– Den beste sesongen under meg – Drammen

– Den beste sesongen under meg

Trener Kristian Kjelling lot spillerne få 14 dagers ferie etter sesongslutt før han samlet spillerne til ny sesong.

23. mai ble sesongen 2021-2022 avsluttet med tap i den fjerde sluttspillsemifinalen mot ØIF Arendal. Men allerede tirsdag 7. juni var laget klar for å starte oppkjøringen til neste sesong. Skuffelsen over de tre knepne tapene for ØIF Arendal i semifinalene var historie, og Kristian Kjelling kan nå være med på at sølv i serien, semifinalen i NM, semifinale i sluttspillet og semifinale i europacupen er noe å være stolte over.
– Jeg er veldig fornøyd. Vi har vunnet noe tidligere, men ut fra forutsetningene er dette den beste sesongen jeg har vært med på som trener i DHK, mener Kjelling.
-Vi fikk sølvmedaljene i serien og var topp fire i alle de andre konkurransene vi deltok i.
Kjelling som nylig fullførte og bestod EHFs Mastercoach-kurs, et utdanningsløp over fire år som forhåpentligvis vil gjøre ham til en enda bedre trener og leder.
-Det har vært mye bevisstgjøring rundt lederrollen, det har vært mange interessante foredragsholdere og jeg har latt meg inspirere av mange av de andre trenerne på kurset, oppsummerer Kjelling denne perioden.

Med fare for å røpe et av DHKs nye spilleopplegg foran neste sesong er dette bildet illustrerende for grundigheten i det arbeidet Kristian Kjelling legger ned som DHK-trener. Foto Roy Johnsen.

At det ble en sesong uten titler, kan DHK-treneren leve med. For spillertroppen var i utgangspunktet smal, og ble smalere av at Ola Romsaas aldri kom til kamp på grunn av sine kneproblemer. Og at Kristoffer Raastad – Hoel avsluttet sesongen allerede halvspilt på grunn av en skulderoperasjon.
DHK ble sårbare da de gikk til best av fem kamper mot ØIF Arendal etter en tøff kampperiode med kvartfinalene mot Halden i serien og semifinalekampene i europacupen mot Nærbø.
-Det er en grunn til at ØIF Arendal og Elverum, med eliteseriens to sterkeste spillertropper, stemte for fem kamper i semifinalene og finalene, mener Kjelling.

Han fikk igjen en bekreftelse på at klubben gjør noe riktig, for ved siden av de gode resultatene, avgir DHK også etter denne sesongen spillere til klubber i utlandet. Målvakten Sander Drange Heieren til danske Holstebro og August Baskår Pedersen til tyske Flensburg. To spillere som begge var på årets lag i eliteserien.
-Den individuelle utviklingen, og utviklingen av laget, går hånd i hånd, og med kontinuitet i spillertroppen har vi utviklet mange fasetter i spillet vårt. Samtidig som spillere er blitt attraktive for spill andre steder.
Kjelling kan røpe at det har vært interesse for flere av de andre spillerne også.

Andrè Bergsholm Kristensen (t.v.) må finne seg en ny lekekamerat neste sesong, for Sander Drange Heieren reiser videre til danske Holstebro. Foto Roy Johnsen.

En Kjelling som igjen viser at han har øye for å finne spillere som glir smertefritt inn i DHK-drakten, og raskt presterer på høyt nivå.
Hermann Gabriel Vildalen og målvakten Andrè Bergsholm Kristensen kom begge av forskjellige årsaker fra biroller i ØIF Arendal, og leverte på øverste hylle i DHK.
Vildalen ble årets spiller i eliteserien, årets toppscorer og årets venstre bakspiller. Bergsholm Kristensen dannet sammen med Drange Heieren et av elietseriens aller beste målvaktspar.
-Andrè hadde en liten rolle i ØIF, og tok steget rasker enn vi trodde, og fylte en stor rolle hos oss denne sesongen, mener Kjelling.
August Olsen Storbugt kom fra en rolle som forsvarsspiller i Halden, og har utviklet seg til en veldig god toveisspiller.
-I tillegg bragte han inn mye energi, galskap og latter inn i spillergruppen, beskriver Kjelling.

August Baskår Pedersen leverte varene i DHK-drakten, og ble fortjent kåret til årets venstrekant i Norge denne sesongen. Foto Roy Johnsen

Han hentet også inn to kantspillere foran forrige sesong, og det at August Baskår Pedersen ble kåret til årets venstrekant, og nå blir hentet til storklubben Flensburg, forteller det meste om hvilket nivå han har levert på denne sesongen.
-Jeg sa vel tidlig at han var for god for DHK og den norske eliteserien, og vi fikk det vi forventet og mye mer, mener Kjelling.
Som har signert ny avtale med høyrekanten Markus Niva. Han kom sent fra Bækkelaget i fjor sommer, fikk prøve seg på noen treninger, og fikk en ettårskontrakt.
-Han overrasket oss veldig fra start, og viste at han holdt et veldig høyt nivå. Han inntok en helt annen rolle enn det vi så for oss, og ble veldig viktig utover i sesongen.

Andreas Björkmann-Myhr gjør comeback i DHK etter noen sesonger i Follo. Foto Roy Johnsen.

Foran neste sesong har Kjelling hentet målvakten Andreas Björkmann-Myhr tilbake til klubben. Venstrekanten Ole-Henry Dahl er også tilbake etter en sesong med mye spilletid og gode prestasjoner i Fjellhammer, og etter ferien fra fellestreninger i juli, vil også strekspilleren Kristian Rammel være på plass. Han var kaptein på ØIF Arendal-laget som presset Elverum til fire sluttspillfinaler.
-Vi vil ha et solid lag neste sesong også. Men kanskje vil vi stå på stedet hvil i forhold til Elverum, ØIF Arendal og Kolstad som alle vil ha helt andre rammebetingelser enn oss. Vi vil gå inn i sesongen med ny administrasjon og ny daglig leder, og nytt styre, og på den måten restarte klubben. Det vil ikke bli noen uvettig pengebruk for å følge de tre nevnte klubbene, lover Kjelling.

Ole-Henry Dahl er tilbake i DHK etter en god sesong med mye spilletid på venstrekanten til Fjellhammer. Foto Roy Johnsen.

Han hadde den siste fellestreningen med laget fredag denne uken, og samler dem igjen 26. juli. Da blir det oppkjøring med dobbeltkamper mot Runar 11.- og 13- august, det blir det samme mot Kolstad 25.-og 27. august hvis DHK ikke må ut i europacupkvalifisering i samme periode. Treningsleir i Danmark, med kamper mot Holstebro og Midtjylland, vil foregå i perioden 17. til 21. august.
Seriestart er borte mot Fjellhammer 31. august.