August klar for tyske Flensburg-Handewitt – Drammen

August klar for tyske Flensburg-Handewitt

August Baskår Pedersen forlater DHK etter denne sesongen, og blir Flensburg-spiller fra sommeren av. Venstrekanten har skrevet under en 2-årskontrakt med tyskerne.

-Planen var at jeg skulle være i DHK i to sesonger, men jeg følte at jeg ikke helt var ferdig med det å være utenlandsproff da kontrakten løp ut i Bjerringbro-Silkeborg i fjor våres. Da muligheten nå dukket opp da Flensburg kom på banen, kjente jeg på lysten av utlandet igjen, og da ble det sånn, forteller August Baskår Pedersen.
-Jeg er snart 28 år nå, og har forhåpentligvis mine beste håndballår foran meg, og da sjansen til å spille på et utenlandsk topplag bød seg, takket jeg ja, legger han til.
Trener Kristian Kjelling er veldig klar på at klubben mister en veldig god spiller.
– Men vi unner ham dette. Det er en stor klubb han går til. Vi må bare ta med oss at det synes som DHK gjør noe riktig, for igjen kikker gode klubber til oss når de skal hente nye spillere, sier Kjelling.
Bare i løpet av to sesonger nå har Alexander Ørjevik Westby, Aksel Horgen og Thomas Boilesen blitt hentet av utenlandske klubber, mens målvakten Sander Drange Heieren gjør danske av seg etter denne sesongen.
Kjelling kan røpe at ikke planlegger å hente en ny, meritert spiller på venstrekanten, men at han først og fremst ønsker å utvikle unge, lokale spillere på den posisjonen. Klubben har jo allerede Kristoffer Raastad-Hoel som har skaffet seg mye rutine allerede.

August Baskår Pedersen har levert varene i DHK-drakten, og har scoret 72 mål på 18 spilte kamper denne sesongen. Det er nest flest i klubben så langt. Foto Roy Johnsen

Kunne kjøpes ut
Baskår Pedersen skrev en toårsavtale med DHK i fjor våres, med en åpning for at han kunne kjøpes ut dersom en utenlandsk klubb kom med et tilbud.
Venstrekanten har skrevet under en toårskontrakt med meriterte Flensburg, og skal erstatte svenske Hampus Wanne som forlater klubben han har spilt for i ni sesonger. Wanne ble europamester med Glenn Solbergs Sverige i januar.
Tilbake på venstrekanten i Flensburg er fortsatt den danske verdensmesteren Emil Jakobsen.
-Det blir tøff konkurranse om spilletiden, absolutt, men det skal spilles mange kamper, og det vil være behov for to på kanten, mener August.
Flensburg har i mange år vært en skandinavisk klubb å regne, så også nå. Laget består i hovedsak av nordmenn, svensker og dansker.
-Språkmesssig er det en fordel framfor å komme til en erketysk klubb, mener Baskår Pedersen.

Venstrekanten har brukt sesongen godt, og har hatt stigende form etter skulderskaden som plaget ham i begynnelsen av sesongen. Foto Roy Johnsen.

Takker klubben
Han kom til DHK med en skulderskade som det viste seg tok lenger tid å lege enn det han hadde trodd.
-Kristian Kjelling og klubben har vært fantastisk tålmodig, og har latt meg bruke tid på å komme tilbake til det nivået jeg var på før skulderskaden. Jeg har ønsket mer, men Kjelling har vært den fornuftige og har holdt meg tilbake når jeg har villet spille mer, ler August.

Frode Hagen, Glenn Solberg, Frode Scheie, Torbjørn Bergerud, Erlend Mamelund og nåværende landslagstrener Christian Berge har alle spilt for Flensburg, mens tidligere DHK-trener Kent – Harry Anderson trente klubben mellom 2003 og 2008.
Flensburg har tre tyske mesterskap, det siste i 2019, de vant mesterligaen i 2014, og de har fire andre europacuptitler. Tyske cupmestere har de vært fire ganger, og de har vunnet Supercupen tre ganger. Også det i 2019 som siste gang.
-Flensburg har alltid vært i toppen, blant de tre øverste i serien, og de har vel spilt i mesterligaen de ti siste sesongene, oppsummerer Baskår Pedersen.

Vi ønsker ham lykke til, men først skal han fullføre sesongen i DHK.

Les hva SG Flensburg – Handewitt skriver på sine egne nettsider: https://www.sg-flensburg-handewitt.de/news/artikel/nachfolge-fix?fbclid=IwAR3zCqBexqUcUbr5gwQMUZmubpvKYN8uv55obgewqCIdc8qBliQlZ3v5cKg