Skal tåle å være favoritter mot Falk – Drammen

Skal tåle å være favoritter mot Falk

Trener Kristian Kjelling mener det vil være dumt å ødelegge den flytsonen laget er i i øyeblikket ved å dumme seg ut i 3. rundekampen i NM borte mot Falk onsdag kveld.

Mange mener at den enkleste tittelen å hente i norsk håndball, er NM-tittelen. Færre kamper på vei mot den avgjørende kampen, i tillegg til noen heldige trekninger, og så står man der med pokalen.
DHK-trener Kristian Kjelling ler litt av den analysen, men er veldig klar på at dette er konkurransen der 1.- og 2. divisjonslagene har mulighetene til å gjøre noe sjokkartet.
Eller detonere en cupbombe for å bruke det uttrykket.
-Nå skjer det veldig sjelden i håndball, da, men det er er en utfordring å være storfavoritt mot Falk onsdag kveld. Kanskje den største utfordringen for oss onsdag. De kan legge på noen prosent ekstra innsats mens vi senker oss ti prosent, så er det plutselig kamp, mener Kjelling

Kristian Kjelling og Vegard Saua har selvfølgelig studert og analysert Falk, og har lagt en kampplan til onsdagens bortekamp i NM i Horten. Foto Roy Johnsen.

Han har forberedt laget på vanlig måte, som det skulle være en seriekamp, og har sett Falks seriekamper så langt denne høsten. De tapte solid for Follo nå sist (30-23 hjemme), men slo bunnlaget Herulf 30-20 på bortebane i serieåpningen. Herulf som også tapte for 2. divisjonslaget Kolbotn i NM. Bare for å sette den seieren litt i perspektiv.
DHK på sin side har tre strake serieseire etter møtene med Fjellhammer, ØIF Arendal og Halden.
-Vi er på et bra sted nå, og det vil være dumt å ødelegge den sonen vi er i akkurat nå. Vi har selvfølgelig en kampplan, og håper vi skal kunne fordele spilletiden på mange spillere. Hovedfokus for oss vil være energi, tilstedeværelse og profesjonalitet, forteller Kjelling.

Oskar Olafsson (fra venstre), August Olsen Storbugt og Espen Gommer Våg er tre energispillere DHK vil trenge i onsdagens NM-kamp borte mot Falk, Horten. Foto Roy Johnsen.

Han får et møte med sin gamle forsvarssjef fra landslaget, Johnny Jensen, på den andre trenerbenken, og har registrert at Falk er preget av Jensens tanker om forsvarsspill.
-De spiller et kompakt 6:0-forsvar, og prøver å komme etter med kontringer, hurtige avkast og tidlig ettertrykk. Men vi tenker ikke spare noen, for det er lenge til neste aktivitet for oss.
DHK har spillepause i eliteserien til bortekampen 3. oktober mot Elverum.
Kjelling er glad for at NM-kampen spilles i lekre Lystlunden Arena, og ikke i gamle Holtanhallen.
Den har han noen dårlige minner fra.
-Jeg husker sist Falk var oppe i eliteserien. Da tapte vi med ett mål der nede på en scoring helt i sluttsekundene, erindrer han.
Det var hans andre sesong som DHK-trener, og DHK trengte poeng eller hjelp fra andre for å redde 8. plassen, og dermed sluttspill. Falk ville få kvalifisering med seier. Og sekunder før slutt 22. mars 2017 så scoret Martin Bossman vinnermålet til 20-19-seier for hjemmelaget.
DHK fikk hjelpen de trengte, og ble nummer åtte det året.
En sesong og en plassering ikke så mange tenker på i dag.

Kampstart i Lystlunden Arena er klokken 19.30.