Tilbake for å stenge DHK-målet igjen – Drammen

Tilbake for å stenge DHK-målet igjen

-Tre år gjør noe med deg, både som menneske og som idrettsutøver, mener Andreas Björkman-Myhr. Det er nettopp tre år siden han forlot DHK, og ble Follo HK-spiller. Etter to sesonger som makker til Mathias Kolstad Holm.

Nå er han altså tilbake mellom stengene i DHK, og svensken mener klubben får tilbake en mye roligere Andreas, og en målvakt med mer erfaring etter mye tillit og spilletid. Og med mye større tro på seg selv som resultat.
-Jeg var 21 år da jeg kom til DHK første gangen, og selvfølgelig skjer det mye på de fem årene. Og ganske sikkert har jeg noen år på meg før jeg er på topp som målvakt, antyder han.
Han roser Follo som en profesjonell klubb på alle områder. De hadde målvaktstrener og både fysisk og mental ressurs, og spillerne fikk hjelp på kostholdsiden.
– Det var en totalpakke som ga deg muligheten til å utvikle deg på alle områder. Jeg er generelt veldig fornøyd med hva jeg fikk til i Follo, og vokste veldig på de tre sesongene der, sier Andreas.
At han var kaptein på laget de to siste sesongene på den andre siden av fjorden, viser at han nøt stor tillit både hos den sportslige ledelsen og medspillerne.

Andreas Björkman-Myhr har allerede vist at han vil bli en nyttig tilvekst i DHK allerede denne sesongen. Foto Roy Johnsen.

Nå kommer han igjen til en klubb der det vil være konkurranse om spilletiden i mål. Forrige sesong byttet Sander Drange Heieren og Andre Bergsholm Kristensen lenge på å starte kampene annen hver gang, før det på slutten mer lå dagsform og andre vurderinger bak hvem som åpnet kampene.
-Jeg snakket lenge med Mads (målvaktstrener Fjelddalen) før jeg kom om det med konkurranse om spilletiden, og jeg er helt enig med hvordan de praktiserer dette i DHK. Nettopp denne konkurransen var en av grunnene til at jeg valgte å komme tilbake da muligheten bød seg. Det vil både være utviklende og nødvendig for meg skal jeg ta det neste steget som målvakt, mener 26-åringen.

Han var innstilt på at det ville ta litt tid å komme inn i det igjen ved returen til DHK og eliteserien.
-Det er tross alt litt forskjell på nivået mellom de to divisjonene. Alt går fortere. Men jeg har jo spilt og trent med flere av dem som utgjør midtforsvaret i DHK nå, og det har ikke vært noen ulempe ved returen.
I tillegg har han funnet tonen ved målvaktsmakkeren, eller unge Andrè som han kaller ham.
-Han er jo nesten så ung som jeg var da jeg kom til DHK første gangen, mener Andreas.
Andrè fylte 22 år i mars.
-Begge ønsker å spille mest mulig, og den konkurransen vil være utviklende for oss.

Da Andreas ble klar for DHK i april sa trener Kristian Kjelling dette om signeringen:
-Da Andreas forlot oss forrige gang snakket vi løselig om at han måtte jo komme tilbake til Drammen. Nå er det klart, og jeg er kjempefornøyd med løsningen. Andreas er en sympatisk og fin kar, og en god målvakt som leverte storkamper da han var her sist, og han har fortsatt utviklingen i Follo HK med både mye spilletid, gode kamper og stort ansvar i form av å være kaptein, sier Kjelling.
– Han og målvaktkollega Andrè (Bergsholm Kristensen) har noe av det samme vesenet i seg og måten å stå i mål på, og jeg er sikker på de vil trives sammen, sier DHK-treneren.

Andreas flyttet hjemmefra (Stockholm) allerede som 16-åring, og tilbragte fem år i Ystad på den svenske sørkysten. Nå har han etablert seg i Spikkestad med samboeren Anine Follestad Gjessing. I rekkehus nær hennes foreldre. Mens han i Follo var en ressurs rundt aldersbestemte lag både i Ski og i Follo, med mye av aktiviteten på sen kveldstid etter at Follo hadde gjort unna sine treninger, tilbringer han nå dagene som vikar ved Høvik skole der han er ferdig i god til å rekke DHK -treningene klokken 15.
-Plutselig har man kveldene fri sammen hjemme, og det har vært en deilig overgang, mener han.