Kjelling-kløkt på benken da DHK slo ØIF – Drammen

Kjelling-kløkt på benken da DHK slo ØIF

Hadde det vært norsk eliteseriefotball, ville noen ropt på coaching i verdensklasse. DHK-trener Kristian Kjelling gjorde det meste riktig, både i forkant og underveis i kampen mot ØIF Arendal. Og spillerne skjønte hva han mente, og leverte årsbeste så langt, og vant 32-26 over en av medaljekandidatene.

På en kveld da målvakten Andreas Björkman-Myhr og utespillerne Sindre Aho og Kristian Rammel sto fram som viktige bidragsytere ute på banen da ambisjonsrike ØIF Arendal ble slått 32-26 i Drammenshallen, er det også på sin plass å løfte fram trener Kristian Kjellings coaching. Både i forberedelsene til kampen, og underveis i den tette og jevne toppkampen tirsdag kveld.

Kristian Kjelling og målvakttrener Mads Fjelddalen gratulerer hverandre etter at ØIF Arendal er slått med seks mål i Drammenshallen tirsdag kveld. Foto Roy Johnsen.

Da det hele var over, og Kjelling løp ut på banen og gratulerte spillerne med seieren, lyste det stor glede i alle omfavnelsene og high five-klappene.
-Jeg er så stolt over det vi presterer i dag. Vi sto opp mot et veldig godt lag med en stor tropp, og de kom fra en meget sterk borteseier over Elverum. Det har sett sjuskete ut på noen av treningene i det siste, og forventningene min var ut fra det, innrømmer Kjelling.
-Og så leverer spillerne så bra, smiler han.

Etter å ha fulgt både de siste treningene og videoseansene opp mot kampen, kan man ikke si annet enn at Kjelling traff på det meste av det han hadde forberedt spillerne på. I forsvar lokket de ØIF-spillerne dit de ønsket dem, for så å stå samlet mot trykket fra sørlendingene. 26 baklengs mot et lag som for en uke siden vant, og scoret hele 36 mål på Elverum i Terningen Arena, lar seg virkelig høre.
– Vi traff veldig bra i forsvar, og vant litt flere dueller enn vi gjorde i semifinalene mot dem i våres. Og så kom Andreas in og leverte redninger på rad, sier Kjelling.
Og så leverte laget årsbeste i etablert angrep i en så viktig kamp.

Først takle, og så bryte ballbanen, var et av mantraene fra forberedelsene til møtet med ØIF Arendal. Her gjør akkurat Oskar Olafsson og Kristian Rammel det mot Magnus Søndenå. Foto Roy Johnsen.

I tillegg tok Kjelling time out på alle de riktige tidspunktene i kampen, og gjorde laget oppmerksom på hva som kom fra motstanderen. Som da ØIF-trenerne sendte laget ut i sitt syv mot seks-spill, klasket Kjelling resolutt time-out-kortet i bordet, og samlet spillerne.
Sjelden har vel ØIF fått så lite ut av sitt overtallsspill som de gjorde de ti siste minuttene mot DHK. August Olsen Storbugt, som Kjelling hadde holdt på benken store deler av kampen, ble sendt inn i forsvar for å rive opp ØIFs overtallsspill, og løste oppgaven til Særdeles, som det het før i tiden.

Og i den andre enden av banen ga Kjelling den tidligere ØIF-kapteinen Kristian Rammel så mye tillit på streken, at han ble lagets toppscorer med syv spillemål.
-Dette var utrolig deilig, og den deiligste seieren på lenge. Vi kejmpet dem ut av stilen, vi ville mer enn dem, og det var soleklart sesongbeste så langt, mener Rammel.
Da kampen sto og vippet med 17 minutter igjen å spille, sendte Kjelling plutselig Ola Romsaas inn på banen. Det sto 23-21 til DHK, og ØIF – forsvaret hadde i 43 minutter brukte mye krefter på duellspillet i forsvar mot Sindre Aho, Oskar Olafsson og Viktor Petersen Norberg. Romsaas svarte på direkten med å klinke to baller fra distanse inn bak en god Kristijan Jurisic, og det var helt tydelig at ØIF-spillerne plutselig ble usikre på hva som kom videre.
Så bra var DHKs forsvars- og målvaktsspill, at de vant perioden ØIF spilte overtall med 7-4.

