– De små kampene i kampen vil avgjøre – Drammen

– De små kampene i kampen vil avgjøre

I det 6. møtet for sesongen har nok ikke DHK og ØIF Arendal så mange hemmeligheter for hverandre.

Etter to seriekamper og tre sluttspillkamper skal trenerne Kristian Kjelling og Andrè Jørgensen Hofstøl være kreative for å komme med noen store overraskelser i møte nummer seks de to lagene i mellom denne sesongen. Og kveldens semifinale nummere fire i Arendal er igjen en vinn eller forsvinn-kamp for DHK.
– Vi må være enda litt bedre enn vi var i fredagens hjemmekamp for å få en femte, og avgjørende kamp i Drammenshallen fredag. For det kommer garantert en annen ØIF-utgave på banen i kveld enn det vi så fredag, sier Oskar Olafsson.
DHK reduserte til 2-1 gjennom den solide 38-30-seieren på hjemmebane fredag.

Oskar Olafsson har spilt mer og mer angrep i sluttspillet, og har så langt scoret 16 mål til sammen i de tre første semifinaleoppgjørene mot ØIF Arendal. Her fra søndagens siste trening før kamp fire mot sørlendingene. Foto Roy Johnsen.

I Hermann Gabriel Vildalens skadefravær i de siste kampene har det blitt mer og mer angrepsspill også på forsvarssjefen Oskar Olafsson. I kamp to i Arendal sto han 60 minutter på banen, og det gjorde han nesten i kamp tre fredag også. Kun et par korte bytter fikk han.
Hadde vi operert med spillerbørs på våre hjemmesider, vil han fått en solid åtter av ti mulige.
– Det er deilig å få følelsen av helheten i kampene når du spiller både forsvar og angrep. Noe helt annet enn å bare løpe inn og spille forsvar, og så bli med på noen kontringer når sjansen byr seg, forklarer Oskar.
ØIF Arendal- forsvaret fant aldri ordentlig ut av Olafsson i den andre semifinalen da han scoret åtte mål, og han skapte store problemer med sitt direkte og fysiske spill fredag. Da ble det fire mål på ham. På de tre første semifinalene står han med 16 spillemål til sammen.

Oskar Olafsson mener det har vært viktig å få helhetsfølelsen i kampene der han har fått spille både forsvar og angrep. Foto Roy Johnsen

Oskar legger ikke skjul på at lagene begynner å kjenne hverandre godt nå, og at det blir de små detaljene i kampen som til syvende og sist vil avgjøre semifinaleserien. Enten mandag kveld, eller fredag kveld klokka 19.15 i Drammenshallen.
-De små duellene, altså kampene i kampen, vil avgjøre. Vi klarte å justere oss inn litt for hver av de to første kampene, og fikk ut mye av det i den tredje kampen fredag. Nå vil nok ØIF Arendal gjøre sine analyser etter at vi slo dem så klart sist, og de vil nok gjøre noen grep etter å ha sluppet inn 38 mål. Og de ønsker selvfølgelig å avslutte semifinaleserien på hjemmebane, mener Oskar.
På ØIF Arendals hjemmesider kan man da også lese at trenerduoen Jørgensen Hofstøl og Luka Panza beordret spillerne til trening og videomøter både lørdag og søndag. Kristian Kjelling lot spillerne trene en lett individuell fysisk økt lørdag, før han samlet spillerne til video og trening søndag formiddag klokken 11.
-Vi var gode mot mange av de beste ØIF-spillerne sist, og i kveld gjelder det å snakke sammen og justere oss inn ut fra de små detaljene de sikkert vil endre fra forrige møte. På samme måte som vi har gjort våre erfaringer, og vil nok de også komme med sine mottrekk.
-Dette blir som å spille flere partier sjakk etter hverandre mot samme motstander , sier Oskar.

Målvaktene Andrè Bergsholm Kristensen og Sander Drange Heieren mente det bragte lykke at de stilte opp på et skikkelig klisjebilde, med tomlene i været foran den forrige semifinalen mot ØIF Arendal. Så på søndagens trening forlangte de at at det ble tatt et ferskt bilde med samme motiv. Og slik ble det. Foto Roy Johnsen.

Kampstart i Sør Amfi er klokken 19.15, og kampen vises på TV Sport-kanalen.
Du kan også følge kampen live på håndballforbundets nettsider:
https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7558816