David forlater DHK – går til Follo – Drammen

David forlater DHK – går til Follo

David Kalvø Valderhaug forlater DHK etter denne sesongen, og blir Follo-spiller de neste sesongene.

Alle som trener håndball hver dag hele året ønsker selvfølgelig å spille kamper. Så også David Kalvø Valderhaug. Men i konkurranse med spillere som Hermann Gabriel Vildalen og Oskar Olafsson på venstrebacken til DHK, er det blitt tilmålt spilletid på unggutten fra Sætre. Han har vært på lagoppstillingen i samtlige serie- og NM-kamper denne sesongen, han har spilt europacup, og han har scoret elleve seriemål og han endte opp med tolv mål i de fire NM-kampene laget spilte. I den avkortede fjorårssesongen fikk han med seg 17 seriekamper og tre NM-kamper, og scoret til sammen 13 mål i de to turneringene.
Han er født i august 2003, men har også fått med seg landslagssamlinger med 2002-landslaget.
Neste sesong blir det spill i 1. divisjon med Follo HK.

David Kalvø Valderhaug (t.v.) ønsker å tilbringe mindre tid på benken, her sammen med Endre Svåsand (t.h.), og har ambisjoner om å bidra mer på banen. Det tror han at han vil gjøre i Follo HK. Foto Roy Johnsen.


– Ønsket om mer spilletid er ene og alene årsaken til at jeg nå forlater DHK, og har valgt Follo. Jeg føler jeg må spille mer for å utvikle meg enda mer. Det var ingen enkel avgjørelse, men med seriens toppscorer og ligaens beste forsvarsspiller foran meg på den plassen på laget som henter hjem sølvmedaljene i årets serie, så sier det seg selv at det blir begrenset med tid på meg, forklarer David.
Han har gått glipp av både europacupkampene mot Nærbø og sluttspillkampene mot ØIF Arendal så langt på grunn av en tommelskade. Og kanskje er sesongen over dersom DHK ikke vinner over ØIF i den tredje semifinalen fredag kveld, og forlenger sesongen. I første omgang til mandag.

David Kalvø Valderhaug i en hjemmekamp mot Sandefjord denne sesongen. Foto Roy Johnsen

David kom inn i DHK først som hospitant for to år siden, men har vært på kontrakt det siste året.
-Jeg har fått en unik mulighet til å få et innblikk i hvordan man trener og oppfører seg for å bli et sølvlag i eliteserien. Det har vært utvikling og læring hver eneste dag med så gode trenere og medspillere, og med det trykket det hele tiden er i alle sammenhenger, så har jeg utviklet både de individuelle ferdighetene, og alle de andre kvalitetene rundt det å være en lagspiller.
-En verktøykasse jeg kan ta med meg, og nyttiggjøre meg i Follo, mener han.

David er russ av året, og skal begynne å studere til høsten.
– Jeg kommer til å savne spillergruppa, trenerne og treningshverdagen i DHK, og så får jeg satse alt på at det jeg har fått med meg her, vil komme Follo til gode allerede fra høsten av, sier David.
Follo HK spilte kvalifisering om opprykk til eliteserien, men lyktes ikke denne gangen.

DHK spiller semifinale nummer tre mot ØIF Arendal i Drammenshallen fredag, med kampstart 19.15. ØIF leder 2-0 i kamper, i best av fem-serien.