Sander igjen best da DHK overtok 2. plassen – Drammen

Sander igjen best da DHK overtok 2. plassen

Sander Drange Heieren var banens beste, tett fulgt av timålsscorer Hermann Gabriel Vildalen, Gøran Sørheim og Oskar Olafsson da DHK slo medaljekandidat Runar 26-21 på bortebane sent søndag kveld.

Spør en hvilken som helst håndballtrener om hva som må være på plass skal det bli seier, og de vil svare målvakts- og forsvarsspillet i kor.
Etter bortekampen mot Runar kunne trener Kristian Kjelling krysse av for godkjent på begge disse to.
Ja, for mer enn godkjent, hvis det er mulig.
-Jeg rangerer denne kampen veldig høyt blant våre beste forsvarskamper, og det mot et lag som normalt snitter på 32 mål per kamp. Vi holdt dem nede på 21, og da kom et par av de siste som et resultat av at kampen allerede var vunnet, forteller Kjelling.
Helt siden en treningskamp i i august har han hatt en ide om hvordan spille forsvar mot Runar. Da testet han ut 5:1-forsvaret i en timinutters periode, og så det han trengte å se.
I seriekampen søndag var det offensivt i samfulle 60 minutter.

Sander Drange Heieren hadde Runar-spillerne i sin hule hånd, og storspilte da DHK byttet plass på tabellen med Runar etter 26-21-seieren på bortebane. Foto Roy Johnsen

Traff perfekt
Sander Drange Heieren drev allerede fortvilte og stressede Runar-spillere til nærmest oppgitthet med sine 16 redninger. Inkludert to syvmeterkast tidlig i kampen. Fortvilte og stressede fordi hjemmelaget aldri fant ut av DHKs offensive forsvarsspill med Gøran Sørheim som spissen i et 5:1-forsvar, og med Oskar Olafsson som limet i midten. Sørheim ble innimellom avløst av fotrappe Ola Hoftun Lillelien i forsvar, og de to skapte så mye uro blant Runars fryktede bakspillerrekke, at de sjelden fikk satt eliteseriens toppscorer Christoffer Rambo i gode situasjoner. Han gikk til slutt av banen med fem spillemål. Tre av dem det siste kvarteret da kampen nærmest var avgjort med DHK-ledelse 18-12.
– Sander var helt fantastisk. Vi fikk provosert fram mange avslutninger der han ønsker dem. Samtidig viste Oskar (Olafsson) igjen at han er eliteseriens beste midtforsvarer. Hermann scoret ti mål, men jeg vil også løfte fram Gøran (Sørheim) og Sindre (Aho) for deres tålmodighet i oppbyggingen av angrepene, mener Kjelling.
Sørheim svarte i tillegg med seks spillemål, og i følge de offisielle statistikkene, hadde han elleve assist. Aho endte på to mål og seks assist.
Som også er rask til å fremheve Runar-målvakten Joachim S. Christensen.
– Vi roser Sander for hans spill, men de hadde jammen en god målvakt de også, sier Kjelling om dansken som helt fortjent ble kåret til sitt lags beste spiller.

Gøran Sørheim la ned en formidabel jobb både i forsvar og i angrep. I tillegg til seks spillemål, serverte han en mengde målgivende pasninger etter finter og tempovekslinger Runar-forsvarerne ikke hang med på. Foto Roy Johnsen.

Delte ut ros
Sande Drange Heieren gjorde som voksne målvakter alltid gjør etter gode kamper. Han delte ut mye ros til forsvaret foran seg.
-Dette var ordentlig gøy, og vi var gode alle sammen. Det var topp forsvar, og jeg fikk de skuddene jeg ønsker meg, nemlig mange nærskudd. Og så stoppet de eliteseriens klare toppscorer. Det er slike kamper vi brenner for, og da er det gøy å levere som vi gjorde denne gangen, sier Sander.
Gøran Sørheim var glad for at laget viste hva som bor i dem i en så viktig kamp. For selv om det bare var den ellevte serierunden, så var det snakk om en medaljekamp mot serietoeren så langt i høst.
– Vi har rotet oss bort i et par kamper, så det var viktig å vinne her i kveld. Vi var godt forberedt, vi stresset dem til mange Sander-redninger, og så traff jo også Hermann veldig godt mot deres kompakte 6:0-forsvar, mener Sørheim.

Oskar Olafsson er limet i DHKs midtforsvar, og han var med på å ta fullstendig luven av Christoffer Rambo (nummer 9), eliteseriens toppscorer, søndag kveld. Foto Roy Johnsen.

Delte ut mer ros
Hermann Gabriel Vildalen mente det var veldig viktig for laget å få vist at de kan selv med stor belastning og flere skader i de siste. Viktor Petersen Norberg er skulderskadet, Ola Romsaas er kneoperert, Sindre Aho sliter med en lårskade, Espen Gommerud Våg med ribbeinstrøbbel og Oskar Olafsson som helst bare skal spille forsvar på grunn av en vond skuddarm. Olafsson som lurte seg med opp i angrep og ordnet 19-14-ledelse med et lurt langskudd mens både Sørheim og Espen Gommerud Våg satt utvist.
– En utrolig sterk prestasjon av oss sett ut fra situasjonen med skader og belastning. Selv måtte jeg pådra meg et par utvisninger for å få hvilt meg litt, fleiper han.
Vildalen som er nummer to på toppscorerlisten med sine 71 mål på ti kamper. Christoffer Rambo har fortsatt flest med 87 mål på elleve kamper.
-Runar ville ha meg innover i banen, og de satset alt på å blokkere ned skuddene mine. Men gutta spilte meg bra opp, og det var bare å sette ballen i mål, ler Vildalen.
Og viktig var det, for seier i dag er forskjellen på 2. plass og 4.-5. plass på tabellene, mener han.

Hermann Gabriel Vildalen ble spilt opp på mange gode sjanser, og svarte med å score ni spillemål. Foto Roy Johnsen

Glad for jevn kamp
Trener Kristian Kjelling var ikke bare glad for spillet og seieren, han var glad for at det ble en slik kamp der det var jevnt, og der det var de små detaljene både taktisk og teknisk som avgjorde.
– Vi har hatt to gode kamper mot Elverum, mens så har vi enten vunnet stort, eller vi har rotet oss ordentlig bort som vi gjorde i bortekampene mot Halden og Fjellhammer. Nå fikk vi en jevn toppkamp mot et av de beste lagene i eliteserien så langt, og det gir en god følelse å levere som vi gjorde, sier Kjelling.

Ola Hoftun Lillelien skal få ros for det offensive forsvarsspillet sitt mot blant annet Trym Bilov-Olsen. Foto Roy Johnsen

På 2. plass
Seieren gjorde at DHK overtok 2. plassen bak suverene Elverum, i en tett kamp med Runar, ØIF Arendal og Halden. DHK har 16 poeng, mens Runar og ØIF Arendal har 15, og Halden 14 poeng.
Tønsberg Nøtterøy, Sandefjord og Bergen er under nedrykksstreken, alle med fire poeng.
Slik endte de øvrige kampene i helgen:
Halden-ØIF Arendal 37-25, Tønsberg N.-Sandefjord 32-30, Nærbø-Elverum 26-35, Bækkelaget-Kristiansand 35-36.

DHKs neste kamp er europacupkampen hjemme mot Dukla Praha, søndag 28. november klokken 20.00. Neste seriekamp er onsdag 1. desember mot Kolstad klokken 18.00.