Andreas Björkman-Myhr gikk av banen med en redningsprosent på 45 mot ØIF Arendal. Kun 15 mål slapp han inn etter han tok over i mål etter 17 minutters spill. Foto Roy Johnsen.

Så skal Kjelling dele noe av rosen med målvaktstrener Mads Fjelddalen for at de byttet målvakt allerede etter 17 minutters spill. Andrè Bergsholm Kristensen fikk ikke tak på det, og trenerduoen trengte ikke samrå seg mange sekundene før Andreas Björkman-Myhr tok over i DHK-målet.
Han svarte med å gå av banen med en redningsprosent på 45!
-Det gjelder å ta sjansene når de byr seg. Jeg leverte en god førsteomgang mot Fjellhammer, og så tok Andrè over da vi trengte noen flere redninger etter pause. I dag var det motsatt. Vi viste igjen at vi er et solid målvaktteam, og sammen med de andre ble det en virkelig flott lagseier. Spillerne foran meg fightet og sto opp, samtidig som de beholdt roen og holdt seg til planen i de avgjørende situasjonene, forklarer målvakten.

En som også gikk hjem fra Drammenshallen med gode tall i bagasjen, var Sindre Aho. Han var et stadig uromoment for ØIF-forsvarerne, fikk mye juling, men kom tilbake gang på gang. I perioder lå han mer på bakken etter tøffe taklinger enn han sto på beina. Men det betalte seg. Seks spillemål og ni målgivende pasninger ble det på den tidligere ØIF-spilleren.
Og banens beste-tittel var velfortjent.

Sindre Aho la ikke skjul på at satte pris på å bli kåret til banens beste mot ØIF Arendal. Foto Roy Johnsen.

– Jeg elsker jo slike kamper med mye folk, god stemning og mange fysiske dueller. Det ble mye juling, og jeg vil kjenne dette på kroppen i morgen, sier Aho.
Han fremhever forberedelsene med en solid videoanalyse av ØIF i bunnen som helt avgjørende for det spillerne presterte på banen.
-Vi gjennomførte kampplanen vår til punkt og prikke, og hadde veldig god flyt i angrepsspillet. Mye, mye bedre enn tidligere i sesongen, mener Aho.
-Det var helt perfekt å klå dem nå, og det er med på å bygge selvtillit for det som venter fremover, mener banens beste tirsdag kveld.
Kristian Kjelling var også veldig klar på hvor viktig seieren over et av topplagene var. Så tidlig i sesongen.
-Vi har en tøff start på serien, og møter topplagene ØIF, Kolstad og Elverum i tre av de fem første kampene. En stripe med tap i disse toppkampene, ville blitt seigt, mener Kjelling.
DHK spilte også denne kampen uten toppscorer Hermann Gabriel Vildalen, mens ØIF Arendal mistet Frederik Børm tidlig etter en overtråkk, samtidig som en blodig Fredrik U. Venemyr måtte oppsøke legevakten umiddelbart etter å ha skallet med en lagkamerat.

Sindre Aho elsker kamper der han får mye juling og det blir litt temperatur. Han klarte også å holde hodet såpass kaldt mot ØIF Arendal at det ble seks spillemål og ni målgivende pasninger på ham denne kvelden. Foto Roy Johnsen.

Kampfakta:
Drammen HK – ØIF Arendal 32-16 (17-15)

Drammenshallen – 730 tilskuere.
Dommere: Lars Jørum og Håvard N. Kleven.
DHK: Andrè Bergsholm Kristensen og Anfdreas Björkman-Myhr – Kristian Rammel 7, Kristoffer Raastad-Hoel 1, Sindre Aho 6, Ola Romsaas 2, August Olsen Storbugt 1, Viktor Petersen Norberg 3, Sondre Ovid Skovli, Markus Foslund Niva 1, Gøran Sørheim 1, Espen Gommerud Våg 2, Oskar Olafsson 3, Ola Hoftun Lillelien 1, Ole-Henry Dahl 3.
Toppscorer ØIF Arendal: Aksel A. Strupstad 7.
DHK, Kolstad, Runar og Halden er alle ubeseiret så langt i serien. Halden, som er DHKs motstander på bortebane søndag har også spilt en uavgjort kamp, mot nettopp ØIF Arendal.