52 gode minutter og åtte med kortslutning mot Kolstad – Drammen

52 gode minutter og åtte med kortslutning mot Kolstad

Et tomålstap etter 52 minutter topp håndball, og åtte minutter kortslutning, gir DHK et flott utgangspunkt foran returoppgjøret mot Kolstad søndag 4. september.

-Jeg er kjempefornøyd med kampen, og totalt sett var dette mer enn godkjent av oss, mener Kristian Kjelling etter at DHK hadde tapt bortekampen 28-26 for seriekollega og storfavoritt Kolstad.
Denne gangen gjaldt det første kamp i første kvalifiserende runde til gruppespillet i EHF European League.
Et trangt nåløye i seg selv.
-Vi leverte mange gode prestasjoner gjennom 52 minutter av de 60 minuttene på bortebane, men så var det åtte minutter kortslutning rett etter pause. Da bare kastet vi ballen til dem, og de scoret seks ganger på rad uten at vi maktet å svare, forklarer Kjelling.

Kristian Rammen og Sindre Aho gjør det de kan for å stoppe Kolstads Aksel Hald i lørdagens første europacupoppgjør mellom de to norske topplagene. Foto Robert Magnussen / Nidaros Foto

Kortslutning er trener Kristian Kjellings egen beskrivelse på disse åtte første minuttene av andre omgang i Kolstad Arena lørdag kveld. DHK hadde spilt en jevn førsteomgang mot hjemmefavoritten Kolstad i den første av to de europacupkvalifiseringskampene, og gikk ut til andre omgang jagende ett mål etter, 15-14.
Åtte minutter senere sto det 21-14 til vertskapet. Kolstad-trener Christian Berge sier på klubbens egne hjemmesider at laget hans burde ha saget av DHK en gang for alle etter den perioden.
Kolstad ledet så med fem og seks mål gjennom omgangen, men seks minutter før slutt sto det 27-23. Oskar Olafsson ordnet 27-25, Kristian Rammel reduserte til 27-26 minuttet før slutt, men kampens toppscorer, islendingen Sigurd Björn Gudjonsson satte inn sitt tiende mål for kvelden, på syvmeterkast med drøye ti sekunder igjen å spille.

-Vi tok en time out etter den svake perioden i starten av andre omgang, og fikk rettet opp noe. Oskar var fremragende i forsvar foran en meget god Andrè (Bergsholm Kristensen) i mål, og vi fikk satt opp Viktor (Petersen Norberg) i mange gode situasjoner, forteller Kjelling.
Viktor scoret seks ganger før pause, før trener Christian Berge fant ut han måtte sette inn noen ekstra defensive tiltak mot ham. Etter det ble det to mål til på ham etter pause.
Kjelling delte ut klapp til mange spillere denne kvelden, og noen ekstra til Kristian Rammel og Sindre Aho. Aho løftet spillet sitt mange knepp fra turneringen på Elverum, og var direkte avgjørende i at DHK kun tapte kun med to mål til slutt.
-Det var morsomt å se ham i avslutningen da vi virkelig trengte det, mener Kjelling

Det var mye snakk om blant annet landslagsmålvakten Torbjørn Sittrup Bergeruds inntreden i Kolstad- målet, og betydningen av å få en slik matchvinner på plass. Fasiten etter lørdagens kamp var at han og rekruttlandslagsmålvakt Bergsholm Kristensen endte opp med en redningsprosent på 33 begge to. Torbjørn etter 14 redninger, Andrè etter 13. Andrè ble da også kåret til DHKs beste denne kvelden, mens timålsscorer Gudjonsson var hjemmelagets beste.
Den spilleren DHK kanskje fryktet mest, spilleoppleggeren Janus Smarason var ikke langt bak på den kåringen med sine fire spillemål og åtte målgivende pasninger.

Kristian Kjelling har ikke rukket å reflekter så veldig mye over returkampen hjemme. Annet enn at det vil bli knalltøft da også. Han brukte nemlig timene på hotellet i Trondheim før hjemreisen til Drammen søndag formiddag på å klippe sammen video om Fjellhammers styrker og svakheter foran onsdagens serieåpning i Lørenskoghallen.
-Det er viktig å ta ting i riktig rekkefølge nå. Møtet med et sterkere Fjellhammer enn i fjor blir vanskelig det også, mener Kjelling.
Tapet for romerikslaget i seriekamp nummer to forrige sesong satt lenge i hos DHK-spillerne, og derfor legger alle bort europacup for noen dager, og retter blikket og tankene mot serieåpningen onsdag kl. 18.00.