DHK er favoritter, men respekten for Nærbø er stor – Drammen

DHK er favoritter, men respekten for Nærbø er stor

DHK er i manges øyne favoritter i semifinaleoppgjørene mot Nærbø, men trener Kristian Kjelling er rask til å påpeke at begge lag starter på null når kampen i Drammenshallen lørdag blåses i gang klokken 20.00.

Drammen HK er det eneste laget Nærbø ennå ikke har slått i eliteserien. En uavgjort kamp er det nærmeste de har kommet, og den ble faktisk spilt i Drammenshallen. I de to seriekampene i år vant DHK 39-26 borte i oktober, mens det ble en 37-31-seier på hjemmebane i februar.
-Men nå er det europacup, og slike kamper lever sine egne liv uavhengig av historikken. Jeg har stor respekt for Nærbø og deres unge spillere som åpenbart vokser med oppgavene og utfordringene. Selv om vi ofte har vunnet over dem, har de gjort mye bra mot oss, minner Kristian Kjelling om.

Kristian Kjelling gjorde seg ferdig med Halden-kampen onsdag kveld, og siden da har han vært fokusert på det som venter lørdag når Nærbø gjester Drammenshallen i det første semifinaleoppgjøret de to lagene i mellom. Foto Roy Johnsen.

Både Nærbøs Tord Haugseng og vår egen Gøran Sørheim spår at det blir en fartsfylt og målrik kamp i en forhåndssak til semifinalen publisert på håndballforbundets hjemmesider. Sørheim ble for øvrig kåret til banens beste i begge de to serieoppgjørene mot Nærbø, og scoret henholdsvis åtte og seks mål.
Han snakker varmt om at DHK spiller veldig god håndball for tiden, og at tryggheten de føler i det å spille tett med viktige og avgjørende kamper, er stor.
Kjelling er langt på vei enig i spådommene fra de to strategene.
Men hvem som vil tjene på en slik kamputvikling, er han usikker på.
-Da vi vant med 13 mål på Nærbø før vi reiste til europacup på Færøyene i oktober, byttet lagene mål helt til vi fikk orden på målvaktspillet. Det samme skjedde i Drammenshallen i februar, erindrer Kjelling.

Gøran Sørheim liker kamper med fart og intensitet, og det har det vært i begge møtene med Nærbø i årets serie. Og begge gangene er Sørheim blitt kåret til banens beste. Foto Roy Johnsen

Nærbø har utviklet, og har vært flinke til å variere sitt forsvarsspill, men Kjelling mener at DHK har løst det etablerte angrepsspillet fortreffelig mot jærbuene. Uansett om de har spilt 6:0, 5:1 eller 3:3 i forsvar.
– Det har ofte en sammenheng med at lag som selv varierer sitt forsvarsspill, slik vi gjerne gjør med våre egne offensive varianter, de får bedrive god angrepstrening mot dette på hver eneste treningsøkt, mener DHK-treneren.
Han bør være den som vet best om akkurat dette som står på gulvet med DHK-spillerne hver eneste dag.

DHK vil helt sikkert score nok mål mot Nærbø, og da gjelder det å få orden på forsvars- og målvaktspillet i den første semifinalen i europacupen lørdag. Her fra den siste seriekampen i Drammenshallen der Espen Gommerud Våg og Gøran Sørheim forsøker å få kontroll på både strekspiller Ole Nerland og skytteren Andreas Haugseng. Foto Roy Johnsen.

Kjelling fikk veldig god respons fra spillerne sin i den første kvartfinalen hjemme mot Halden onsdag, da DHK til slutt vant med 16 mål, 40-24. Da snakket han i etterkant om energi og at spillerne var påskrudd. Og at de hadde lyst til å spille viktige kamper.
Den lysten lover han vil være der lørdag også.
-Og kanskje med enda mer energi enn mot Halden. Det vil naturlig nok være mye spenning knyttet til det å spille en semifinale i europacupen. Selv om det er mot et annet norsk eliteserielag. Alle kjenner DHKs europacupmeritter, og det å kunne være med på et nytt, slikt eventyr, gir noe ekstra, mener Kristian Kjelling.
Det er ventet i overkant av 1000 tilskuere i Drammenshallen lørdag.

Halden-kampen onsdag var starten på en hektisk kampperiode for DHK.
Her er vårens viktige datoer:
Sluttspillet:
Kvartfinaler, best av tre kamper:
20. april DHK -Halden 40-24, 27. april Halden – DHK. Ev 3. kamp 4. mai DHK-Halden.
Semifinalene spilles best av fem kamper: 8. mai, 11. mai, 18. mai, 25. mai, 1. juni.
Finaler, best av fem kamper: 4. juni, 7. juni, 10. juni, 13.juni, 16.juni.

EHF European Cup:
Semifinaler, hjemme- borte:
23. april kl. 20.00 DHK-Nærbø, 1. mai kl. 18.00 Nærbø-DHK.
Finaler hjemme-borte: 21. mai og 28. mai.