Rammel ramlet raskt på plass – Drammen

Rammel ramlet raskt på plass

Kristian Rammel trengte ikke lang tid på å vise at han vil bli en nyttig mann for DHK.

Da Kristian Kjelling hentet Kristian Rammel til klubben, fikk han ikke bare en 208 centimeter høy atlet med spisskompetanse i forsvar og på streken. Han fikk også inn en ledertype til i spillergruppen. Rammel var kaptein både i moderklubben Bækkelaget og nå sist i ØIF Arendal.
-Jeg liker å gå foran, og jeg trivdes med å være kaptein både i BSK og i ØIF. Jeg har jo bra med erfaring nå, og vil nok etter hvert også ta mer ansvar i DHK, sier Kristian.
Han legger ikke skjul på at han var ung da han reiste bort fra tryggheten i Bækkelaget, og at han har lært mye som menneske, og at han er blitt både mer moden og mer reflektert over livet generelt og toppidrettslivet spesielt.
-Jeg var ung, fikk noen i trynet, og lærte meg å takle motgang. Og så lærte jeg selvfølgelig mye håndballmessig.

Med Kristian Rammel på plass, har DHK lagt en ny dimensjon til sitt midtforsvar. Foto Roy Johnsen

27-åringen debuterte i eliteserien for Bækkelaget for ti år siden, og har siden sanket erfaring og opplevelser i danske Aarhus og Lemvig Thyboøn, før Arendal ble neste stopp. Der var han på utgående kontrakt denne våren.
De neste to årene er det DHK som gjelder.
-DHK var et godt valg, og jeg er veldig fornøyd. Det har absolutt svart til forventningene.
Rammel legger ikke skjul på at han ønsket å komme nærmere familie, kjæreste og venner i Oslo da kontrakten med ØIF gikk ut, og at DHKs gode rykte som klubb, Kristian Kjellings omdømme som trener og spillergruppen som helhet, veide tungt på vektskålen da han skulle bytte klubb.
-DHKs resultater de fire siste årene, med tre bronsemedaljer og sølv nå sist forteller mye, og med god trener og en spillergruppe som drar i samme retning, blir dette morsomt, mener han.

Han hadde hørt mye om treningskulturen som råder i klubben, og har fått bekreftet at den ikke er oppskrytt.
-Det er høyt nivå, og på streken er det virkelig tøff konkurranse om spilletiden. Espen (Gommerud Våg) og August (Olsen Storbugt) er gode gutter, og alle vi tre vil jo også bidra mye i forsvarsspillet. Så behovet for tre strekspillere er absolutt til stede, mener oslogutten.

Han bor foreløpig hjemme på gutterommet etter oppholdet i Arendal, men han og kjæresten saumfarer boligmarkedet, og blir nok snart samboere etter fire år som fjernkjærester. Parallelt med jakten på leilighet, jakter Rammel med master i økonomi en sivil jobb, og det ser også ut til å falle på plass.

Hva får så DHK av denne Rammel?
Da han skrev under i våres sa Kristian Kjelling dette om ham til dhk.no:
-I Kristian får vi en spiller med erfaring, høyde og et blokkspill som vil passe perfekt inn i våre tanker om hvordan forsvar skal spilles. Han har en veldig rekkevidde i det defensive spillet, og med ham vi vil ha en sikkerhet i strekposisjonen. Samtidig som Kristian og Espen vil ha litt forskjellige egenskaper defensivt i forhold til August, forklarte treneren da.
– Jeg passer nok godt inn i måten DHK ønsker å spille forsvar på. Samtidig var jeg ute etter mer angrepsspill i min neste klubb, for jeg føler at jeg kan bidra mye offensivt også, sier Rammel.

Og hjertelig velkommen skal du være, Kristian.