Kaos-avslutning ga surt ettmålstap for Kolstad – Drammen

Kaos-avslutning ga surt ettmålstap for Kolstad

DHK hadde ett poeng i lommen med syv sekunder igjen å spille - og med ballkontroll i angrep. Men i kaoset som oppsto klarte de å kaste bort alt, og Kolstad vant 30-29. På et syvmeterkast på overtid.

DHK-spillerne trodde ikke det var sant da det hele var over, og de hadde tapt med ett mål for serieleder Kolstad. Og tapet kom etter en dramatisk avslutning der DHK først hentet opp Kolstads 27-24-ledelse med syv minutter igjen å spille. Markus Foslund Niva utlignet først til 28-28 med ett minutt igjen å spille, før han selv scoret 29-28 – målet med 22 sekunder igjen å spille. Kolstads Marius Gullerud utliknet til 29-29 da kampuret viste 59.50. Tiden ble stoppet på 59.53, og DHK hadde avkast. I jakten på to poeng valgte trener Kristian Kjelling å ta ut målvakten Andrè Bergsholm Kristensen, og satse alt med syv mot seks i det aller siste angrepet for å få seieren. Da var han sikker på at Kolstad ville spille mann mot mann. Det hele ble kaotisk, og Viktor Petersen Norberg kastet bort ballen etter en takling av Vetle Eck Aga. Simen Lyse fanget ballen, og sendte av gårde en lang ball mot det åpne målet, men den gikk utenfor akkurat da sluttsignalet lød. Dommerne mente imidlertid at en DHK-spiller hadde vært for røff mot skytteren på Kolstads seksmeter (!), og dømte syvmeterkast. Det omsatte Kolstads toppscorer denne kvelden, Sigvaldi B. Gujonsson, til sitt syvende mål for kvelden. Og sikret Kolstads femte serieseier på rad.
Som kveldens første fotnote skal det nevnes at Kolstads offensive hjerne, islendingen Janus Dadi Smarasson forsvant ut med en skade tidlig i kampen, etter et møte med nettopp Viktor. Det påvirket nok serielederen litt.

Gøran Sørheim spilte en store kamp, og ble DHKs toppscorer med seks mål. I tillegg til et knippe målgivende pasninger. Foto Roy Johnsen.

-Vi spilte en fantastisk kamp. Vi lyktes ikke med alt, men med ganske mye. At det ble Viktor som feilet til slutt betyr ikke at det var han som ødela for oss. Vi spiller som et lag, vi vinner som et lag, og vi taper som et lag. Viktor holdt oss lenge inne i kampen med sine fem spillemål, sa Kristian Kjelling da han samlet spillerne rundt seg i garderoben.
Før han gikk bort og ga Viktor Petersen Norberg en klem.
Og Norberg, han sto med rak rygg og svarte for seg da han ble intervjuet av TV 2 etter kampslutt.
-Det var selvfølgelig ikke den avslutningen vi hadde planlagt, men dette er viktig lærdom og erfaring på veien, mener Kjelling.

Kristian Kjelling forsøker å gi noen konstruktive tilbakemeldinger til spillerne ute på banen. Foto Roy Johnsen.

Han mente også at det kanskje var DHKs beste kamp for sesongen.
-Vi var godt forberedt, men også forberedt på at vi ikke ville lykkes med alt. Men vi kjempet og fightet med alt vi hadde, og sto 60 fantastiske minutter, mener han.
Det sto 16-16 til pause etter at Kolstad-målvakt Torbjørn Sittrup Bergerud hadde åpnet forrykende. Men også Andrè Bergsholm Kristensen i DHK fikk tidlig tak på mange av skuddene. Fremover kom DHK til bedre og bedre sjanser, og de traff etter hvert så godt at Bergerud ble byttet ut etter 23 minutter. Da sto det 12-12. Noen dårlige angrep på slutten ble reddet av en overtallsperiode med uttelling, slik at lagene sto likt halvveis.
-Jeg følte at vi sto veldig bra bakover den første halvtimen, men at slurv av oss i det etablerte angrepsspillet ga dem noen enkle kontringsmål. Men igjen så ser vi hvilket nivå vi må opp på defensivt og hos målvaktene for at vi skal spille jevnt med de beste, mener Gøran Sørheim.
Han tok virkelig tak, DHK-kapteinen, og leverte en av sine beste kamper så langt i år.
-Jeg var god mot Fjellhammer også, men ikke med så mange mål som nå. Kanskje var det min beste kamp. Uansett, jeg ble satt i veldig gode situasjoner av de andre, og det var bare å følge på dem, mener han.
Sørheim får det ofte til å høres så enkelt ut.

DHK holdt Kolstad nede på 30 mål etter gode forsvars- og målvaktsprestasjoner. Foto Roy Johnsen.

Men enkelt var det ikke ute på banen. Kolstad har et kjempegodt forsvar, og DHK-spillerne måtte jobbe hardt for å komme til de gode sjansene. Viktor P. Norberg satte inn 21-20 på et gjennombrudd da 17 minutter gjensto, og to ganger Sørheim ga 23-22 med tolv minutter igjen å spille.
Da det virket som DHK var i ferd med å feste et lite grep om poengene, kom Torbjørn S. Bergerud tilbake i Kolstad-målet med ti minutter igjen å spille. Han åpnet med å reddet det første skuddet, og han reddet et skudd til. Og den invitten tok utespillerne, og sørget for å overta ledelsen med 27-26.
Da skal det nevnes at flere tvilsomme dommeravgjørelser, blant annet en utvisning av August Olsen Storbugt, fulgt av en ny utvisning 13 sekunder senere av Norberg, satte DHK under press. Kolstad overtok igjen ledelsen, men Markus Foslund Niva ordnet først 28-28, før han sendte DHK i ledelsen med sitt femte mål for kvelden, til 29-22.
Niva som ikke skulle spilt på grunn av en ribbeinsskade. Men makker Ola Hoftun Lillelien på høyrekanten hadde kastet opp hele natten, og kastet opp igjen på vei til hallen, og måtte selvfølgelig melde forfall denne lørdagskvelden.
Og så gikk det som beskrevet over, og DHK sto ribbet og skuffet tilbake.

Det er lett å huske dramaet i sluttsekundene mot Kolstad, men vel så viktig var det da Viktor Petersen Norberg holdt DHK inne i kampen med sine fem spillemål. Og det mot et forsvar som la mye i å stoppe DHKs største skuddtrussel for tiden i Hermann G. Vildalens skadefravær. Foto Roy Johnsen.

– Kaoset på slutten er sånt som skjer. Vi skulle avgjort dette lenge før vi kom til sluttsekundene. Torbjørn kommer inn igjen og blir viktig for dem på slutten, mens vi var slurvete i de situasjonene som sender dem foran igjen i sluttminuttene. Men om noen dager vil vi se tilbake, og skjønne at vi gjorde en god kamp mot et veldig godt lag, og at vi tok et langt steg i riktig retning ut fra det vi gjorde mot dem, spesielt i den andre europacupkampen, sier Gøran Sørheim.
DHKs beste sammen med Andrè Bergsholm Kristensen. Målvakten fikk fortjent BB-prisen for sine 14 redninger. Som kveldens andre fotnote kan det nevnes at landslagsmålvakt Bergerud stoppet på syv redninger på Kolstads egen statistikk.