-Vi har ønsker og ambisjoner om å være et topplag i år også – Drammen

-Vi har ønsker og ambisjoner om å være et topplag i år også

Alle snakker om Elverum, Kolstad og ØIF Arendal før et eneste offisielt kast er utført denne sesongen. Det passer DHK og Kristian Kjelling godt.

DHK-trener Kristian Kjelling innrømmer at han har fått litt av hvert å tygge på etter treningskampene inn mot europacupkampen mot Kolstad lørdag. Den markerer starten på alvoret etter en kort og intens oppkjøring som ikke ble slik Kjelling håpet.
-Vi har ikke vært i nærheten av nivået vi må være på så langt. Kanskje var vi gode i 40 av de 120 minuttene mot Runar og Elverum i turneringen der oppe, sier Kjelling.
Han legger ikke skjul på at savnet av en skulderskadet Hermann G. Vildalen er stort. Med Ola Romsaas på vei tilbake etter jumpers knee-skaden har belastningen på de øvrige bakspillerne vært stor.

Kristian Kjelling er veldig klar på at Kolstad er soleklare favoritter i europacupkvalifiseringen, og at DHK må slå nedenfra. Foto Roy Johnsen

-Vi har både et ønske og ambisjoner om å være et topplag, men vi ser jo at flere av de andre lagene har forsterket mye på alle områder. Mens vi nok er redusert på noen områder, mener Kjelling.
DHK åpner med to kvalifiseringskamper til europacupen mot Kolstad 27. august og 4. september, mens seriestarten er borte mot Fjellhammer mellom de to europacupkampene, onsdag 31.august. Så følger på rekke og rad seriekamper mot ØIF Arendal, Halden, Elverum og Kolstad. Fem seriekamper mot motstandere DHK tapte for i forrige sesong. Innimellom disse skal også laget ut i en 3. runde kamp i NM-mot vinneren av oppgjøret Kjelsås-Falk på bortebane.

Kjelling mønstrer tre nye spillere denne sesongen, mens målvakten Sander Drange Heieren, venstrekanten August Baskår Pedersen, bakspilleren David Kalvø Valderhaug og kanten Theodor Sjøgren er borte. Andreas Björkman-Myhr skal erstatte Drange Heieren, mens Ole-Henry Dahl er tilbake fra Fjellhammer for å kjempe om spilletid på venstrekanten. Som midtforsvarer og strekspiller vil vi se 208 cm høye Kristian Rammel.
– Andreas ser mye bedre ut enn jeg forventet etter spill i 1. divisjon og en lang pause i våres fordi Follo var så tidlig ferdig med sin sesong.
Kjelling ber om tålmodighet når det gjelder de som skal erstatte målgarantisten Baskår Pedersen på venstrekanten.
– Vi har mistet en stor profil som var spesielt god i toppkampene i fjor. Han gjorde mål ut av ingen ting. De vil være urettferdig å forvente at Kristoffer (Raastad-Hoel ) og Ole-Henry (Dahl) skal fylle de skoene umiddelbart, sier Kjelling.

DHK må klare seg uten Hermann G. Vildalen i sesongstarten. Foto Roy Johnsen

Han minner om at Kristoffer ble tatt ut av alt håndballspill ved nyttårstider, og opererte skulderen, og først i sommer har trent for fullt igjen med ball. Ole-Henry er tilbake fra en god sesong i Fjellhammer.
– Ole-Henry er en DHK`er som er kommet hjem igjen, og som var spennende da han dro, og som har kommet tilbake enda bedre og tryggere etter mye spilletid i Fjellhammer.
Kjelling ber også om at Kristian Rammel må få tid på seg. Det er krevende å spille i DHKs midtforsvar, samtidig som du skal bekle en strekspillerrolle i laget.
-Det er mye som skal på plass når du får en sentral rolle i vårt forsvarsspill. Og veldig mye av vårt angrepsspill er sentrert rundt strekspillerne. Ikke slik at det er de som alltid skal komme til avslutning, men fordi de er med på å lette jobben for våre bakspillere ved å stikke i rom og splitte og sperre ned forsvarere, forklarer Kjelling.
-Vi så i fjor at August (Olsen Storbugt) som da var ny, at han trengte litt tid på å komme inn i spillet vårt.

Kristian Kjelling er tydelig på hvor viktig forsvarsspillet er for at DHK skal lykkes. Foto Roy Johnsen

Først venter altså to kvalifiseringskamper til European League mot Kolstad. Og Kjelling er rask til å utrope Kolstad til soleklare favoritter.
-De er veldig, veldig forsterket, mens vi nok er litt redusert med tanke på i fjor. Vi må slå nedenfra, og må utnytte at de har et veldig forventningspress på seg. Så blir det spennende å se hvor mye de har fått på plass med fem nye landslagsspillere i troppen. Vår sjanse ligger nettopp der, deres manglende samspill, for vi har jo vært sammen over tid nå, og har prestert godt sammen tidligere, sier Kjelling.

Kolstad-kampen lørdag kan du se på handballtv.com, med kampstart klokken 18.00.

https://handballtv.com/