-Noe av det beste forsvarsspillet jeg har sett av oss – Drammen

-Noe av det beste forsvarsspillet jeg har sett av oss

Trener Kristian Kjelling la ikke skjul på hva han mente om å slippe inn fire mål på en omgang. Slik DHK gjorde da de slo marerittlaget Halden 30-18 på bortebane.

DHK avsluttet bortekampen mot Halden med å holde nullen de 17 siste minuttene.
-Forsvarsspillet er noe av det beste jeg har sett av oss, og i tillegg fulgte Andreas (Björkman-Myhr) opp med et fantastisk målvaktspill.
Slik oppsummerte trener Kristian Kjelling den siste halvtimen i bortekampen mot Halden søndag ettermiddag. DHK ledet 17-14 til pause etter å ha trøblet litt med eget forsvarsspill, og de ble flere ganger reddet av målvaktspillet til Björkman-Myhr. Han leverte 13 redninger på 26 skudd, og da kom flere av skuddene han måtte se bak seg etter returer der flere DHK-spillere allerede hadde stukket av gårde.
-Vi fikk justert inn forsvarsspillet i pausen, og da Andreas fulgte opp med en enda bedre andreomgang, ble det en fremragende omgang, mener Kjeling.
Svensken i DHK-målet fulgte opp med å redde tolv av 16 skudd som gikk forbi det oppofrende forsvaret foran ham.
-Jeg har vel aldri vært med på noe tilsvarende på dette nivået. Jeg husker en gang i Ystad at jeg kom inn i målet ut i omgangen og bare slapp inn to skudd, men dette overgår alt, mener Andreas.
En redningsprosent på nær 60 prosent sier vel det meste.

Oskar Olafsson var igjen helt outstanding i DHK-forsvaret, og trakk de andre med seg til en helt fenomenal avslutning på bortekampen mot Halden. Foto Roy Johnsen

Trener Kjelling husker godt de to tapene borte for Fjellhammer og Halden i fjorårets seriespill, og ergrer seg fortsatt over dem. Derfor er han veldig glad og stolt over at DHK har tatt et steg denne sesongen, og nå vinner slike kamper. De serieåpnet borte mot Fjellhammer og vant, og de slo nå Halden borte. Det er ikke ofte akkurat det skjer. Nå skal det også nevnes at kampen ikke ble spilt i Remmenhallen, bunkersen til Halden, men i Kongstenhallen i Fredrikstad mens Halden bygger ny hall.
-Det er nøkkelen i en lang sesong å vinne slike kamper. Det gjorde vi ikke i fjor. Likevel ble vi nummer to. Seirene viser at det vi gjør fungerer, og slike seire tanker selvtillit og styrker lagfølelsen hos spillerne, mener DHK-treneren.
God å ta med seg når de fire neste seriemotstanderne er Elverum (borte mandag 3.10), Kolstad (hjemme 8.10), Haslum (borte 23.10) og Runar (hjemme 2.11).

DHK fikk en god start borte mot Halden. De skjøt Haldens gode målvakt, danske Nikolai Laupert, dårlig den første halvtimen, de hadde god kontroll på venstrehendte Joshua Krohn Grace som ofte har gitt DHK utfordringer. Han gikk målløs av banen søndag. Faktisk var fotrappe Truls E. Grøtta (som prøvespilte for DHK en gang i tiden) den eneste som DHK ikke fikk helt tak på av Halden-spillerne, og han ble lagets toppscorer med åtte mål.
Etter den gode starten, fikk DHK litt problemer i forsvar da Halden angrep utover i banen, og en periode samlet også motstanderen opp alle returene, og fikk noen enkle mål på den måten. Etter kvarteret sto det 9-9, men DHK avsluttet en ujevn omgang best, spilte noen gode forsvaret, fikk redninger, og kontret og satte press på Halden i ankomstfasen. Nok press til å lede 17-14 halvveis.

Ola Romsaas fikk litt mer spilletid denne gangen, og selv om Halden-forsvarerne reiv og sleit i ham hver gang han nærmet seg ni-meteren, gikk han av banen med seks mål på samvittigheten. Foto Roy Johnsen

Så endret kampen fullstendig karakter etter pause. Riktig nok startet DHK omgangen med å skyte Laupert i Halden-målet god de første minuttene på veldig gode sjanser, men forsvarsspillet ble løftet opp på et utrolig høyt nivå. Samtidig som Björkman-Myhr sto der med stor selvtillit og plukket baller fast. Det ballvinnende forsvaret satt som et skudd, fulgt av kontringer og godt og tålmodig etablert angrepsspill.
Verdt å merke seg er det at Haldens siste mål i kampen, det 18., ble scoret av nevnte Grøtta på et gjennombrudd etter 43 minutter og 17 sekunder. Da reduserte han til 18-23. DHK spilte altså de siste 17 minuttene av kampen uten å slippe inn mål. Og vant perioden 7-0.
For den tidligere Halden-spilleren August Olsen Storbugt ble kampen litt spesiell. Med hele familien og mange venner på tribunen, og gamle lagkamerater på motsatt banehalvdel, ønsket han seg selvfølgelig seier og gode prestasjoner. Og han innfridde. Viktig i DHKs defensive spill etter pause da de stengte av alle åpninger utover i banen, og scoret tre spillemål. Blant annet ett i åpent mål fra egen seks-meter.
-Selvfølgelig er det rart å møte Halden, men det er bare å se på den som en vanlig kamp som skal vinnes. Remmenhallen er jo på mange måter et lite fort for dem, så at kampen gikk Kongstenhallen, medførte jo at det på en måte ble en bortekamp for begge lag, mener Olsen Storbugt.
-I dag føler jeg at vi fikk vist mye av det vi får til på trening. Vi vekslet mer, og vi gjorde gode vurderinger, og alt ble mye bedre etter pause, forklarer han til at det kun ble fire baklengsmål de siste 30 minuttene.
Så er det bare å håpe at seieren blir stående, for konkursspøkelset truer virkelig Halden Topphåndball. Klubben mangler opp to millioner for videre drift, og tidsfristen er i ferd med å renne ut for videre eksistens. Og det samtidig med at klubbens nye storstue, Os Arena, reises i byen.

Ola Hoftun Lillelien tok vare på spilletiden mot Halden, og scoret tre flotte mål. I tillegg var han med på å tette igjen defensivt da DHK stakk fra Halden og vant komfortabelt. Foto Roy Johnsen.

DHKs neste kamp er NM-kampen borte mot Falk onsdag, med kampstart 19.30 i Lystlunden Arena i Horten.

Kampfakta, eliteserien:
Halden – Drammen HK 18-30 (14-17)

Kongstenhallen, Fredrikstad – 810 tilskuere.
Dommere: Tom Martinsen og Chris-Andre Hansen.
DHK: Andreas Björkman-Myhr og Andrè Bergsholm Kristensen – Kristian Rammel 1, Kristoffer Raastad-Hoel, Sindre Aho 2, Ola Romsaas 6, August Olsen Storbugt 3, Viktor Petersen Norberg 6, Markus Foslund Niva 1, Gøran Sørum, Espen Gommerud Våg 4, Oskar Olafsson 2, Ola Hoftun Lillelien 3, Ole Henry-Dahl 2.
Toppscorer Halden: Truls E. Grøtta 8.

Øvrige resultater søndag kveld: Nærbø-Haslum 26-27, Fjellhammer – Kolstad 25-35, Kristiansand – Sandnes 32-35, Bækkelaget-Runar 20-28.
Kolstad, Runar og DHK er de tre lagene som er ubeseiret etter tre serierunder.