag.
Forberedelsene til det tredje møtet med Kolstad bryter derfor ikke så mye med det laget normalt gjør inn mot kamper.
-Vi er veldig fornøyd med at vi får møte gode lag som Elverum og Kolstad. Begge lagene har litt flere fasetter i spillet sitt vi må være forberedt på i forhold til svakere lag vi møter, og alle spillerne er klare for hva vi står overfor når vi møter et så godt lag som Kolstad, sier Kjelling.
Og forklarer det litt nærmere.
-Hvis vi snur på det, så er det slik som når vi møter et antatt svakere lag. Da er det vi som kan tillate oss noen flere feil. Mens mot de beste holder det ikke bare med noen gode perioder. Feil blir straffet knallhardt, og skal vi lykkes lørdag må vi stå opp hele kampen, samtidig som mange ting skal klaffe.
Kjelling har brukt tid de siste treningene på å repetere noe av de de selv lærte gjennom de to første møtene med Kolstad. Og så har han kikket nøye gjennom de siste kampene til trønderne. Spesielt de to møtene med spanske Bidasoa i europacupen. Kolstad tapte med tre mål borte, og vant med tre mål hjemme tirsdag. For så å tape på den etterfølgende straffekastkonkurransen.
-Kolstad er solide, men det ligger noen muligheter der, og de fant og utnyttet spanjolene, mener Kjelling.
Som etter årene som profesjonell der nede selv er litt spansk i tilnærmingen og tankegangen til det å spille håndball.
Lørdag rundt klokken 19.30 vet vi om det står seg mot norsk og islandsk grunnfjell ikledd Kolstad-drakter.

Kampen har avkast klokken 18.15, og oppleves selvfølgelig best i Drammenshallen. Men har du ikke sjansen til møte opp, blir den vist på Direktesport: https://www.direktesport.no/event/de1ae27d-e4a4-4a96-bf9e-578e718bb19f
og på TV 2 Sport 1.