Så ble alt så meget bedre – nesten – Drammen

Så ble alt så meget bedre – nesten

DHK hadde igjen oppstartsproblemer, men avsluttet med 40 flott minutter da det til slutt ble et 31-28-tap for Elverum i bronsefinalen søndag kveld.

-Det var 40 kjempegledelige minutter!
Slik startet trener Kristian Kjelling oppsummering etter møtet med Elverum i søndagens bronsefinale.
Selvfølgelig pedagogisk riktig å løfte fram måten laget fremsto på og innstillingen til kamp etter miseren mot Runar lørdag. Da konkluderte Kjelling med at alt var dårlig. Det med innstilingen var da også det eneste fokuset foran søndagens kamp. Etter Elverum-kampen søndag følte han at laget hadde fått mye mer orden på forsvarsspillet, og at de etter hvert fant ut av deler av angrepsspillet også.
Da var de også med i kampen igjen de siste 40 minuttene.

Gøran Sørheim viste i helgen at formen er på vei. Han var strengt tatt DHKs beste gjennom de to kampene på Elverum. Foto Roy Johnsen

Så tok Kjelling tak i det som de ikke helt hadde klart å finne ut av i løpet av de 22 timene siden den tafatte forestillingen mot Runar.
-De første 20 minuttene i angrep var helt forferdelig. Vi ga Elverum enkelt ballen i angrep, enten ved bare å miste den, eller kaste den bort, slik at de kunne kontre som de ville. På den måten ga vi også målvakt Andrè (Bergsholm Kristensen) fryktelig dårlige arbeidsbetingelser, mener Kjelling.
Vertskapet ledet da også hele 17-10 ti minutter før pause.

Bergsholm Kristensen ble byttet ut etter èn redning på 26 minutter, og Andreas Björkman-Myhr kom inn og fikk tre redninger før pause. Samtidig fikk DHK lov til å gjøre noe annet enn å ta avkast, og de løp også inn noen mål slik at det sto 19-13 halvveis.
-Det etablerte forsvaret var egentlig bra hele kampen, men vi slapp inn uhorvelig mange mål på enkle tekniske feil som de bare kunne løpe i mål, sier Kjelling.

Björkman-Myhr fikk mer og mer hjelp av et dynamisk forsvar, og med flere redninger kunne også DHK løpe inn noen enkle mål. Selv om de skjøt Elverums nye målvakt Simon Mizera kanskje til sitt lags beste spiller, så scoret de også mange mål etter gode, og tålmodig oppbygde angrep. Mange nok til å få nesten helt kontakt med Elverum på stillingen 22-20 og 26-23. Men nærmere enn tre mål kom DHK ikke, slik at det endte 31-28.
Det blir selvfølgelig av helt akademisk interesse, men DHK vant faktisk de siste 40 minuttene 18-14.
-Totalt sett så ble selvfølgelig en helt annen kamp av oss. Vi manglet fortsatt mye i spillet vårt, men vi viste fram mye av det vi allerede har på plass. Det kjedelig er selvfølgelig alle ballene vi kastet bort til dem i starten, og i den delen av spillet straffet de oss veldig hardt. Men alt i alt en fin matching for oss nå når det ser ut til ikke å bli så mange treningskamper på oss. Og det var selvfølgelig deilig å avslutte turneringen med en en slik kamp, og få skjøvet Runar-opplevelsen bort fra fokus, sier Gøran Sørheim.
Alt i alt DHKs beste sammen med målvakt Björkman-Myhr.
DHK stilte uten bakspillerne Hermann G. Vildalen, Ola Romsaas og David Haugstvedt i søndagens kamp. Med kun fire bakspillere hentet Kristian Kjelling fra et spill med to strekspillere for å gi bakspillerne noen pustepauser under veis.