Gjorde et ærlig forsøk – tapte med to mål – Drammen

Gjorde et ærlig forsøk – tapte med to mål

Ingen skal komme og si at DHK ikke gjorde et ærlig forsøk i den andre semifinalen i Arendal. Men hjemmelaget sto i mot DHKs sluttspurt, og vant 33-31.

ØIF Arendals målvakt Kristjan Jurisic ble en matchvinner da sørlendingene også vant kamp to i semifinalerekken i sluttspillet. Dermed kan de avgjøre det hele med seier i Drammenshallen 20. mai.
Men skulle målvakten fått rødt kort allerede før ti minutter var spilt?
Jurisic løp ut av målgården og angrep August Olsen Storbugt i ryggen slik at han ble kastet i bakken. Storbugt var i ferd med å reise seg opp for å løpe hjem i forsvar etter at avslutningen hans nettopp hadde truffet Jurisic i ansiktet.
-Et klart rødt kort, mente håndballekspert Bent Svele som kommenterte kampen for TV 2.
-Det er godt Svele ikke er dommer, var Jurisics kommentar etter å ha sett det hele på tv rett etter kampslutt.
Dommerne konfererte seg i mellom, og mente Olsen Storbugt hadde overspilt, og dermed ble det med en to minutters utvisning på ØIF – målvakten.
Som kom tilbake, og var hjemmelagets beste spiller sammen med strekspilleren og forsvarskjempen Fredrik Børm. DHK klarte aldri å bryte linjen mellom Mario Matic og Børm, og de to satte virkelig DHK-forsvaret under press.

August Olsen Storbugt og Oskar Olafsson forsøkte det de kunne på å få tak på Fredrik Børm, men ØIFs danske strekspiller gikk av banen med åtte scoringer da hjemmelaget også vant den andre semifinalen. Foto Roy Johnsen

Manglet to
Hvordan det kunne utartet seg med et rødt kort på Jurisic blir selvfølgelig bare teori, men det som er fakta er at DHK på enkelte områder gjorde en bedre figur i Sparebanken Sør Amfi enn i Drammenshallen. Og det uten to av lagets viktigste spillere. Hermann Gabriel Vildalen avsluttet helgens treninger med en vond skulder, og var bare med på benken. Viktor Petersen Norberg pådro seg en strekk bak i låret, og kunne heller ikke spille den andre kampen. Heller ikke bakspilleren David Kalvø Valderhaug er spilleklar for øyeblikket på grunn av en skade i tommelen.
-Ut fra forutsetningen er jeg stolt av de spillerne vi hadde på banen i kveld. De la ned en voldsom innsats, og vi viste i dag at vi ikke er så langt unna. Klart det merkes å miste eliteseriens toppscorer (Vildalen) og Viktor som ofte står 60 minutter med stort ansvar for oss dagen før kamp. Da var det bare å skrinlegge en del av det taktiske vi hadde på blokken, sier trener Kristian Kjelling.
– De som spilte leverte en heroisk innsats, mener han.
DHK fant som sagt ikke ut av målvakten Jurisic, og de sleit med alle ØIF-skuddene fra seks meter. Strekspilleren Børm ble lagets toppscorer med åtte mål, mens kantspillerne Olaf R. Hofstad og Sander L. Simonsen hadde ti mål til sammen. Når også neste års DHK-strek Kristian Rammel tegnet seg på scoringslisten, kom hele 19 av ØIFs mål fra seks meter.

Det ble en stor belastning på Oskar Olafsson med to bakspillerkolleger ute av spill. Mye spill i forsvar, og stort ansvar i angrep gjorde at han kunne bokføre åtte spillemål denne kvelden i Arendal. Foto Roy Johnsen.

Sterk sluttspurt
DHK ledet kun en gang i kampen, og det var da August Baskår Pedersen kontret inn 2-1. Siden ble de jagende resten av kampen. På det meste var det seks mål rett før pause, og ØIF hadde fem mål ledelse da kampen gikk inn i det siste kvarteret. Da hadde DHK kjempet seg inn i det med en veldig god start på den andre omgangen, og DHKs to beste i denne bortekampen, Oskar Olafsson og Sindre Aho, ordnet 23-20 og 23-21. Men så pådro Markus F. Niva seg en uheldig utvisning, før Hermann Gabriel Vildalen snakket på seg en utvisning fra benken. Og de utvisningene benyttet ØIF til å få ro i rekkene med 27-22-ledelse.
Men DHK kom tilbake en gang til, og vant en periode 5-1, og dermed sto det plutselig 28-27. Men noen viktig Jurisic -redninger gjorde at DHKs sluttspurt ikke holdt helt inn.
-Det var en fremragende 2. omgang av gutta, og vi tar med oss mye positivt inn i spillepausen frem til kamp tre den 20. mai, sier Kjelling.

Andrè Bergsholm Kristensen tok over for Sander Drange Heieren etter vel 20 minutters spill, og spesielt etter pause, da DHK for alvor kom inn i kampen igjen, hadde han mange, og flotte redninger. Foto Roy Johnsen.