Espen med ti sesonger på A-laget – Drammen

Espen med ti sesonger på A-laget

Espen Gommerud Våg er ikke en sånn en som ønsker så veldig mye oppmerksomhet om egen person. Derfor gjorde han ikke noe vesen ut av at han rundet ti sesonger på DHKs A-lag i begynnelsen av februar.

3. februar 2012 fikk han sin debut mot Follo, da som en av spillerne i St. Hallvard som gjennom en samarbeidsavtale også ble brukt i DHK. Og siden har han vært her.
Først litt i periferien i spillegruppen, for klubben har hatt mange gode strekspillere. Men så etter hvert vokste både Espen og hans rykte som en dyktig forsvarsspiller, og de siste sesongene har han vært en av de første trener Kristian Kjelling har skrevet opp på dommerkortet til kamp.

Espen Gommerud Våg har vært lojal mot DHK i ti sesonger nå, men innrømmer at han har en drøm om å få prøve seg utenlands. Skjer så, er han helt sikkert på at han vil komme tilbake til DHK igjen når han har fått med seg noen opplevelser. Foto Roy Johnsen.

Toveisspiller
Og fra å ha vært en bauta i lagets midtforsvar, har han jobbet hardt for å bli en spiller som Kjelling bruker både i forsvar og i angrep.
Fra start.
– Jeg var aldri noen barnestjerne, og har vært nødt til å jobbe hardt for det hele veien. Lenge var det forsvarsspillet som var min styrke, men jeg har vektlagt mye trening på de offensive ferdighetene som vendinger, sperrer og avslutninger. Det har gitt resultater, og i dag er jeg vel en god forsvarsspiller og en grei angrepsspiller, mener Espen selv.
Han har i hvert fall utviklet seg så mye at han var med på en rekruttlandslagssamling i Trondheim i begynnelsen av januar.

Det ligger mange timer trening bak de offensive ferdighetene Espen har utviklet de siste sesongene. Her skrur han ballen rundt føttene til Haldens målvakt i onsdagens seriekamp. Da scoret Espen fem mål på fem forsøk. Foto Roy Johnsen

NM-tittel
– Jeg har kommet langt med det jeg er god på, og har vært med på å vinne både NM-tittel og seriemedaljer, sier han.
I fjorårets avkortede eliteserie, fordelte Kristian Kjelling spilletid på streken mellom Lasse L. Thorsbye, Joakim Andrè Hykkerud og Espen. Thorsbye scoret 19 mål på tolv kamper, Hykkerud og Gommerud Våg ti mål hver. Denne sesongen har Espen ofte vært førstevalget foran nykommeren August Olsen Storbugt, og de to har levert varene. Espen står med 48 spillemål så langt, og Storbugt med 34.
82 mål til sammen fra strekspillerne lar seg høre. Kommet langt

Veldig privat
Espen, 28 år 18. mai, er en kar som skiller veldig mellom det å være håndball-Espen og private Espen. Derfor er det mye mystikk rundt strekspilleren, og det eneste han har vært villig til å si offentlig om seg selv er at han er høy, blek og rødhåret.
Ikke er han aktiv på sosiale medier, så det er ikke så mye å hente der heller. En gang ble han lokket til å si i det åpne landskapet at han spiste rødt kjøtt, for det bygde muskler.
For det trengte den 197 centimeter høye midtforsvareren.
Ellers har han sagt at han aldri har sett en eneste hel fotballkamp, og han har fått med seg lagets fysioterapeut på at han ikke skal være med på fotballoppvarming på treningene.
Og nå kommer det også fram at han trener kvinnelaget til IL ROS i 3. divisjon.
På det han forteller om det, høres det ut som en forlengelse av hans egen filosofi og syn på lagidrett.
– Det er et lag som vil ekstremt mye, og de også kan nå langt på hardt arbeid og innsats. Om en slik gruppe skal prestere på banen, må de også fungere sosialt utenfor banen. Alle trenger ikke være like gode venner, men de skal ha respekt for hverandre, og det de står for. Kristian (Kjelling) er ekstremt nøye på det, og du ser at det gir resultater, sier Espen.

Espen Gommerud Våg har først og fremst bygd seg opp et renomme som en tøff forsvarsspiller, og her viser han hvorfor i europacupkampen mot tsjekkiske Dukla Praha i høst. Foto Roy Johnsen.

Kan klage litt
Nevnte trener Kjelling har ved flere anledninger sagt at Espen Gommerud Våg er en av hans mest lojale spillere som aldri klager.
Espen dra litt på det, da.
– Jeg har aldri klaget over manglende spilletid. Så respekt har jeg overfor treneren og hans rolle, og at han vet lagets beste til enhver tid. Så får jeg bare vise at jeg fortjener å komme på banen. Men jeg har sagt fra til Kjelling når han dømmer dårlig på treningene, men jeg klager nok ikke mest, innrømmer Espen.