Teiper sammen og iser ned før møtet med Kolstad – Drammen

Teiper sammen og iser ned før møtet med Kolstad

Forbruket av sportsteip og isposer er høyt i DHK om dagen. Mot Kolstad onsdag handler det vel så mye om å få folk på beina.

-Hverdagen i DHK dreier seg nå i hovedsak om å få flest mulig i god, helsemessig tilstand til kampene. Mandag hadde vi tre-fire spillere som kunne trene håndball, mens alle forsøkte seg på tirsdagsøkten. Et par måtte gi seg underveis, forteller trener Kristian Kjelling.

Dette er mer normalen på DHK-treningene om dagen. Isposene er på så fort trener Kristian Kjelling har blåst av treningen. Foto Roy Johnsen

Det står alltid en fristende kurv med fersk frukt på sidelinjen før DHK sine treningsøkter, men tirsdag ettermiddag var det medisinkofferten spillerne søkte mot i Drammenshallen. Teiprullene fikk bokstavelig talt bein å gå, og det ble teipet ankler, fingre og håndledd. Underveis og etter økten var etterspørselen etter isposer stor. Da var det knær, lysker og skuldre som ble kjølet ned.
Men økten, den sto absolutt til godkjent. Intensiteten som manglet i søndagens europacupkamp mot Dukla Praha var tilbake.
– Inngangen til Dukla-kampen ble helt feil, og kanskje hadde vi litt for mye fokus på Kolstad-kampen allerede da. Uansett, vi må ha mer tilstedeværelse onsdag kveld enn det vi hadde søndag, mener Kjelling.

Trener Kristian Kjelling prøver å lokke fram mer energi i spillertroppen enn det som var tilfelle i søndagens europacupkamp mot tsjekkiske Dukla Praha. Foto Roy Johnsen

For Kolstad har ofte vært en lei nøtt for DHK, og spesielt i Trondheim har de plaget de blå.
-På grunn av koronaen og amputerte sesonger har det blitt flest kamper der oppe i det siste, og vi har hatt store utfordringer i de kampene. Frustrasjonen over egne prestasjoner har vært stor. Vi har slitt, og har fått til veldig lite av det vi vanligvis er så gode på, seier Kjelling.
Og tenker på målvakts- og forsvarsspillet. Etterfulgt av stor fart fremover og kontringsmål.
-Og ofte har Lars Eggen Rismark, deres målvakt, fått bra med redninger mot oss, legger han til.

DHK møtte Kolstad i en treningskamp i Sandehallen i begynnelsen av august, og da fikk Sindre Aho en bekreftelse på at talentfulle Eskil Dahl Reitan hadde brukt tid på fysisk trening i løpet av sommeren. DHK vant for øvrig 30-26 i den kampen. Foto Roy Johnsen

Ikke innfridd så langt
Mange har hatt forventninger til Kolstad denne sesongen for planene og drømmene er store der oppe. Fin arena, mye publikum og i høst ble også spillere som Sander Sagosen, Torbjørn Sittrup Bergerud, Magnus Gullerud, Magnus Abelvik Rød og islendingene Janus Dadi Smarason og Sigvaldi Guðjónsson har signert.
Men årets lag er akkurat nå nummer syv på tabellen med elleve poeng etter elleve kamper. De har vunnet tre av de fire siste seriekampene mot Bergen, Sandefjord og Kristiansand, mens tapet kom hjemme mot Haslum den samme dagen som alle de nye spillerne ble presentert. Da passet et Haslum i trøbbel på å vinne med hele ti mål.
Før de nevnte kampene spilte de 32-32 borte mot ØIF Arendal, og de tapte 29-28 hjemme for Elverum.
Så kvalitetene er der.
-De har en fin blanding av litt mer erfarne spillere, og noen talentfull unggutter. Men mange trodde nok at de ville ligge høyere på tabellen på dette tidspunktet, sier Kjelling.
DHK ble skjøvet ned på 3.plass på den nevnte tabelle da Runar passet på å slå ØIF Arendal med to mål på bortebane søndag. I en serierunde der Tønsberg Nøtterøy slo Bergen borte, og Fjellhammer vant borte over Sandefjord. Suverene Elverum, de slo så vidt (37-35) Halden på hjemmebane.

Her er DHKs kampprogram i desember:
1.12 Kolstad hjemme
5.12 Dukla Praha borte
8.12 ØIF Arendal borte
12.12 Kristiansand borte
18.12 Bækkelaget hjemme
21.12 Haslum borte.