Pakker ned drakt nummer 22 etter denne sesongen – Drammen

Pakker ned drakt nummer 22 etter denne sesongen

Det er bare spilt tre seriekamper av årets sesong, men Gøran Sørheim har allerede bestemt seg for at det blir hans siste.

Gøran Sørheim legger opp etter denne sesongen. Prosessen startet allerede foran fjorårets sesong da han var i flere samtaler med trener Kristian Kjelling. Da valgte han å fortsette. Men denne gangen er han fast bestemt på at nok er nok.
– Det er en tid for alt. Jeg har fått muligheten på å være med på veldig mye, men en kombinasjon av motivasjon, familieliv, ja hele pakka, gjør at det føles riktig å gi meg etter denne sesongen, forteller Gøran.
Han og samboeren er foreldre til ei jente på snart tre, og på nyåret kommer det et barn til.

16 sesonger med topphåndball er nok for Gøran Sørheim. Når årets sesong er slutt en gang utpå våren 2023, blir drakt nummer 22 pakket ned. Her forsøker han seg mot Torbjørn Sittrup Bergerud i hjemmekampen mot Kolstad i august. Foto Roy Johnsen

DHK-kapteinen opplever det som både godt og fint at det ikke er skader som tvinger ham til å avslutte håndballkarrieren. Han har selvfølgelig hatt sin del av dem, både kraftige smeller mot hodet, og en alvorlig kneskade.
-Det er en god følelse at det ikke er skader som tvinger meg til å legge opp. Nå skal det sies at det er ikke sikkert jeg hadde igjen så mange å gå på når det gjelder hodesmellene, ler han.
Det er først og fremst ønsket om å fylle både hverdager og helger med noe annet enn håndball som ligger bak det at han takker for seg med aktiv håndball til våren. Helt siden trener Ole Gustav Gjekstad løftet ham opp på A-laget til DHK i 2006, kun avbrutt av tre sesonger i danske Sønderjyske fra 2014, har håndball vært hovedgeskjeften. De siste årene som lærer på håndballinjen ved Drammen videregående skole, kombinert med daglig trening og kamper med DHK, og to til tre kvelder trening på kveldstid med jentelag på Konnerud.
-Vi har snakket mye om det hjemme, og samboeren min sier at vi får til alt. Men samvittigheten min gnager.

Som playmaker i DHK har Gøran Sørheim ofte fått tøff behandling av forsvarerne. Her i en bortekamp mot Runar forrige sesong. Foto Roy Johnsen.

Gøran Sørheim forsikrer om at ambisjonene og motivasjonen for resten av denne sesongen er høy. Han ønsker en ordentlig avslutning på den aktive karrieren.
-Det ser bra ut, og jeg stortrives jo med de andre i spillergruppen. Å være en del av den gir meg fortsatt veldig mye, sier han.
Gøran innrømmer at han over ganske lang tid nå har fått spørsmål om hva fremtiden bringer. Han fylte 32 år i sommer, og er klar på at det er håndball han kan. Han er ferdig med trener 2-utdannelsen, men satte trener 3 på vent da han kom inn på nettstudiet Idrett med spesialisering i trenerrollen ved Campus Elverum (av alle steder!).
-Det er gøy å være både trener og lærer i håndball, men jeg vet jo ikke om jeg med tid og stunder vil gjøre noe helt annet. Nå gir jeg dette idrettsstudiet en sjanse, sier Gøran.
Og så lover han selvfølgelig å gi jernet for DHK ut sesongen.

Gøran Sørheim skal fortsatt underholde publikum, og bidra til gode DHK-prestasjoner resten av sesongen. Foto Roy Johnsen